Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ HELIOS - 20.500 στρέμματα σε Ακρωτήρι, Θέρισο και Κεραμιά


αναρτήσεις από 

Πολιτης των Χανιων

Αν δε θέλετε να παίρνετε ενημερώσεις από τον Πολίτη των Χανίων, πατήστε το unsuscribe στο τέλος της σελίδας


By Gypakis Publications on Dec 17, 2011 11:18 am

Επτά δημοτικές εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας έχουν προεπιλεγεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου προκειμένου σε μία απ’ αυτές να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα στο πλαίσιο του προγράμματος Helios που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για λογαριασμό γερμανών επενδυτών.
    Οι εκτάσεις αυτές, που κυμαίνονται από 554 έως 8.000 στρέμματα βρίσκονται στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Ακρωτηρίου (2), Θερίσου (2) και Κεραμειών (2) ενώ αντίστοιχες εκτάσεις, με τις προδιαγραφές που θέτει το πρόγραμμα, δεν υπάρχουν σύμφωνα με το Δήμο Χανίων στις Δημοτικές Ενότητες Χανίων, Ελευθ. Βενιζέλου, Ν. Κυδωνίας και Σούδας. Πάντως έντονες επιφυλάξεις ακούγονται για την ωφελιμότητα αυτών των σχεδίων και την ενδεχόμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση που αυτά θα επιφέρουν στο φυσικό πλούτο και στα βουνά της Κρήτης, σε συνδυασμό με τη διείσδυση ξένων συμφερόντων, που θα υποβαθμίσουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν του νησιού.
    Σημειώνεται πως το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας «Ηλιος» έχεις ως υποτιθέμενους στόχους την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την προώθηση των στρατηγικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή μέσω της αξιοποίησης ΑΠΕ σε διάφορες εκτάσεις της χώρας μας, προκειμένου η ενέργεια η οποία θα παράγεται να εξάγεται σε μεγάλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης (πχ. Γερμανία).
Αναλυτικότερα οι θέσεις οι οποίες έχουν προεπιλεγεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημου Χανίων είναι:
Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου

1)Κουνουπιδιανά – Αρμέλια ή Τσιλόνερο (593 στρ.)
2) Στέρνες – Πλάι (700 στρ.)
Δημοτική Ενότητα Θερίσου
1)Βοσκότοπος Αγ. Κυριακής -  Αγ. Επτά Παίδων (554 στρ.)
2)Βοσκότοπος Αγ. Κυριακής – Πηδημα (667 στρ.)
Δημοτική Ενότητα Κεραμειών
1)Βοσκότοπος – Τοπική Κοινότητα Κάμπων (8.000 στρ.)
2)Βοσκότοπος – Τοπική Κοινότητα Πλατυβόλας (5.000 στρ.)
3)Βοσκοτόπος – Τοπική Κοινότητα Δρακώνας (5.000 στρ.)

Διαβάστε περισσότερα »
ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ:ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Read in browser »
share on Twitter Like ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ HELIOS - 20.500 στρέμματα σε Ακρωτήρι, Θέρισο και Κεραμιά on Facebook

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΡΙΑΣ: Διεκδικώντας το αυτονόητο από το Δήμο

By Gypakis Publications on Dec 17, 2011 10:50 am

Για πολλοστή φορά παίρνουν τις τσάπες και ρίχνονται στη δουλειά για το Πάρκο τους, οι κάτοικοι της Αμπεριάς. Αν και η Δημοτική Αρχή έχει συμφωνήσει (με το ζόρι, είναι αλήθεια) να «δώσει» την άδεια στους δημότες να αξιοποιήσουν το χώρο που τους ανήκει για ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον, δίπλα στις τσιμεντένιες πολυκατοικίες, εντούτις, δεν κάνει τίποτε για να τους βοηθήσει. Ούτε καν για να προστατεύσει το δημοτικό οικόπεδο, από τους καταπατητές του. Τώρα οι δημότες της Αμπεριάς ζητάνε ηλεκτροφωτισμό στο Πάρκο που κάθε μέρα ζωντανεύει από τον κόσμο που το χαίρεται. Δεν είναι όμως μόνο το Πάρκο, που τους δένει. Οι κάτοικοι της Αμπεριάς, ήδη από τον Αύγουστο των κινητοποιήσεων αποτέλεσαν το πρώτο κύτταρο λαϊκής Συνέλευσης στις γειτονιές των Χανίων, ενάντια στα χαράτσια. Με αφορμή τη δεντροφύτευση που έγινε στο τέλος του Νοεμβρίου από δεκάδες παιδιά των σχολείων της περιοχής και ενήλικες, συνοψίσαμε την ιστορία της Συνέλευσης και σας την παρουσιάζουμε:
Διαβάστε περισσότερα »
ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ:ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Read in browser »
share on Twitter Like Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΡΙΑΣ: Διεκδικώντας το αυτονόητο από το Δήμο on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: