Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΤΟΞΙΚΗ Η ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΣΑΧΑΡΑ !

ΤΟΞΙΚΗ Η ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΣΑΧΑΡΑ !


πηγή http://cleaningnews.gr/?p=6063 – www.katharomania.gr http://www.greenmiteclean.gr/

Η Αφρικανική σκόνη μολύνει την Κρήτη 
Η σκόνη από την Αφρική, καλύπτει συχνά την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία βαρέα μέταλλα. Ένα φαινόμενο, που συμβαίνει χιλιάδες χρόνια στη Μεσόγειο, αλλά στις μέρες μας δυστυχώς υπάρχει η ρύπανση. 
Το 2009 ήταν η πρώτη φορά, που πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες μετρήσεις για τη σκόνη από τη Σαχάρα, από το Τμήμα Ορυκτολογίας και Ορυκτοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Όμως μελέτες με δείγματα σκόνης ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2006, από το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το γερμανικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης. 
Οι αναλύσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως μόλυβδος, αρσενικό, σίδηρος, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκός και ψευδάργυρος, ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανάλογα με τη σύσταση της σκόνης, έχουν και τοξική δράση. Ως γνωστόν, ο μόλυβδος και το αρσενικό ανήκουν στις πιο επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο. Τα ιχνοστοιχεία, που προσκολλούνται στους κόκκους άμμου, προέρχονται από πηγές , όπως σκουπίδια, κράματα, δομικά υλικά και από ρυπογόνα φορτία εξατμίσεων και βιομηχανικών καύσεων. 
Δηλαδή η έρημος είναι ιδιαίτερα μολυσμένη από ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Η μελέτη των επιπτώσεων της σκόνης στον άνθρωπο αποκαλείται «γεωτοξικολογία». Επίσης η αιωρούμενη σκόνη επηρεάζει σημαντικά το παγκόσμιο κλίμα, ανακλώντας ή απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία ανάλογα με την περίπτωση. 
Τουλάχιστον 3,9 εκατ. τόνοι σκόνης μεταφέρονται κάθε χρόνο από τη Σαχάρα προς τη Μεσόγειο, σύμφωνα με έρευνα Γάλλων ειδικών από την Εcole Νormale Superieure, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Νature» το 1986. 
Στο Σαν Ντιέγκο, Αμερικανοί ειδικοί πραγματοποίησαν συνέδριο για τις επιπτώσεις της αφρικανικής σκόνης στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και το ρόλο της στη λίπανση του Αμαζονίου και άλλων περιοχών. Για κάποιους επιστήμονες η αιωρούμενη σκόνη με τη ποικιλία υλικών, σκόνες μετάλλων και πετρωμάτων, πηλό, το θαλασσινό αλάτι, αλλά και οργανικά υλικά, όπως βακτήρια, σπόρια μυκήτων, τρίχες, ακόμα και νεκρά κύτταρα δέρματος, είναι επικίνδυνη. Άλλοι επιστήμονες επισήμαναν ότι τα σύννεφα σκόνης από τη Σαχάρα αναζωογονούν μια πληθώρα οικοσυστημάτων με την εναπόθεση θρεπτικών συστατικών, π.χ. ο σίδηρος που δρα ως λίπασμα για μεγάλες εκτάσεις του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το φυτοπλαγκτόν. 
Μάλιστα ο Όλιβερ Τσάντγουικ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα, ισχυρίστηκε ότι η αφρικανική σκόνη, που διασχίζει τον Ατλαντικό, δρα ως λίπασμα για το τροπικό υγρό δάσος του Αμαζονίου. Πάντως η αύξηση στην πυκνότητα της αιωρούμενης σκόνης, προκαλεί και αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία. Τα άτομα με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα οφείλουν να παραμένουν σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα, καθώς αυξάνεται ο κινδυνος τραυματισμού των πνευμόνων, καρδιακής προσβολής και καρκίνου του πνεύμονα. Επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία βαρέα μέταλλα περιέχει η σκόνη από τη Σαχάρα που πνίγει την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Η πρώτη διεξοδική έρευνα που ολοκληρώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τη χημική σύσταση των κόκκων σκόνης , κατέδειξε την ύπαρξη εννέα βαρέων μετάλλων, ανάμεσα στα οποία ο μόλυβδος και το αρσενικό που κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες..... 
«Είναι η πρώτη φορά που διενεργήθηκαν εξειδικευμένες μετρήσεις για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στη σκόνη από τη Σαχάρα», λέει ο Θανάσης Γκοντελίτσας λέκτορας Ορυκτολογίας και Ορυκτοχημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Γκοντελίτσας και ο επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Νάστος συνέλεξαν δείγμα από τη σκόνη που είχε κατακαθήσει στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2006 και αφού διερεύνησαν την πιθανότητα να εμπεριέχει ραδιενεργά ισότοπα, στη συνέχεια ζητώντας κατεπειγόντως έγκριση από την Ε.Ε.- την υπέβαλαν σε πολυήμερες εξετάσεις στο κατ΄ εξοχήν αρμόδιο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης στη Γερμανία, όπου και αποκαλύφθηκε η ύπαρξη των βαρέων μετάλλων. «Υπήρχε μόλυβδος, αρσενικό, σίδηρος, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκός και ψευδάργυρος, ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανάλογα με την κατανομή τους πάνω στα συστατικά της σκόνης, έχουν τοξική δράση. Μάλιστα, ο μόλυβδος και το αρσενικό κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο, την οποία εκδίδει κάθε χρόνο η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος» λέει ο κ. Γκοντελίτσας. 
Κόκκινη λάσπη 
Η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2006. Στις 24 και 25 του μήνα, τεράστια ποσότητα σκόνης έπληξε τον ελλαδικό χώρο. Μάλιστα η κατάσταση είχε γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη επειδή το ίδιο διάστημα εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις. Ο κ Παναγιώτης. Νάστος με έναν δειγματολήπτη συγκέντρωσε ένα λίτρο κόκκινης λάσπης και τη μετέφερε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί αφού την διήθησαν μαζί με τον κ. Γκοντελίτσα, απομόνωσαν σε ένα ειδικό φίλτρο μικρή ποσότητα σκόνης (100 mg) και άρχισαν να μελετούν την ορυκτολογική, χημική και ισοτοπική της σύσταση. 
Αρχικά ήθελαν να διαπιστώσουν αν η σκόνη από τη Σαχάρα ήταν ραδιενεργός, όπως είχε υποστηριχτεί παλαιότερα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
«Αφού αποκλείσαμε την πιθανότητα της ραδιενέργειας, στρέψαμε το ενδιαφέρον μας σε μια άλλη παράμετρο η οποία δεν είχε διερευνηθεί καθόλου μέχρι τώρα, στην ύπαρξη βαρέων μετάλλων». Μαζί με τον ερευνητή του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Ανδρέα Καρύδα χρησιμοποίησαν την τεχνική φασματομετρίας φθορισμού ακτίνων Χ και αποκαλύφθηκε ότι «κάτι συμβαίνει» με τη σκόνη. Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων και «φωτογράφισαν» την ύπαρξη μολύβδου, αρσενικού,χαλκού, ψευδαργύρου, νικελίου και χρωμίου 
Τα ιζήματα της Κρήτης 
Έχει διατυπωθεί η εκτίμηση ότι, ορισμένα παλαιοεδάφη που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο και συναντώνται και στην Αττική, έχουν σχηματιστεί με τον χρόνο εξαιτίας των αλλεπάλληλων εναποθέσεων σκόνης από την αφρικανική έρημο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1992, Άγγλοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιζηματολογίας του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ υπολόγισαν ότι κάθε χρόνο στην Κρήτη κατακαθίζουν σε κάθε τετραγωνικό μέτρο εδάφους από 10 γραμμάρια έως 100 γραμμάρια σκόνης από τη Σαχάρα. Η Κρήτη αποτελεί τον πρώτο «σταθμό» της σκόνης αμέσως μόλις φύγει από την έρημο. Ο κ. Γκοντελίτσας, συνεκτιμώντας τις συγκεντρώσεις των βαρέων μετάλλων στους κόκκους σκόνης και την ποσότητα αυτής που μεταφέρεται στον ελλαδικό χώρο, λέει πως «κάθε χρόνο μερικά κιλά βαρέων μετάλλων διασκορπίζονται στην ξηρά και τις ελληνικές θάλασσες». 


radiovereniki.gr

πηγή

Picture
Διαβάσαμε στα ΜΜΕ τα παράπονα για την έλλειψη ψεκασμών για τα κουνούπια και σκεφτήκαμε... Ξέρουν ή δεν ξέρουν τι γίνεται; Μήπως απλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Αλλά και πάλι, μπορεί να μην πηγαίνει εκεί του ανθρώπου ο νους αν δεν το έχει ψάξει...

"Τα κουνούπια κάνουν πάρτι! Με καθυστερήσεις οι ψεκασμοί λόγω έλλειψης κονδυλίων"ένας από τους τίτλους, όπου στο άρθρο γίνεται στη "...ζέστη που ήρθε νωρίτερα και οι ψεκασμοί που καθυστέρησαν να ...έρθουν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, "βοήθησαν" τα κουνούπια να ξεκινήσουν ανενόχλητα τις επιδρομές τους...."

Που να τους περάσει όμως από το μυαλό ότι η ξαφνική επίθεση από τα κουνούπια μπορεί και να είναι αποτέλεσμα των ψεκασμών, όχι αυτών ενάντια στα κουνούπια, αλλά τών 'άλλων', αυτών που δεν παραδέχεται κανείς. Όχι μόνον τους, αλλά σε συναδιασμό με τη μεταφοράς σκόνης από την Αφρική, που κάνει το μηχάνημα του HAARP και το οποίο εξυπηρετούν. Για του λόγου μας το αληθές, ανατρέξτε στην προηγούμενη ημερομηνία που είχαμε μεγάλο κύμα σκόνης και διαβάστε πάλι παράπονα για κουνούπια : Κουνούπια γίγαντες στα σπίτια της Αθήνας.

Η παρατήρηση και η σύγκριση είναι πάντα το μεγαλύτερο όπλο. ΕΙΝΑΙ απόδειξη! Και οι επιστήμονες σε αυτό βασίζονται: στη μελέτη ενός πειράματος, στην επανάλειψη των ενδείξεων που αμέσως μετά ονομάζονται αποδείξεις.

Όπως ψάχνοντας στο διαδύκτιο βρίσκεις κι άλλα δεδομένα. Γιατί όταν έρχεται η σκόνη από την Αφρική έχουμε και αύξηση κουνουπιών; Φταίει μόνο η ζέστη;

Σύμφωνα με το USGS (St. Petersburg Coastal and Marine Science Center) οι επιπτώσεις της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική -που τείνει να γίνει Παγκόσμιο φαινόμενο τόσο ο όγκος αλλά και η συχνότητα της- έχει πολύ άσκημες Επιπτώσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους και ανθρώπινη υγεία:
"Εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους σκόνης ορυκτών μεταφέρονται χιλιάδες μίλια μέσα από την ατμόσφαιρα από τη Σαχάρα και το Σαχέλ της Αφρικής στην Καραϊβική και την Αμερική κάθε χρόνο. Ερευνούμε εάν η αφρικανική σκόνη παίζει ρόλο στην κοραλλιογενή ύφαλο σε όλη την περιοχή της Καραϊβικής, και εάν σκόνη της Αφρικής έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Αν ναι, ποιες διαδικασίες εμπλέκονται;

Κάνουμε δειγματοληψίες σκόνης στον αέρα (αεροζόλ) στην περιοχή της πηγής της σκόνης (Μάλι), στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής (Cape Verde Islands), στο Τομπάγκο (νοτιοανατολική Καραϊβική) και στην περιοχή του Αγίου Σταυρού (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι, βορειοανατολική Καραϊβική) για εργαστηριακές δοκιμές τοξικότητας και για την ταυτοποίηση των χημικών και βιολογικών ρύπων.

Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί παγκόσμιοι χημικοί ρύποι (Aerosol Model) [παρασιτοκτόνα, πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs), πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs), και μέταλλα], και έχουν εντοπιστεί σε δείγματα σκόνης-αέρα και οι μικροοργανισμοί σε όλες τις περιοχές.

Η εξέταση της τοξικότητας της σκόνης επί θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων μικροοργανισμών, και ανθρώπους (ανθρώπινα κύτταρα και υγρά) είναι το επόμενο μας βήμα."
Picture
Από το σάιτ τους φωτογραφίες της ΝΑΣΑ
Picture

Δείτε το σχετικό βίντεο που μιλούν οι επιστήμονες και διαβάστε τα κύρια σημεία


Picture
κλικ στην εικόνα
Picture
Οπότε τα συμπέρασματα που μπορεί αν βγάλει κανείς είναι τα εξής:

  1. Μαζί με τη σκόνη μπορούν να μεταφερνούν σώα κι αβλαβή ακόμα και ολόκληρα έντομα- παρότι μεταφέρονται χημικά από τα φυτοφάρμα για την καταπολέμησή τους.
  2. Το οξείδια του σιδήρου που βρίσκονται φυσικά στη σκόνη βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των υπόλοιπων χημικών ουσιών και μετάλλων,
  3. Ό,τι μικροσωματίδιο εισπνέουμε δεν το εκπνέουμε, μένει στον οργανισμό μας.
  4. Η σκόνη είναι επίσης γεμάτη μικρο-οργανισμούς, μικρόβια και βακτήρια
  5. Και το κυριότερο: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ!  Χημικοί αεροψεκασμοί... κανείς;;;

Μέχρι να τελειώσουμε με αυτό το παγκόσμιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας, καλό είναι τις 'σκονισμένες' μέρες να κυκλοφορείτε με μάσκες. Δεν είναι ντροπή. Η δική τους είναι μεγαλύτερη!

Τώρα, λοιπόν, που έχουμε και κουνούπια επειδή ψεκάζετε και κάνετε μεταφορά αέριων μαζών και σκόνης.... ΨΕΚΑΣΤΕ άλλη μια!!!


  

Δαπανηρή γιατί λερώνει … Επικίνδυνη γιατί σκοτώνει.


" Αφρικανική Φαιοκόκκινη Σκόνης και Αιθαλομίχλη
Θάλαμος Αερίων ή Ρυπογόνος Εσωτερική   Βόμβα"

Το φαινόμενο της μεταφορά Αφρικανικής φαιοκόκκινης σκόνης ευνοείτε λόγω των ανέμων, αλλά και από τις βροχοπτώσεις όπου μετατρέπετε σε λασποβροχή, καλύπτοντας τις τελευταίες ημέρες  τον Ελλαδικό χώρο.

Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι, κάθε χρόνο στον Ελλαδικό χώρο " διασκορπίζονται μερικά κιλά" αφρικανικής σκόνης, όπου κατακαθίζουν περίπου σε κάθε τετραγωνικό μέτρο εδάφους από 10 γραμμάρια έως 100 γραμμάρια με συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στην ποσότητα τής σκόνης που μεταφέρεται.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, η βασική αιτία πρόωρων θανάτων έως το 2050 θα είναι η αστική ατμοσφαιρική ρύπανση, καλεί δε τις κυβερνήσεις να λάβουν γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα βασικά προβλήματα.

Τουλάχιστον 3,9 εκατ. τόνοι σκόνης μεταφέρονται κάθε χρόνο από τη Σαχάρα προς τη Μεσόγειο. Οι αναλύσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη βαρέων μετάλλων όπως μόλυβδος, αρσενικό, που κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες για τον άνθρωπο, αλλά και σίδηρος, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκός και ψευδάργυρος, ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανάλογα με τη σύσταση της σκόνης, έχουν και τοξική δράση.

Μπορεί για κάποιους επιστήμονες οι επιπτώσεις της αφρικανικής σκόνης να έχει το ρόλο της λίπανσης του τροπικού  υγρού δάσους του Αμαζονίου η και άλλων περιοχών. Για άλλους  επιστήμονες να έχει το ρόλο της αναζωογόνησης για μια πληθώρα οικοσυστημάτων, με την εναπόθεση θρεπτικών συστατικών, π.χ. ο σίδηρος που δρα ως λίπασμα για μεγάλες εκτάσεις του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το φυτοπλαγκτόν.

Για τους περισσοτέρους επιστήμονες έχει τον επικίνδυνο ρολό με επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, αφού  η αιωρούμενη σκόνη με τη ποικιλία των μεταφερομένων  υλικών, σκόνες μετάλλων και πετρωμάτων, πηλό, το θαλασσινό αλάτι, αλλά και οργανικά υλικά, όπως βακτήρια, σπόρια μυκήτων, τρίχες, ακόμα και νεκρά κύτταρα δέρματος, είναι επικίνδυνη. Είναι και ένας από τους λογούς της αύξησης στις εισαγωγές σε νοσοκομεία, από άτομα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια χρόνια και καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς τα  βαρέα μέταλλα που περιέχει η σκόνη αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού των πνευμόνων, καρδιακής προσβολής και καρκίνου του πνεύμονα.

Η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων στην ύπαρξη βαρέων μετάλλων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2006. 

Μπορεί να έγινε  η δημοπράτηση της χαρτογραφικής απεικόνισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για το σύνολο της χώρας, μπορεί να  διενεργηθούν και εκστρατείες ενδεικτικών μετρήσεων για αιωρούμενα σωματίδια με χημικές αναλύσεις προσδιορισμού ιόντων, μετάλλων και βενζοπυρενίου σε όλη τη χώρα, ώστε μέσω αυτών των μετρήσεων θα εκτιμηθεί η συμβολή των φυσικών πηγών - σκόνη από απομακρυσμένες περιοχές, θαλασσινό αλάτι, επαναιώρηση από το έδαφος - στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων.

