Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η ΕΟΚ-ΕΕ ήταν σαφέστατο σχέδιο των ναζί του 1943

Στις 21 Μαρτίου του 1943, ο υπουργός εξωτερικών του Χίτλερ συνέταξε ένα σχέδιο για το πως θα συστήνονταν και πως θα ήταν η μεταπολεμική Ευρώπη, έτσι ώστε αυτή να αποτελεί το 4ο Ράιχ και να εξυπηρετεί ακριβώς τα συμφέροντα αυτού ακριβώς... Διαβάστε το σε μετάφραση* και συγκρίνετε την σημερινή Ευρώπη με αυτήν που σχεδίασε ο τότε υπουργός εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας. Είναι το παρακάτω:
"Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ (Υπουργός Εξωτερικών του Αδόλφου Χίτλερ):

  21 Μαρτίου 1943
Θέμα: Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία
Είμαι της γνώμης, όπως πρότεινα ήδη στον Φύρερ στις προηγούμενες σημειώσεις μου, πως θα ήταν σκόπιμο όσο το δυνατό ενωρίτερα και μάλιστα, αμέσως μετά από μια σημαντική στρατιωτική μας επιτυχία, να ανακηρύξουμε σε μια εντελώς συγκεκριμένη μορφή, την ίδρυση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.
Σαν ιδρυτική πράξη, φαντάζομαι την πρόσκληση όλων των πρωθυπουργών των δυνητικών ευρωπαϊκών χωρών μαζί με τις κυβερνήσεις τους, σε ένα ασφαλές σημείο, π.χ. στο Σάλτσμπουργκ ή στη Βιέννη, όπου σε πανηγυρική μορφή θα υπογράψουν την ιδρυτική πράξη της υπόψη Συνομοσπονδίας.
Αρχικά θα εξετάζονταν ως ομόσπονδες χώρες οι: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Ελλάδα και Ισπανία. Σ’ αυτές, αν το σκόπευε και ο Φύρερ, θα προστίθενταν και οι ανεξάρτητες χώρες που θα προέκυπταν στα τμήματα εκείνα της Ευρώπης, τα οποία έχουν καταληφθεί ήδη από εμάς.
Μόνο μια τέτοια, εντελώς συγκεκριμένη ιδρυτική πράξη, θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου, να έχει για μας την επιτυχία που εμείς επιθυμούμε.
Η ίδρυση μιας ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κρατών θα είχε για μας τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
1. Θα απάλλασσε από τους φίλους και ομοσπονδιακούς εταίρους μας την ανησυχια, ότι αμέσως μετά την σύναψη μιας ειρήνης, θα εγκαθίσταντο σε όλες ένας Γερμανός γκάουλάϊτερ (διοικητής).
2. Θα αφαιρούσε από τους ουδέτερους την ανησυχία, ότι αυτοί θα ενσωματώνονταν μετά το τέλος του πολέμου στη Γερμανία.
3. Θα αφαιρούσε από την Ιταλία την ανησυχία, ότι η ισχυρή Γερμανία θα την έστηνε στον τοίχο.
4. Θα μπορούσαν, αν θα ήταν σύμφωνος και ο Φύρερ μ’ αυτό, να δημιουργηθούν από συγκεκριμένες καταληφθείσες περιοχές, αρκετά, λιγότερο ή περισσότερο, αυτόνομα κράτη, τα οποία μετά παρόλ' αυτά θα βρίσκονταν κάτω από τη δική μας σφαίρα επιρροής, έτσι ώστε να επιτυγχάνονταν μια σημαντική ηρεμία και εντατικοποίηση των δυνάμεων που θα εξυπηρετούσε τον δικό μας πόλεμο στις χώρες αυτές.
5. Θα δίνονταν αφορμή στους Ρώσους να δημιουργηθεί το συναίσθημα, ότι η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενωμένη Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό θα αποδυναμώνει την ρωσική πολεμική ισχύ .
6. Θα παρέλυε την πολεμική ισχύ των Άγγλων και των Αμερικανών, αν αυτοί δεν θα είχαν ως σκοπό την απελευθέρωση των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά το να επιτεθούν εναντίον μιας συμπαγούς και ενωμένης Ευρώπης
7. Θα παρέλυε σε ότι έχει σχέση με την εσωτερική πολιτική, τόσο την Αγγλία, όσο και την Αμερική. Σε ότι αφορά την Αμερική, θα προκαλούσε ένα μεγάλο σοκ στον Ρούσβελτ. Θα προκαλούσε και στις δύο χώρες, αλλά πολύ περισσότερο στην Αμερική, την αφαίρεση, των καλύτερων επιχειρημάτων για την προπαγάνδα εναντίον της Γερμανίας, από τα χέρια του Ρούσβελτ Στις ομάδες της αντιπολίτευσης θα προσφέρονταν συνθήματα, όπως «Ότι δεν θα έπρεπε να εμποδίσουν την Ευρώπη να δημιουργήσει, αυτό ακριβώς που συνέβη στην Βόρειο Αμερική, δηλαδή την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής",
8. Θα ενεργούσε στην Γαλλία, όπως και σε άλλες καταληφθείσες περιοχές, προς την κατεύθυνση του ότι οι χώρες αυτές, αναμφίβολα θα συνεισέφεραν εντελώς διαφορετικά στις πολεμικές προσπάθειες σε προσωπικό και υλικό επίπεδο, απ’ ότι πρωτύτερα. Ιδιαίτερα, θα επηρέαζε στην γαλλική εντατικοποίηση τόσο της εργασίας, όσο και των εξοπλισμών.
9. Στη Γαλλία, σκέφτομαι ιδιαίτερα και το έχω συζητήσει και με τον Χίμλερ, ότι θα μπορούσαμε εδώ από τα γερμανο - γαλλικά τμήματα, μ’ αυτό το ξεκάθαρο ευρωπαϊκό σύνθημα να στρατολογήσουμε κάτω από κάποιες συνθήκες μερικά πρωτοκλασάτα συντάγματα SS, που θα ήταν μετά συμπληρωματικά διαθέσιμα για τον δικό μας αγώνα. Όλες τις λεπτομέρειες για το θέμα αυτό τις έχουμε σκεφτεί εμπεριστατωμένα και θα συζητηθούν εκτενέστερα τις επόμενες μέρες, ανάμεσα στον Χίμλερ και σε μένα. Χωρίς ένα τέτοιο σύνθημα δεν θα είχε μια τέτοια προσέλκυση την οποιαδήποτε επιτυχία.
10. Θα έκαναν κάποιους ουδέτερους, όπως π.χ. την Σουηδία, την Τουρκία, την Πορτογαλία κλπ. να κρατήσουν απόσταση, από το να συνδεθούν στενά με την Αγγλία ή με την Αμερική. Επίσης και οι προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει την συνομοσπονδία των βαλκανικών χωρών, πίσω από τις οποίες κρύβεται σαφώς η Αγγλία, δεν θα ευοδώνονταν αν θα είχε δημιουργηθεί η συνομοσπονδία των χωρών της Ευρώπης.
11. Ένα πρόχειρο σχέδιο σχετικά με το περιεχόμενο της Ιδρυτικής Πράξης θα το παρουσιάσω στον Φύρερ.
12. Πιστεύω, πως η ίδρυση αυτής της συνομοσπονδίας στην κατάλληλη στιγμή θα ενεργήσει τόσο έμμονα, έτσι ώστε με αυτήν να χάσουν πρακτικά οι εχθροί για το μέλλον κάθε υπόβαθρο που θα είναι σημαντικό για την προπαγάνδα τους. Πιστεύω επίσης, πως η εχθρική Συμμαχία λόγω των μεγάλων αποκλίσεων των συμμάχων που την αποτελούν και εμφανίζονται ήδη ακόμη και σήμερα, ανάμεσα στην Αγγλία, στην Αμερική και στην Ρωσία, οι οποίες και θα γιγαντωθούν τεράστια κάποια μέρα, θα διαλυθεί τελικά, απέναντι σε μια τέτοια ενωμένη Ευρώπη.
13. Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης και η επενέργεια πάνω στον δικό μας αγώνα στην Τυνησία, επειδή σύμφωνα με την δική μου πεποίθηση, μετά από την ίδρυση αυτής της συνομοσπονδίας κρατών, κατά την οποία θα είναι παρών και ο αντιπτέραρχος Τετέν, ο Στρατηγός Ζιρώ θα μπορεί πολύ δύσκολα να κινητοποιηθεί και να κινηθεί πολεμικά εναντίον μας.
