Οι ελληνικές ποικιλίες σύκων,ποιες είναι μονόφορες ή δίφορες, ποιες πρώιμες και ποιες όψιμες,ποιες καταναλώνονται φρέσκες, ποιες αποξηραμένες. Οι αγριοσυκιές και ο ρόλος τους, με το έντομο ψήνα, που είναι υπευθυνο,για τα ομορφα συκα που τρώμε μεσω της επικονιασης.
*Σημ. "Αντίλογου": Επίσης, τα πρώιμα και μικρότερου σχήματος αγριόσυκά τους, αφού τα ξεπικράνουμε βάζοντάς τα σε νερό που αλλάζουμε καθημερινά επί 7-10 ημέρες, είναι τα καταλληλότερα για μοναδικής γεύσης και αρώματος σύκο-γλυκό κουταλιού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.