Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ


·
Την Κυριακή 13 Μαΐου συνήλθαν και η Π.Γ., το πρωί, και το Ο.Γ., το απόγευμα, για πρώτη φορά μετά την εκλογή τους, ώστε να σχεδιάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Λαμβάνοντας λοιπόν υπ' όψιν τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού, αλλά και με γνώμονα τα οργανωτικά προβλήματα με τα οποία πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι στο παρελθόν, η μεν Πολιτική Γραμματεία θα ασχολείται αποκλειστικά "με την διαχείριση της πολιτικής του Μετώπου", και το Οργανωτικό Γραφείο θα ασχολείται κυρίως "με τη συνδρομή στην δημιουργία νέων πυρήνων και τομέων, όπως και με την εποπτεία στους πυρήνες και τους τομείς για την αντιμετώπιση οργανωτικών προβλημάτων". Ως εκ τούτου, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία και επαρκής στελέχωση Επιτροπών που θα συνδράμουν την Π.Γ. και το Ο.Γ. στο δύσκολο έργο τους, καθώς επίσης και μίας Κεντρικής Γραμματείας που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο (και βασικό εργαλείο) όλων των παραπάνω.

Α] Στην Π.Γ. εξελέγησαν ομόφωνα οι εξής:

Δημήτρης Καζάκης (Γενικός Γραμματέας)

Δημήτρης Κυπριώτης (Α' Συντονιστής)

Όθων Κουμαρέλλας (Β' Συντονιστής).

Β] Για τη Γραμματεία και το συντονισμό του Ο.Γ. εξελέγησαν οι : Θανάσης Ζανιδάκης και Σοφία Νασοπούλου. Οι αρμοδιότητες των υπολοίπων μελών, και οι περιφέρειες τις οποίες αναλαμβάνουν, θα ανακοινωθούν μετά την επόμενη συνάντησή τους, μαζί με προτάσεις για τους πυρήνες.

Γ] Οι Επιτροπές/Ομάδες που μέχρι στιγμής έχουν οριστεί, είναι οι εξής:

1. Γραφείο Τύπου (υπεύθυνη: Γεωργία Μπάστα).

2. Εκτυπώσεων (υπεύθυνος: Βασίλης Συμεωνίδης).

3. Επικοινωνίας - Διαδικτύου.

4. Διεθνών Σχέσεων (υπεύθυνος: Θανάσης Λασκαράτος).

5. Συνδικαλιστικής Δράσης (υπεύθυνοι: Γιώργος Γεωργής και Σάκης Νένδος).

Οι υπεύθυνοι των επιτροπών και ομάδων έχουν την ευθύνη της στελέχωσης και οργάνωσής τους.

Στις επιτροπές και ομάδες που δεν αναγράφονται οι υπεύθυνοι, δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Δ] Η Κεντρική Γραμματεία είναι προς το παρόν υπό διαμόρφωση. Υπεύθυνη για την αδιάκοπη λειτουργία του "info" όμως, δηλαδή την διαχείριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας του ΕΠΑΜ, εξελέγη ομόφωνα η Μάρα Λεβίδη.

Aνεξάρτητα από τις επιτροπές αυτές, θα ενεργοποιηθούν εκ νέου η Κοινωνική Αλληλεγγύη και τα ΕΠΑΝ που είχαν προταθεί παλαιότερα.

Η μεν Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελείται από τις εξής Ομάδες:

1. Νομική Αλληλεγγύη (υπεύθυνος: Μάριος Μαρινάκος).

2. Κοινωνική Υποστήριξη (υπεύθυνος: Μιχάλης Ζωγράφος).

3. Ιατρική Αλληλεγγύη (υπεύθυνη: Άννα Παϊσίου).

Τα δε ΕΠΑΝ θα οργανωθούν από τους: Γιάννη Φιλίππου και Γιώργο Χαλιμούρδα.

Επίσης, Νομικός Σύμβουλος του Ε.Σ.Σ. θα είναι ο Γιάννης Γκινοσάτης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας συγκαλείται η μία συνάντηση/συνεδρίαση μετά την άλλη, όχι μόνο λόγῳ των πολιτικών εξελίξεων, αλλά κυρίως επειδή αποφασίσαμε ότι το ΕΠΑΜ, από πλευράς οργανωτικής, οφείλει να κάνει μία καινούργια αρχή. Τα μέλη του Ε.Σ.Σ. και των πυρήνων ήδη έχουν δείξει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν όλο και πιο ενεργά στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του Μετώπου. Έτσι, η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ενημέρωσή σας οφείλεται αποκλειστικά στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και προσπάθεια συντονισμού και διαχείρισης όλων των νέων δεδομένων μας, μέχρι όλος αυτός ο σχεδιασμός να πάρει "σάρκα και οστά"! Σας παρακαλούμε λοιπόν να δείξετε λίγη υπομονή ακόμα, και ταυτόχρονα να σκεφθείτε αν μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε σε κάποια από αυτές τις επιτροπές και ομάδες, και να μας ενημερώσετε.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Εκ μέρους της Κεντρικής Γραμματείας,

Καλυψώ Σπανοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: