Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018


ΓΙΑΤΙ ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τώρα τον Μίκη...

Από το "PRESS-GR"

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018


Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τα παιχνιδάκια αποπροσανατολισμού και σύγχυσης σχετικά με το μέγεθος της συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής, οι εξελίξεις –ιδιαίτερα στο παρασκήνιο- καταγράφονται ραγδαίες σε όλα τα μέτωπα. Αυτό από μόνο του διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα περί... «μικρής συγκέντρωσης» 140.000 ατόμων, όπως έβαλαν την ΕΛΑΣ να υποστηρίζει και να το υιοθετεί -αφού αυτός ήταν ο υποβολέας- ο ίδιος ο υπουργός Δημ. Τάξης Ν. Τόσκας. Αν το συλλαλητήριο δεν είχε επιτυχία όπως λένε, δεν θα επικρατούσε αμέσως μετά αυτή η ταραχή η οποία από χθες το πρωί είναι πιο έκδηλη.

Η πρώτη αντίδραση πανικού δεν είναι άλλη από τη «μαζική επίθεση» που με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου έχουν εξαπολύσει οι Συριζαίοι, οι μηχανισμοί, τα φερέφωνα, οι παπαγάλοι τους και τα εξαρτώμενα μέσα ενημέρωσης στον Μίκη Θεοδωράκη. Όπως παραδεχόταν παράγοντας του κυβερνητικού χώρου, μεγαλύτερη ζημιά κι από τον όγκο του συλλαλητηρίου τους έκανε η απήχηση της ομιλίας του Θεοδωράκη που αποδόμησε πλήρως τον Τσίπρα και το οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερο από όλα μάλιστα τους πόνεσε η αποστροφή του: «Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό, στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη».

Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο του ότι παρά τα μνημόνια και τα μέτρα που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει διατηρεί τον «αριστερό» του χαρακτήρα. Και με βάση αυτόν στις εκλογές θα προσπαθούσε να επιβιώσει με ένα καλό διψήφιο ποσοστό και να παραμείνει «κυρίαρχη δύναμη» στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Ο Θεοδωράκης δεν τους αφαίρεσε απλώς και τα τελευταία προσχήματα περί δήθεν «αριστερής αγνότητας». Τους έδωσε πλέον τη στάμπα του «αριστεροφασίστα», που συνιστά ένα συντριπτικό κάταγμα για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα. Τους αποτελείωσε.

Το δεύτερο στοιχείο που τους πόνεσε είναι ο μεγάλος αντίκτυπος της ομιλίας του Θεοδωράκη. Σε ένα τεράστιο συλλαλητήριο που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί μηχανισμού είχαν σπεύσει να πουν ότι τον τόνο θα δίνουν οι «ακροδεξιοί», φάνηκε ότι όλος αυτός ο κόσμος ήταν μια γροθιά από την αρχή μέχρι το τέλος. Ούτε αντιθέσεις, ούτε φασαρίες, ούτε κόντρες, ούτε διχαστικά ή μονομερή συνθήματα, ούτε παρατράγουδα. Το εντελώς αντίθετο από όλα αυτά. Η ενότητα που υπήρχε κάτω από την εξέδρα, σε όλο το μήκος και πλάτος της συγκέντρωσης, ήταν πρωτοφανής. Και αυτό ήταν που έχει τρελάνει κυριολεκτικά τους κυβερνώντες. Δεν το περίμεναν και δεν μπόρεσαν να το χαλάσουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι την Κυριακή τελείωσαν και οι πλαστές διαχωριστικές γραμμές που εκείνοι καλλιεργούσαν. Από την Κυριακή, η διαχωριστική γραμμή που κυριαρχεί και παραμερίζει οτιδήποτε άλλο είναι ο πατριωτισμός, μία από τις εκφάνσεις του συνδέεται με την Μακεδονία και το όνομά της. Από τη μία πλευρά είναι οι πατριώτες απ’ όπου κι αν προέρχονται κι από την άλλη οι υπόλοιποι…

Αυτή η ανάλυση, την οποία όπως μαθαίνω κάνουν και στο κυβερνητικό κονκλάβιο μακριά από αποπροσανατολιστικές μπούρδες που λένε προς τα έξω, είναι που τρομάζει και χαλάει τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Κι η ζημιά που βλέπουν ότι παθαίνουν λόγω του Μίκη από τα «αριστερά» τους φοβούνται ότι θα είναι ανυπολόγιστη. Χάνοντας και τον αριστερό πυρήνα της εκλογικής της βάσης, ο κίνδυνος να γυρίσουν στα ποσοστά που είχε ο παλιός Συνασπισμός μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από θεωρητικός γίνεται πια ορατός και πραγματικός.

Γι αυτό και υπό το κράτος του πανικού που προκάλεσε το λαϊκό ξέσπασμα της Κυριακής, ξεκίνησαν την εκστρατεία διαπόμπευσης του Μ. Θεοδωράκη.
 Η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου είναι «να διασυρθεί» με κάθε τρόπο ο Θεοδωράκης σε μια προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία και το κύρος του στους αριστερούς και να απαξιωθεί η ομιλία του την Κυριακή. Κι ας είναι ο ίδιος Θεοδωράκης τον οποίο επισκεπτόταν στο σπίτι του ο Τσίπρας, πρωθυπουργός λίγων εβδομάδων το 2015, για να τον «οικειοποιηθεί» εν όψει της συνέχειας.

Κι εκτός από τη διαπόμπευση του Θεοδωράκη, παράλληλα έχουμε νέο γύρο σκανδάλων. Ήδη από το Σάββατο σας έγραψα ότι μπροστά στο αδιέξοδο για το πώς θα διαχειριστούν την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου –που θα ήταν οπωσδήποτε επιτυχημένο- «καταστρώνουν ακόμη και σχέδια νέων αντιπερισπασμών, για να τα θέσουν σε εφαρμογή από την Δευτέρα, μέσα στην απελπισία τους». Ήδη έγινε γνωστό ότι στέλνουν άρον άρον στην Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο της Novartis με δέκα πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2006 μέχρι τις αρχές του 2015. Πλήρης επιβεβαίωση...

Με αυτό τον τρόπο -και με άλλες κινήσεις που "σχεδιάζουν"- πιστεύουν ότι θα «ξεχαστεί» το συλλαλητήριο και θα φύγει από την επικαιρότητα ενώ ταυτόχρονα θα «στριμώξουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ακόμη και παζάρια για να υποχρεωθούν να ψηφίσουν άρον – άρον τη συμφωνία για τα Σκόπια. Αυτά, μέσα στον πανικό τους, επιχειρούν να κάνουν τώρα. Ο,τι και να κάνουν, όμως, η προδοσία της Μακεδονίας δεν περνάει πια…
Μ. Γιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.