Το ΥΠΕΚΑ με ανακοινώσεις εφιστά την προσοχή για τις «πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) » , οπου μαζι με την  συμμετοχή των ανθρωπογενών πηγών, π.χ. καύση βιομάζας σε τζάκια ή λέβητες θέρμανσης να βοηθά στην  υπέρβαση της μέσης ημερήσιας οριακής τιμής. Το δε Υπουργείο Υγείας να συνιστά σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον, να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους ελεύθερους από πηγές σωματιδίων.

Αυτή η Αφρικανική φαιοκόκκινη σκόνη που καλύπτει τον Ελλαδικό χώρο και τις τελευταίες ημέρες  με τις βροχοπτώσεις ως Κόκκινη λάσπη , μεταφέρεται στον  εσωτερικό χώρο των σπιτιών μας.

Όταν οικονομικές δυσκολίες των καιρών συνεχίζουν να κάνουν δυσβάστακτες τις εξόδους, τότε οι προσκλήσεις για παρέα στο σπίτι αυξάνουν,  με οικονομικότερη επιλογή "την Επικίνδυνα Ρυπογόνο Θέρμανση",  με τα φτηνά υλικά καύσης και τα παράγωγα τους, με αποτέλεσμα όλα γύρω μας αργά ή γρήγορα να λερώνουν, να λεκιάζουν ώστε να χρειάζονται ποιοτικά επαγγελματικές λύσεις φροντίδας με εναρμονισμένες δαπάνες.

Οι καταστάσεις αλλά και η ελλιπή ενημέρωση, βοηθούν στην  αύξηση της μη αποτελεσματικής συντήρησης των εσωτερικών χώρων, με τις ''φτηνές λύσεις'' καθαρισμού σε χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα, κουρτίνες κλπ. Τα δε αποτελέσματα των ερευνών να δείχνουν ότι η επίδραση της χαμηλής ποιότητας καθαρισμού των χαλιών στην ανθρώπινη υγεία. να έχει επηρεαστεί ανοδικά η  συχνότητα των υγειονομικών δαπανών, για προβλήματα υγείας που προέρχονται από το επιβαρυμένο εσωτερικό περιβάλλον.

Η υιοθέτηση μιας αποτελεσματικά παρεχόμενης καθαριότητας από τους καταναλωτές , για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πρέπει να περιέχει την εναρμόνιση δαπανών με την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών όπως :
1) Έγκαιρη πρόληψη με εναρμονισμένες εφαρμογές εξυγίανσης ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, για να προφυλαχτούμε από την"εσωτερική επιμόλυνση στους άρρωστους εσωτερικους χώρους'', αλλά και της αιθαλομίχλης που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας (αλλεργίες) κλπ,  έχει γίνει πλέον επιτακτική, γιατί το "υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο".
  
2) Bio- Εφαρμογές Επαγγελματικής Απορρύπανσης με Εξυγίανση και Αναζωογόνηση, σε στρώματα, σαλόνια, είναι μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση -χωρίς εκπτώσεις  στην υγεία μας-, για ένα αρμονικά υγιεινό περιβάλλον με ''έλεγχο των αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων" και την αποφυγή επιμόλυνσης του χώρου, από τα περιτώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) κλπ, 
 
Εξάλλου η τάση των Πολιτών – καταναλωτών που διαμένουν στην Ελλάδα αυξάνεται, για περισσότερη ενημέρωση από  Επιστήμονες που πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα, για διάγνωση, αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, περιβαλλοντολογικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Η παροχή  συμβουλών για μια ποιοτικά αναβαθμισμένη καθαριότητα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του "υποτίθεται καθαρού",  αλλά και στην με την καθιέρωση των εναρμονισμένων επαγγελματικών λύσεων, ώστε οι πάσχοντες από αλλεργικά και αναπνευστικά συμπτώματα, προληπτικά αλλά και κατά την φαρμακευτική αγωγή, αφού θα μπορούν να περιοριστούν κατά πολύ τα προβλήματα που θα προέρχονται από τους αιορούμενους "ρυπογόνους ενδο-οικιακους μολυσματικούς παράγοντες".

Οι καταναλωτές θα πρέπει όταν αναλάβουν δράση, για την Ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού ,  να δώσουν μεγάλη προσοχή στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που εφαρμόζονται στον "βωμό" του Green & Clean Services , είτε για την καθαριότητα, είτε τα Έντομα υψηλού κινδύνου για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τους απρόσκλητους – συχνούς όμως – φίλους μας.
"Green Services Home Solutions Cleaning." Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης-Εξυγίανσης

Πληροφορίες, μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr, η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887
Ιωάννης Βγενής 
Cleaning Advisor
Πηγή: 
http://cleaningnews.gr/?p=6063 – www.katharomania.gr http://www.greenmiteclean.gr/


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου