Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΚΟΒΙΝΤ: ΠΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ Π.Ο.Υ.-



1. Στο από 25 Μαρτίου 2020 έγγραφο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (στο εξής: ΠΟΥ) παρέχονται οδηγίες σχετικά με τους νέους κωδικούς που χρησιμοποιούνται από την ιατρική κοινότητα για την καταχώρηση στα Πιστοποιητικά Θανάτου της αιτίας θανάτου ως «αιτία θανάτου από ΚΟΒΙΝΤ-19».

Πρόκειται για τους κωδικούς U07.1 (όταν ο ιός είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένος) και U07.2 (όταν ο ιός δεν είναι επιβεβαιωμένος εργαστηριακά). Οι κωδικοί αυτοί είναι, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ, κατάλληλοι για την κωδικοποίηση της αιτίας θανάτου από τον ΚΟΒΙΝΤ-19.

Η παραπάνω κατηγοριοποίηση U07.1 και U07.2 των καταχαρούμενων στα Πιστοποιητικά Θανάτου ως «ΚΟΒΙΝΤ-19 αιτία θανάτου», αναλύεται ως εξής:

«•Κωδικός U07.1 (COVID-19, εργαστηριακά επιβεβαιωμένος ιός)

• Κωδικός U07.2 (COVID-19, ο ιός δ ε ν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά)· Η διάγνωση (ως αιτία θανάτου) είναι

- Κ λ ι ν ι κ ή - επιδημιολογική διάγνωση COVID-19

- Π ι θ α ν ό τ η τ α COVID-19

- Υ π ο ψ ί α COVID-19».

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είναι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κατάλληλες για την κωδικοποίηση της αιτίας θανάτου από τον ΚΟΒΙΝΤ-19 !!!

Σύμφωνα, δε, με το ίδιο έγγραφο του ΠΟΥ: 

«Ο COVID-19 αναφέρεται στο Πιστοποιητικό Θανάτου όπως κάθε άλλη αιτία θανάτου, ενώ οι κανόνες για την επιλογή της υποκείμενης αιτίας θανάτου είναι ίδιοι με εκείνους της γ ρ ί π η ς, δηλαδή, όπως και η γρίπη, αιτία θανάτου από COVID-19 είναι ο θάνατος που δ ε ν οφείλεται σε τ ί π ο τ ε  ά λ λ ο», όπερ μεθερμηνευόμενον εστί «θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ-19» = «θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19»   σ κ έ τ ο - ό χ ι «θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19 με υποκείμενο νόσημα»… Και τούτο, διότι και γραμματικά - όχι ιατρικά να το δεις, «υποκείμενο» είναι η λέξη που δείχνει σε μια πρόταση ποιος ε ν ε ρ γ ε ί, άρα «θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19» (σ κ έ τ ο) είναι ο θάνατος ως αποτέλεσμα επενέργειας του κοροναϊού, που προφανώς διαφέρει από τον «θάνατο ΚΟΒΙΝΤ-19 με υποκείμενο νόσημα»..

2. Το παραπάνω ζήτημα της ελαστικότητας στον τρόπο καταχώρησης της αιτίας θανάτου από ΚΟΒΙΝΤ-19, αναδεικνύει η βρετανική Τέλεγκραφ στο άρθρο με ημερομηνία 25/3/2020 και τίτλο ‘’Why have so many coronavirus patients died in Italy?’’, όπου παρατίθενται δηλώσεις του ιταλού καθηγητή Ricciardi σχετικά με το παράδοξο του υπερβολικά μεγάλου αριθμού θανάτων από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την Τέλεγκραφ "Ο ιταλός καθηγητής Ricciardi πρόσθεσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας μπορεί να φαίνεται υψηλό λόγω του τ ρ ό π ο υ που οι γιατροί καταγράφουν τους θανάτους. Ο τρόπος με τον οποίο κωδικοποιούμε τους θανάτους στη χώρα μας είναι πολύ γενναιόδωρος (για τον κοροναϊό!) υπό την έννοια ότι όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία ΜΕ τον νέο κοροναϊό θεωρούνται ότι πεθαίνουν ΑΠΌ τον κοροναϊό. 

Σχετικά με την επανεκτίμηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, μ ό ν ο το 12% των πιστοποιητικών θανάτου έδειξε ά μ ε σ η αιτιότητα με τον νέο κοροναϊό ενώ το 88% των νεκρών ασθενών έχουν τουλάχιστον μία συννοσηρότητα - πολλοί είχαν δύο ή τρεις συννοσηρότητες" συμπληρώνει ο καθηγητής!

3. Βλέπουμε λοιπόν ότι στις περιπτώσεις που, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, είναι κατάλληλες για την κωδικοποίηση της αιτίας θανάτου από τον ΚΟΒΙΝΤ-19, περιλαμβάνονται (με τον κωδικό U07.2) οι περιπτώσεις θανάτων στους οποίους ο ιός δ ε ν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά.
Ότι, περαιτέρω, στις περιπτώσεις που επήλθε ο θάνατος και ο ιός δεν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά, η διάγνωση (ως αιτία θανάτου από τον ΚΟΒΙΝΤ-19) γίνεται (α) με Κ λ ι ν ι κ ή διάγνωση (β) με Π ι θ α ν ο λ ό γ η σ η και (γ) με Υ π ο ψ ί α!!!

Ότι, βάσει των παραπάνω "γενναιόδωρων για τον κοροναϊό κριτηρίων" όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Ιταλός καθηγητής Ricciardi στη βρετανική Τέλεγκραφ, στην Ιταλία που 1.650 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από συνηθισμένα αιτία, όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία ΜΕ τον κοροναϊό θεωρούνται ότι πεθαίνουν ΑΠΌ τον κοροναϊό, πρόσθετα δε σύμφωνα με επανεκτίμηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, μόνο το 12% των πιστοποιητικών θανάτου έδειξε άμεση αιτιότητα με τον νέο κοροναϊό ενώ το 88% των νεκρών ασθενών έχουν τουλάχιστον μία συννοσηρότητα - πολλοί είχαν δύο ή τρεις συννοσηρότητες".

Ότι, τα ως άνω ελαστικά κριτήρια του ΠΟΥ για τη διάγνωση (ως αιτία θανάτου από τον ΚΟΒΙΝΤ-19) με κλινική διάγνωση, με πιθανολόγηση και με υποψία θανάτου από τον νέο κοροναϊό, ενέχουν (δυνητικά) μεγάλους κινδύνους λαθών καθώς στη Βρετανία 1.666 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από συνηθισμένα αιτία, στις ΗΠΑ περίπου 8.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από συνηθισμένα αιτία, στη Γαλλία και στη Γερμανία περίπου 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από συνηθισμένα αιτία (στη Γαλλία μάλιστα η πλειοψηφία πεθαίνει σε οίκους ευγηρίας και στο σπίτι), στην Ελλάδα 350 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από συνηθισμένα αιτία, ενώ παγκοσμίως 122.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από συνηθισμένα αιτία.

Ότι, τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, «Αιτία θανάτου από ΚΟΒΙΝΤ-19 είναι ο θάνατος που 

δ ε ν οφείλεται σε τίποτε άλλο», όπερ μεθερμηνευόμενον εστί «θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ-19» = «θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19» σκέτο - όχι «θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19 με υποκείμενο νόσημα» που η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει.

Έτσι εχόντων των πραγμάτων

(α) δεδομένης της παραδοχής ότι η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία που οι πολίτες έχουν στην κυβέρνηση και στους θεσμούς τού Κράτους τυφλή εμπιστοσύνη, καθώς η διαχρονική αποτυχία του ελληνικού κράτους και των διεφθαρμένων θεσμών του να προασπίσουν το συμφέρον των ελλήνων πολιτών, πρόσθετα δε της παραδοχής ότι το αποτυχημένο ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τα διεφθαρμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν προ πολλού απωλέσει την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών, έτσι που οι Έλληνες είναι στο σύνολό τους πεπεισμένοι ότι ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος δεν είναι παρά θλιβερά ανδρείκελα αλλότριων συμφερόντων,

(β) δεδομένης της παραδοχής ότι στις περιπτώσεις που επήλθε ο θάνατος και ο ιός δεν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά, η διάγνωση (ως αιτία θανάτου από τον ΚΟΒΙΝΤ-19) γίνεται από τις ελληνικές Αρχές με τα εξαιρετικά ελαστικά κριτήρια του ΠΟΥ όπως, διάγνωση με κλινική εξέταση, διάγνωση με πιθανολόγηση και διάγνωση με υποψία !!!

(γ) του προφανούς ότι η ελληνική κυβέρνηση εμμένοντας στο σχέδιο «μένουμε σπίτι» οδηγεί μεθοδευμένα τη χώρα σε κοινωνικοοικονομικό Αρμαγεδδώνα,

(δ) δεδομένων των παραπάνω γενναιόδωρων (για τον κοροναϊό) κριτηρίων που θέτει ο ΠΟΥ για τους θανάτους από τον ΚΟΒΙΝΤ-19,

πιθανολογείται σφόδρα ότι προκειμένου η κυβέρνηση να υπηρετήσει με συνέπεια το σχέδιο «μένουμε σπίτι» έχει στη διάθεσή της ένα τεράστιο καλάθι από 600 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που της παρέχουν καθημερινά 350 νεκρούς από συνηθισμένες αιτίες θανάτου, θανάτους που δύναται με π ι θ α ν ο λ ό γ η σ η και υ π ο ψ ί α σύννομα, κατά τον ΠΟΥ, να ανακοινώσει ως «θανάτους ΚΟΒΙΝΤ-19 με υποκείμενο νόσημα», κατά τρόπον ώστε να δύναται να εφαρμόσει το σχέδιο «μένουμε σπίτι» που εκτελεί αυξομειώνοντας τα επίπεδα της επιδημιολογικής καμπύλης αναλόγως των απαιτήσεων του σχεδίου που εκτελεί.

(Από Thanasis Alampasis facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.