Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

"ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟ ΦΩΣ"! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ! ΆΛΛΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΙ ΆΛΛΑ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ...


Είναι θλιβερότατο και πολύ απογοητευτικό, το πόσο ποντάρει τόσο το καθεστώς, όσο και όλες οι κομματικές ηγεσίες, ακόμα κι αυτές των πιο ασήμαντων μικροοργανώσεων γιεχωβάδικου φανατισμού, στο πολύ χαμηλό ιδεολογικό επίπεδο και στην απόλυτη έλλειψη ή απόλυτα στρεβλή ιστορική γνώση των μαζοποιημένων, με ποδοσφαιρικά ηλίθιο τρόπο (μη) σκεπτόμενων οπαδών και γενικότερα της λαϊκής βάσης! 
Έτσι, ταϊζουν κουτόχορτο, φανατίλα, κομματικό σοβινισμό,τα μέλη και τους εμπαθείς-ποδοσφαιρικού τύπου οπαδούς τους.
Έτσι, μόνο των άλλων τα υπαρκτά και μη ελαττώματα προσπαθούν να βλέπουν, ποτέ όμως τις αντιφάσεις και λάθη του δικού τους "αλάθητου"μικροχώρου! 

Απλή, κατευθυνόμενη μεταφορά του αρρωστημένου ατομικού εγωκεντρισμού σε επίπεδο (δήθεν συλλογικού) κομματικού μπουλουκιού... Βολικό άλλοθι για ηλίθιους.
Κι έτσι, καλά κρατεί η μισαλλόδοξη χυδαιολογούσα πανοειδής πολυδιάσπαση κι αλληλοφαγωμάρα όλων των υποθετικά, εν δυνάμει αναγκαιών δυνάμεων και προσώπων που ίσως θα μπορούσαν, μόνο αν δρούσαν μαζί, να συγκροτήσουν το επιτακτικά αναγκαίο πλατύ μαζικό, δυναμικό, πλειοψηφικό λαϊκό μέτωπο ανατροπής σήμερα, άμεσα, της κατοχής της πατρίδας μας. 

Και (μόνο τότε, μόνο έτσι) ν΄ανοίξει πιθανά και ο δρόμος, αν πείσουν την εθνικά ανεξάρτητη, κουμανταδόρο πια στον τόπο της, λαϊκή πλειοψηφία για όσους ονειρεύονται ευρύτερες αντικαπιταλιστικές επιλογές και ρήξεις σε σοσιαλιστική κατεύθυνση αργότερα! 
 Αντί για το προφανές αυτό, πράττουν συστηματικά ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην ανοίξει επουδενί αυτός ο δρόμος της ελπιδοφόρας πλατιάς λαϊκής αντικατοχικής ενότητας και του νικηφόρου αγώνα, ενώ διακηρύττουν αντ΄αυτού ως άμεσο στόχο την ...συνολική ανατροπή του καπιταλισμού!
Μέχρι τότε όμως, "ταξική" διάσπαση, ενώ είναι μονοψήφια μικρή μειοψηφία σε μια  εργατική τάξη που δεν τους αναγνωρίζει ως εκπροσώπους της όσο και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα...
-Άλλοι πάλι ενώ μιλούν για αντικατοχικό "παλλαϊκό μέτωπο" με μια σειρά ωραίες διακηρύξεις άμεσων στόχων, κάνουν χυδαίο, κομπλεξικό  πόλεμο λασπολογίας κατά και των παραπάνω όσο και κατά όλων των πολιτικών μικροχώρων που διακηρύττουν ίδια άμεσα αιτήματα!!! Θεωρούν μάλλον πως "παλλαϊκό μέτωπο" είναι η ξεκομμένη εντελώς από τον λαό και τα συνδικάτα (που γιαυτό τα βρίζουν...) άμαζη και προσωποκεντρική-προσωπολατρική αλλοπρόσαλλη σέχτα τους του 0,9%.
 Τι παράκρουση... 
Πλάι σε αυτά τα θλιβερά παραδείγματα υπάρχουν και ένα σωρό άλλα γιεχωβάδικου τύπου γκρουπούσκουλα μα και χιλιάδες μεμονωμένοι "αλάθητοι" εκ του καναπέ ή του πληκτρολογίου επικριτές των πάντων, που σπέρνουν συστηματικά σύγχιση, αμφιβολία σε κάθε καλοπροαίρετη ενωτική κίνηση, απογοήτευση, υποδαυλίζουν  λαϊκό αλληλοσπαραγμό, ηττοπάθεια, μοιρολατρία και παραίτηση. 
 Τέτοιες ηγεσίες, τέτοιοι μικροχώροι και ανάλογου επιπέδου καιηθικής   μαζάνθρωποι, αυτό και μόνο τον ρόλο παίζουν. 
Άλλοι συνειδητά, άλλοι λόγω απωθημένων και εμπαθειών, άλλοι από απλή ηλιθιότητα.
Θέλω όμως να πιστεύω πως δεν είναι τέτοια τελικά η κοινωνική πλειοψηφία.
Ότι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι νοήμονες τίμιοι πολίτες, κάποτε θα συνειδητοποιήσουν και θα μορφοποιήσουν σε ενιαίο,ανατρεπτικό όλων των μικροκομματικών και νεοταξίτικων μηχανισμών μέτωπο
την ανάγκη, την οργή και την ελπίδα ...


20 Ιαν. 2017 Κώστας Σ. Ντουντουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: