Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Με τον παραπάνω τίτλο έγραψε στα "Επίκαιρα" της 14/11/2013 ο καθηγ. οικον/κών του Α.Π.Θ. (απ΄αυτούς που ποτέ δεν βγάζουν τα κανάλια της διαπλοκής...) Δημ.Μάρδας μιαν οικονομική ανάλυση στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:
-Το 0,7% των ενηλίκων (32 εκατομ. άτομα) στον πλανήτη μας κατέχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η ελβετ.τράπεζα Credit Suisse για το 2013!!!
Αυτά τα 32 εκατ. άτομα έχουν μόλις 0,1% των εισοδημάτων τους (100 περίπου δισεκατ. δολλάρια) έξοδα μισθοδοσίας και αμοιβών υψηλόμισθων συμβούλων, υπαλλήλων, στρατιωτικών, γραφειοκρατών,ατόμων που παρεμβαίνουν γι αυτούς παντοειδώς στα χρηματιστήρια για να τα χειραγωγούν, κλπ... Αμελητέα έξοδα για τους λακέδες τους ακόμα κι αν (μαζί με εξαγορές πολιτικών, μίζες, σκοτεινές υποθέσεις κλπ) 10πλασιαστούν ή 20πλασιαστούν και φτάσουν στο 1% ή και στο 2% των αμύθητων (άνω των 100 τρισεκ!!! δολλαρίων) υπερκερδών τους...
-1.846 μόνο από τα παραπάνω άτομα, τον Απρίλιο του 2013, όπως αποκάλυψε το έγκυρο περιοδικό Forbes, κατέχουν πλούτο αξίας 5.400 δισεκατομμυρίων!!!! δολλαρίων.
-Το 2011 και 2012 ήταν ...καλύτερα από το 2013 για τους φτωχούς.Οι φτωχοί ήταν πολύ λιγότεροι: 3.054 εκατομ.άτομα κα είχαν μόνο το 3,3% έναντι 3.207 του 2013 που αν και πολύ περισσότεροι από δυο χρόνια πριν, έχουν ακόμα μικρότερο ποσοστό, μόλις το 3% του παγκ. πλούτου!!!...
-Την ίδια περίοδο οι μεγιστάνες του πλούτου είχαν επιπλέον 9.600 δισεκατ. δολλάρια...
-Ενώ υπάρχει αυτή η απάνθρωπη ανισότητα και εξαιτίας της, εκτιμάται από το Word Food Programme ότι 

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΦΕΤΟΣ 7.615.360ΑΝΘΡΩΟΙ!!!
ΕΝΑΣ ΚΑΘΕ 3,6 ΔΕΥΤ/ΛΕΠΤΑ...


-1,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ!!!...


-Σημειωτέο ακόμα ότι τα μεσαία στρώματα παγκόσμια μειώνονται ποσοστιαία και ακόμα περισσότερο μειώνεται το εισόδημά τους.


-Ο συγγραφέας του άρθρου πολύ σωστά καταλήγει:

"Από αυτά τα προαναφερθέντα συνάγεται ότι 
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΤΟ 1% ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ...ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ 99%....Οι θάνατοι από πείνα... η χρεοκοπία των οικονομιών, η χειραγώγηση των αγορών, η εκμετάλλευση των πρώτων υλών και οι πόλεμοι-εμφύλιοι ή μη που φυτρώνουν όπου κρίνεται απαραίτητο, είναι λοιπόν μέρος του παιχνιδιού που ελέγχει απόλυτα αυτό το 1%".

-Γιατί, μόλις το διάβασα μου ήρθε ξανά στο μυαλό ο τίτλος του εξαιρετικού
γνωστού βιβλίου του Μπογιόπουλου: "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!" ;...


Κώστας Σ. Ντουντουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: