Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Μια "αριστερή προσπάθεια ερμηνείας" για Μίκη-Συλλαλητήρια και η απάντηση μιας άλλης, επιτακτικά αναγκαίας αριστεράς

Μια προσπάθεια ερμηνείας 

του Θανάση Σκαμνάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 10:43ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:
Μια προσπάθεια ερμηνείας, του Θανάση Σκαμνάκη
Η προσοχή μας έφυγε με φοβερή ταχύτητα, και με αμερικανική συνδρομή, από το μακεδονικό, τα συλλαλητήρια και το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε, τον Μίκη Θεοδωράκη.  Αλλά ένας αναστοχασμός δεν είναι μάταιος. Μήπως και εξιχνιάσω, πρωτίστως μέσα μου, το φαινόμενο. Όχι με μια ψυχολογική ερμηνεία, ούτε μια καλλιτεχνική αποτίμηση, αλλά ως πολιτική, κοινωνική και ψυχολογική μαζί.  

Πολλοί άνθρωποι ενστάλαξαν ένα βαθύ μίσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα λένε. Καθένας από τη σκοπιά του. Και καθένας με το δίκιο του.
Σε μια εποχή θρυμματισμών και ήττας είναι αναγκαίοι οι πετροβολισμοί. Δημιουργούν μια ανακούφιση, πως βρέθηκε ο ένοχος και ο στόχος.
Κάποιοι σπουδαίοι άνθρωποι της νεώτερης γενιάς ορμούν, με δημιουργική, θα έλεγα, οργή, να αποκαθηλώσουν το παρελθόν, με όλες τις παθογένειες του. Είναι η αναγκαία εκκαθάριση των λογαριασμών προκειμένου να αναδειχθεί μια νέα εποχή. Σε αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ομαλές διαδοχές. Υπάρχουν εκρήξεις. Και αίματα.
Κι ωστόσο ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος η κατεδάφιση να αφήσει χαίνοντα ερείπια και μια θέα στο κενό.
Αν η δημιουργική ορμή δεν συνοδευτεί από αναδομήσεις και ουσιαστική πρωτοποριακή δημιουργία. Η οποία, αν υπάρξει, θα χρειαστεί να ξαναγυρίσει στα ωραία ερείπια που δημιούργησε για να ξαναπιεί από τις πηγές, στην αδιάκοπη διαλεκτική των πραγμάτων, και ιδιαίτερα της τέχνης.
Ίσως τότε να μυκτηρίσει τον εαυτό της που φέρθηκε με τόση ορμή και πιθανόν αφροσύνη απέναντι στο παρελθόν.
Κι ωστόσο δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Χρειάζεται η βεβήλωση για να αναγνωριστεί η ιερότητα. Πρέπει όμως να το ξέρουμε, να έχουμε συνείδηση και των πράξεων και των λόγων και των αναγκών.   
Μετά απ’ αυτά, νομίζω πως χρειάζεται ορισμένοι, τουλάχιστον, να μείνουν ψύχραιμοι, διατηρώντας δηλαδή την ικανότητα έκθεσης και ανάλυσης των γεγονότων και τεκμηρίωσης των απόψεων.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας ιδιοφυής άνθρωπος. Ακόμα κι αν κάποιοι, κατά τη γνώμη μου λανθασμένα (αλλά αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία), αμφισβητούν τη μουσική, καλλιτεχνική και πολιτιστική συνεισφορά του, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε σφραγίδα στην ελληνική ζωή, το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.
Μπορεί όμως να εκληφθεί αυτή η πορεία, έστω από μόνο η πολιτική της πλευρά, ως μια συνεπής και συνεχής διαδρομή προς τη σημερινή εικόνα; Πως έτσι ήταν πάντα;
Με άλλα λόγια, να υιοθετηθεί με άλλο τρόπο το ρέκασμα του Κασιδιάρη πως ο Μίκης ξαναγύρισε στην ΕΟΝ από την οποία είχε ξεκινήσει;
Από την άλλη, θα ήταν ύβρις, αν καταλογίζαμε μια πορεία ταυτισμένη με την Αριστερά ως αυτόματη και αυθόρμητη διαδοχή συμβάντων και ενεργειών.
Ο Μίκης δεν ήταν πάντα έτσι, η Αριστερά δεν ήταν πάντα έτσι και η σχέση του καλλιτέχνη και της Αριστεράς, του δημιουργού και του φορέα της κοινωνικής απελευθέρωσης συνολικά (όχι δηλ. του Κόμματος κάθε φορά, αλλά της απελευθερωτικης επαγγελίας με τις επιδράσεις που ασκούσε στην κοινωνία, στις διάφορες πολιτικές ομάδες της Αριστεράς, στην όλη ατμόσφαιρα κλπ). είναι μια πολύπλοκη σχέση.
Η οποία σε τελευταία ανάλυση είναι παράλληλη και πολλαπλώς εξαρτώμενη. Ας εστιάσουμε ιδιαίτερα σε αυτό το «τελευταία ανάλυση». 
Η Αριστερά είναι η αντιφατική πορεία από την αντίσταση στην απελευθέρωση και στην παράδοση, στη δύναμη και στην αδυναμία, στην έμπνευση και στην απογοήτευση. Μέχρι σήμερα.
Και ο Μίκης υπήρξε μεγεθυντικός προβολέας αυτών των βαθύτερων τάσεων, πολιτικών και συναισθηματικών, της Αριστεράς.
Μερικές φορές, ή συχνά, προπομπός των όσων πολιτικά ακολουθούσαν (Καραμανλής ή τανκς, συγκυβερνήσεις του 1989 κλπ.), καθώς οι ευαίσθητες κεραίες του συλλαμβάνανε τις αποκλίσεις πολύ πριν ωριμάσουν στο κυρίως σώμα της Αριστεράς.
Ας το θέσω αλλιώς για το σήμερα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πιθανόν η εκτρωματική εκδοχή μας. Θέλω να πω, μιάς Αριστεράς που αδυνατεί να συγκροτήσει ένα πολιτικό, και συγχρόνως ηθικό και συναισθηματικό, σχέδιο, ικανό να εμπνεύσει και να διατυπώσει μια πρόταση συνένωσης. Οδηγεί έτσι τους ανθρώπους του ανέμου να χάνονται στο κενό της δεξιάς κυριαρχίας, καμιά φορά πιστεύοντας πως υπηρετούν σπουδαίες ιδέες.
Το κενό, θέλω να πω, της Αριστεράς είναι πιο βαθύ και αξιακό απ’ όσο μερικές φορές ομολογούμε στον εαυτό μας. Κι όταν έρχονται οι συγκλονιστικές στιγμές, δυσκολευόμαστε, καθώς δεν ομολογήσαμε και δεν προετοιμαστήκαμε, να τις διαχειριστούμε. 
Αυτό δεν νομιμοποιεί ή δικαιολογεί τις εκτρωματικές συμπεριφορές, όπως αυτή του συλλαλητηρίου, ωστόσο, νομίζω, πως δίνει μια εξήγηση, ή έστω προσφέρει μια πρόταση για συζήτηση.   
Από την άλλη η Αριστερά, όσο έχανε την ουσία της τόσο χρειαζόταν να μεγεθύνει τους μύθους για να διατηρεί την πίστη της. Ο μύθος ως υποκατάστατο συγκέντρωνε την προσοχή, το θαυμασμό και την προσδοκία και αντικαθιστούσε το ουσιώδες. Δεν ήταν ένα τερτίπι της ηγεσίας, ήταν μια ανάγκη. Που θα γεννιόταν ακόμα κι αν η ηγεσία δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Ας μοιράσουμε λοιπόν και μεταξύ μας τα αναλογούντα μερίδια των ευθυνών.   
Οπότε, ο μύθος αποθεωνόταν όσο μας ικανοποιούσε, και αποθεωνόμασταν κι εμείς μαζί του, και μας έριχνε στα τάρταρα όταν μας διέψευδε. Και τότε είχαμε πιο δυνατούς λόγους να τον καταριόμαστε με όλη μας τη δύναμη. Έτσι καλύπταμε τη δική μας αδυναμία.       
Αυτά όλα, αν εξηγούν την πορεία, δεν δίνουν δικαιολογητικά, δεν αθωώνουν. Ούτε την Αριστερά, ούτε το Μίκη, τον κάθε φορά Μίκη, ούτε κανέναν. Δεν αναιρούν την προσωπική ευθύνη. Απλώς επιδιώκουν να θέσουν τα πράγματα στην ίσια τους εκδοχή. Να τα εκθέσουν ως είναι.
Πράγμα που σημαίνει πως ορίζουν τη βάση για την αναζήτηση των απαντήσεων.

Αλλά, εν τω μεταξύ, προσοχή μην, πυροβολώντας τον πιανίστα, καταστρέψουμε το πιάνο.

 -Η απάντηση:
 Προσπαθεί να πει κάτι μεν ο Θ.Σ., αλλά μπατάρει πολύ άστοχα λόγω κεκτημένης απολογητικής στην συριζαϊκή-αναρχο-φιλελε-νεοταξίτικη προπαγάνδα κατασυκοφάντησης του πατριωτικού ως "εθνικιστικού" (Ποτέ βέβαια, όπως τους τονίζει μάταια ο Μπιτσάκης "δεν βλέπουν" τον επεκτατικό υπερ-εθνικισμό των σκοπιανών αμερικανόδουλων!...). Γιαυτό, όπως πάντα συμβαίνει στην αρνούμενη τον εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις αντικαπιταλιστικό λαϊκοπατριωτισμό, όπως του (επικρινόμενου ακριβώς γιαυτό από την παλαιοτροτσκιστική ηγετική φράξια του Περισσού) ΕΑΜ-Άρη, του Τσε, του Μάο αρχικά, όταν ήταν επαναστάτης, των Βιετκόγκ κλπ, υποκαθιστά την διαλεκτική με την ανοιχτά ή (εδώ) έμμεσα τσιτατολογική, έντεχνα αποφθεγματική, "επαναστατική" απολογητική! Αχ αυτή η παλαιοτροτσκιστική-καμιά σχέση με τον κατασυκοφαντημένο από τους ..."ταξικά" αερολογούντες γιεχωβάδικα, αντιιμπεριαλισμό, έχθρα προς την μόνη απόλυτα και δραματικά αποδειγμένη, δυνητικά νικηφόρα θεωρία, απόλυτα λενινιστική, των σταδίων!...  Έτσι χρησιμοποιεί όπως ακριβώς οι πιο χυδαίοι συριζαίοι (όχι όλοι ούτε από αυτούς...) την εξόφθαλμη προβοκάτσια του Κασιδιάρη (εμ γιαυτά είναι χρήσιμη,πολύτιμη, η ΧΑ σε όσους "δημοκράτες",  από τα επιτελεία της ΕΕ/ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/Σόρος/CIA/Φιλελέδες /και το Ιντιμίντιά τους, ως και την εκφυλισμένη, διαβρωμένη ιδεολογικοπολιτικά (συμφωνώ απόλυτα με την οδηγούσα σε αυτό το αυτονόητο συμπέρασμα ανάλυση του ...κομμάτι πιο διαβασμένου και συνεπή μαρξιστικά από τον κάθε Σκαμνάκη, Ευτύχη Μπιτσάκη) πάσης φύσεως σημερινή "αριστερά" Γράφει λοιπόν για να στεριώσει την απολογητική του "...το ρέκασμα του Κασιδιάρη πως ο Μίκης ξαναγύρισε στην ΕΟΝ από την οποία είχε ξεκινήσει..."!!! Τι αίσχος!...
Διαχείριση

"Αγνοεί" ο Θ.Σ. πως σύσσωμη η Αριστερά,ομόφωνα, από την εμπεριέχουσα όλους τους αριστερούς προδικτατορική ΕΔΑ ως το ΚΚΕ(στο οποίο στέλεχος ήταν ο Θ.Σ.τότε και δεν έβαλε ποτέ το θέμα που του "θήμησε" τώρα ο Κασιδιάρης...) , το αλήστου μνήμης "ΚΚΕ εσωτ", τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, έγλειφε τον Μίκη (παρά τις κατά καιρούς πολιτικές παλινωδίες του) να μπει στα ψηφοδέλτιά της και όχι μόνο! ...Δεν "ηξεραν" τότε αυτά που τώρα αξιοποιούν από το φασιστόμουτρο και εμφανή προβοκάτορα Κασιδιάρη;... 
Φυσικά ήξεραν και ξέρουμε όλοι όσοι έχουμε στοιχειώδη γνώση της Ιστορίας, στην ΕΟΝ ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των μαθητών των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπ/σης, πλην παιδιών γονέων φακελωμένων και ελαχίστων ακόμα ηρωικά διακινδυνευόντων τις συνέπειες της άρνησής τους...  Εκατοντάδες μετέπειτα στελέχη του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ τα είχαν έτσι γράψει ως παιδιά κι έφηβους κάποτε, όπως και τον γιο ενός υφιστάμενου τις αυτονόητες πιέσεις δημόσιου υπάλληλου Μίκη! 
Που ακριβώς, όταν ελεύθερα επέλεξε, επέλεξε με τεράστιο κόστος (να μας πουν το δικό τους κόστος από αγώνες οι "μπαρουροκαπνισμένοι" αμοραλιστές επικριτές του...) την ένοπλη αντίσταση του Δεκέμβρη με το ΕΑΜ/ΚΚΕ, φυλακές, άγρια βασανιστήρια, εξορίες!Επέλεξε και σαν αποφυλακίστηκε, την ηρωική αταλάντευτη πάλη του από τότε ως την ίδρυση από αυτόν της ηρωικής ΔΝ Λαμπράκη που τσάκισε τις παρακρατικές συμμορίες κι εμψύχωσε όσοκανείς ποτέ άλλοτε, μαζί με τα πολιτικά, αριστερού πατριωτισμού και συναδέλφωσης λαών πάντα, τραγούδια του τον λαό μας!
 Μεταδικτατορικά, είπε μια μεγάλη αλήθεια (όχι απλά "Καραμανλής ή τανκς...) για την οποία κι εγώ ο ασήμαντος τον επέκρινα τότε  ..."επαναστατικά".   Είπε (λάθος τακτικής του νομίζω) πως αφού η δικτατορία δεν έπεσε δυστυχώς με λαϊκή εξέγερση, αλλά με κομπρεμί χούντας-μερίδας πολιτικών εξαιτίας της Κυπριακής προδοσίας, οι μηχανισμοί της χούντας ήταν ακόμα πανίσχυροι και αν δεν έβγαινε ο ανεκτός από τους αμερικανοχουντικούς μηχανισμούς Καραμανλής, κατά την εκτίμησή του θα ξαναεπιβάλλανε άλλη χούντα... Τεράστια συζήτηση... και δεν έχει νόημα σήμερα. 
Φυσικά ήταν απαράδεχτο το να πάει "ανεξάρτητος"στην ΝΔ (τον επέκρινα ανοιχτά τότε πάλι ενώ η ηγεσία της αριστεράς, περιέργως σιωπούσε...) ένα διάστημα αργότερα,με τα δικά του σκεπτικά περί ξεπεράσματος του σχήματος "δεξιά-αριστερά και ...δημοκρ.δυνάμεις" που εκμεταλλευόταν ο συριζα της εποχής, το ΠΑΣΟΚ, για να εκφυλίζει κάθε "αριστερή" ιδέα...
 -Το ζήτημα όμως τελικά δεν είναι τι έκανε τότε ή πριν ή πολύ πιο πριν μια μεγάλη, ιστορική μορφή της παγκόσμιας αριστεράς και της μουσικής! Άλλο είναι που καίει όλους τους "διαμετρικά" αντίθετων ιδεολογιών ή ιδεοληψιών επικριτές του. 
Και προπαντός τα επιτελεία του εξουσιάζοντος σήμερα διεθνοφασισμού της νέας 
εθνοαποδομητικής και επουδενί πια εθνοκεντρικής παγκοσμιοποιητικής καπιταλιστικής τάξης.

(Αυτό ..."δεν το έχουν πάρει χαμπάρι" οι αποπροσανατολιστικά σκιαμαχούντες ..."ταξικά" τάχα, μόνο κατά του περιθωριακού σήμερα, χρήσιμου μόνο για αποπροσανατολισμό στον ιμπεριαλισμό παλαιού τύπου εθνοφασισμού!...).

 Τους καίει η αντιιμπεριαλιστική δυναμική που μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει η πρωτοφανής κινητ/ση εκατοντάδων χιλιάδων λαού στα συλλαλητήρια αυτά! Τους καίει πως παρά το ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτά (και του δημοσκοπικού 80% των Ελλήνων που βλέπει θετικά τα συλλαλητήρια) δεν κινούνται από αντιΕΕ/αντιΝΑΤΟϊκά ελατήρια αλλά από αγνό, αφελή εν πολλοίς πατριωτισμό και από αγανάκτηση στην όλη κοινωνική μιζέρια, αυτή η προφανέστατα μη καπελωμένη από κανένα από τα πολλά κόμματα που το επιχειρούν ή θα το ήθελαν, παλλαϊκή εγρήγορση, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΎ ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/10 ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντικειμενικά είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, μπλοκάρουν την παραπέρα ισχυροποίηση ΕΕ/ΝΑΤΟ με την επιχειρούμενη άρση του ελληνικού βέτο λόγω ονόματος για εισδοχή σε αυτά του σκοπιανού προτεκτοράτου ανδρεικέλων τους!!! Και τα (άλλα συνειδητά, άλλα αντικειμενιικά τέτοια, παρά τις τυχόν άλλες προθέσεις τους...) παπαγαλάκια των ΝΑΤΟ/ΕΕ , όσο κι αν πιάνουν την πάσα που τους κάνουν οι κάθε Κασιδιάρηδες για να μην πουν αυτή την τεράστια και καθοριστική αλήθεια, γυρίζουν την κουβέντα στην γκεμπελική λασπολογία κατά Μίκη, λαού, πατριωτισμού χρησιμοποιώντας το τόσο βολικό για τον αποπροσανατολισμό τους, σκιάχτρο της Χ.Α.!!! Ενώ, αν ήταν "αριστεροί αντιιμπεριαλιστές " θα απαιτούσαν διαρκώς, παντού και πάντα, από πολύ πριν τα συλλαλητήρια, δίνοντας αυτοί στο αυθόρμητο συνειδητή κατεύθυνση, μέσα και έξω από αυτά μετά, σε όλους τους τόνους: "Ούτε η Ελλάδα, ούτε τα Σκόπια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σας!" "ΜΠΛΟΚΆΡΟΥΜΕ ΚΆΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!" Μόνο μια τέτοια προπαγάνδα και ζύμωση θα ήταν πράγματι διεθνιστική, υπέρ και των δυο λαών και λαϊκο-πατριωτική συνάμα. Αλλά προϋποθέτει την ύπαρξη, την συγκρότηση, μιας άλλης, ριζικά αντίθετης με την πάσης φύσεως σημερινή, διαβρωμένη από τον εθνοαποδομητικό ιμπεριαλισμό "αριστερά"...Κώστας Ντουντουλάκης(Εδώ και σαράντα χρόνια αγωνιστής  του αντιβασικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, πάντα   από θέσεις λαϊκοπατριωτικής μαρξιστικής αριστεράς.)
Διαχείριση
Τους καίει η αντιιμπεριαλιστική δυναμική που μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει η πρωτοφανής κινητ/ση εκατοντάδων χιλιάδων λαού στα συλλαλητήρια αυτά! Τους καίει πως παρά το ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτά (και του δημοσκοπικού 80% των Ελλήνων που βλέπει θετικά τα συλλαλητήρια) δεν κινούνται από αντιΕΕ/αντιΝΑΤΟϊκά ελατήρια αλλά από αγνό, αφελή εν πολλοίς πατριωτισμό και από αγανάκτηση στην όλη κοινωνική μιζέρια, αυτή η προφανέστατα μη καπελωμένη από κανένα από τα πολλά κόμματα που το επιχειρούν ή θα το ήθελαν, παλλαϊκή εγρήγορση, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΎ ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/10 ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντικειμενικά είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, μπλοκάρουν την παραπέρα ισχυροποίηση ΕΕ/ΝΑΤΟ με την επιχειρούμενη άρση του ελληνικού βέτο λόγω ονόματος για εισδοχή σε αυτά του σκοπιανού προτεκτοράτου ανδρεικέλων τους!!! Και τα (άλλα συνειδητά, άλλα αντικειμενιικά παρα τις τυχόν άλλες προθέσεις τους...) παπαγαλάκια των ΝΑΤΟ/ΕΕ , όσο κι αν πιάνουν την πάσα που τους κάνουν οι κάθε Κασιδιάρηδες για να μην πουν αυτή την τεράστια και καθοριστική αλήθεια, γυρίζουν την κουβέντα στην γκεμπελική λασπολογία κατά Μίκη, λαού, πατριωτισμού χρησιμοποιώντας το τόσο βολικό για τον αποπροσανατολισμό τους, σκιάχτρο της Χ.Α.!!! Ενώ, αν ήταν "αριστεροί αντιιμπεριαλιστές " θα απαιτούσαν διαρκώς, παντού και πάντα, από πολύ πριν τα συλλαλητήρια, δίνοντας αυτή τον τόνο καιτην σωστή κατεύθυνση μέσα και έξω από αυτά μετά, σε όλους τους τόνους: "Ούτε η Ελλάδα, ούτε τα Σκόπια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σας!" "ΜΠΛΟΚΆΡΟΥΜΕ ΚΆΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!" Μόνο μια τέτοια προπαγάνδα και ζύμωση θα ήταν πράγματι διεθνιστική, υπέρ και των δυο λαών και λαϊκο-πατριωτική συνάμα. Αλλά προϋποθέτει την ύπαρξη, την συγκρότηση, μιας άλλης, ριζικά αντίθετης με την πάσης φύσεως σημερινή, διαβρωμένη και νεοταξίτικη "αριστερά"...
Διαχείριση Τους καίει η αντιιμπεριαλιστική δυναμική που μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει η πρωτοφανής κινητ/ση εκατοντάδων χιλιάδων λαού στα συλλαλητήρια αυτά! Τους καίει πως παρά το ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτά (και του δημοσκοπικού 80% των Ελλήνων που βλέπει θετικά τα συλλαλητήρια) δεν κινούνται από αντιΕΕ/αντιΝΑΤΟϊκά ελατήρια αλλά από αγνό, αφελή εν πολλοίς πατριωτισμό και από αγανάκτηση στην όλη κοινωνική μιζέρια, αυτή η προφανέστατα μη καπελωμένη από κανένα από τα πολλά κόμματα που το επιχειρούν ή θα το ήθελαν, παλλαϊκή εγρήγορση, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΎ ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/10 ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντικειμενικά είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, μπλοκάρουν την παραπέρα ισχυροποίηση ΕΕ/ΝΑΤΟ με την επιχειρούμενη άρση του ελληνικού βέτο λόγω ονόματος για εισδοχή σε αυτά του σκοπιανού προτεκτοράτου ανδρεικέλων τους!!! Και τα (άλλα συνειδητά, άλλα αντικειμενιικά παρα τις τυχόν άλλες προθέσεις τους...) παπαγαλάκια των ΝΑΤΟ/ΕΕ , όσο κι αν πιάνουν την πάσα που τους κάνουν οι κάθε Κασιδιάρηδες για να μην πουν αυτή την τεράστια και καθοριστική αλήθεια, γυρίζουν την κουβέντα στην γκεμπελική λασπολογία κατά Μίκη, λαού, πατριωτισμού χρησιμοποιώντας το τόσο βολικό για τον αποπροσανατολισμό τους, σκιάχτρο της Χ.Α.!!! Ενώ, αν ήταν "αριστεροί αντιιμπεριαλιστές " θα απαιτούσαν διαρκώς, παντού και πάντα, από πολύ πριν τα συλλαλητήρια, δίνοντας αυτή τον τόνο καιτην σωστή κατεύθυνση μέσα και έξω από αυτά μετά, σε όλους τους τόνους: "Ούτε η Ελλάδα, ούτε τα Σκόπια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σας!" "ΜΠΛΟΚΆΡΟΥΜΕ ΚΆΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!" Μόνο μια τέτοια προπαγάνδα και ζύμωση θα ήταν πράγματι διεθνιστική, υπέρ και των δυο λαών και λαϊκο-πατριωτική συνάμα. Αλλά προϋποθέτει την ύπαρξη, την συγκρότηση, μιας άλλης, ριζικά αντίθετης με την πάσης φύσεως σημερινή, διαβρωμένη και νεοταξίτικη "αριστερά"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.