Το θέμα της εδαφικής οριοθέτησης των διαφόρων χωρών δεν θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο συζήτησης κατά την ιδρυτική πράξη. Το θέμα αυτό θα πρέπει φυσικά να μείνει ανοικτό μέχρι και τις καθοριστικές συμφωνίες ειρήνης.
Όλα τα άλλα επί μέρους ζητήματα, που προκύπτουν από την ίδρυση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, θα είναι συνυφασμένες με την μία ή την άλλη δυσκολία, π.χ. το ερώτημα σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την προεδρία κλπ. όλα αυτά όμως μπορούν να λυθούν από την στιγμή που ο Φύρερ θα είναι σύμφωνος με την ίδρυση της υπόψη συνομοσπονδίας των ευρωπαϊκών χωρών.
Θα ήθελα να συστήσω θερμά την ίδρυση αυτή. Αν τοποθετήσουμε παντού, δηλαδή σε οποιαδήποτε κρατική οντότητα των επί μέρους χωρών, πάντοτε τα πλέον κατάλληλα σκληρά άτομα, τα οποία παρά την όλη εξωτερική διπλωματικότητα θα ακολουθούν χωρίς κανένα συμβιβασμό τον πραγματικό πολιτικό μας στόχο, είναι αυτονόητο πως δεν θα στοχεύουμε, μετά το τέλος του πολέμου, μέσω αυτής της συνομοσπονδίας κρατών, σε τίποτε άλλο, πέρα από τη δημιουργία μιας Μεγάλης Γερμανικής Αυτοκρατορίας.
Αποτελεί στιβαρή προσωπική μου πεποίθηση, πως, αν ενεργήσουμε στοχευμένα, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το να μην έχουμε, σε μεγάλο βαθμό, απώλειες σε γερμανικό έμψυχο υλικό.
Θα ήθελα κατά τα άλλα να προτείνω, να συζητήσουμε το υπόψη θέμα με τον Ντούτσε, στο Σαλτσβούργο.
Συνημμένο 7
ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΏΝ»
Οι κυβερνήσεις της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ελλάδας, της Κροατίας και της Ισπανίας αποφάσισαν την ίδρυση μιας «Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χωρών»
Για τον σκοπό αυτό συνήλθαν οι Αρχηγοί των Κρατών, όπως και οι Πρωθυπουργοί των την......... στην ........ . Η Ιδρυτική Πράξη της «Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χωρών», που έχει υπογραφεί από τους εξουσιοδοτημένους των υπόψη Κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών, περιέχει τους παρακάτω όρους:
1. Προκειμένου να τονιστεί το ουσιαστικό κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών και για να εξασφαλιστεί, ότι δεν θα συμβούν ποτέ ξανά πόλεμοι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς, ιδρύεται από τις υπογράφουσες χώρες για πάντα, η «Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Κρατών».
2. Τα μέλη της «Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Κρατών» αποτελούν ανεξάρτητες χώρες και εγγυώνται αμοιβαία την ελευθερία και την πολιτική ανεξαρτησία τους. Η διαμόρφωση των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών συνθηκών, αφήνεται στην ανεξάρτητη βούλησή τους.
3. Τα ενωμένα κράτη μέσα στην «Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Χωρών» θα διαφυλάττουν από κοινού τα συμφέροντα της Ευρώπης, προς κάθε κατεύθυνση και θα αμύνονται για την ελευθερία της Ευρώπης, έναντι οποιουδήποτε εξωτερικού εχθρού.
4. Οι χώρες της «Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Χωρών» θα ιδρύσουν για την άμυνα της Ευρώπης μια αμυντική συμμαχία και θα καθορίσουν τα σχέδια γι’ αυτήν.
5. Η ευρωπαϊκή οικονομία θα διαμορφώνεται από τα μέλη της συνομοσπονδίας των κρατών, σύμφωνα με κοινή και ενιαία σχεδίαση. Οι τελωνειακοί περιορισμοί ανάμεσα στα κράτη μέλη, βαθμιαία θα καταργηθούν.
6. Οι χώρες που θα συμβληθούν στην «Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Κρατών» θα βρίσκονται σε στενή πολιτιστική ανταλλαγή, ενώ θα διαφυλάσσουν τα ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά τους ως λαοί.
7. Οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν θα συμμετέχουν στην ίδρυση της συνομοσπονδίας κρατών, θα προσκαλούνται πανηγυρικά να γίνουν μέλη στην «Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών κρατών».
8. Όλες οι λεπτομέρειες της οργάνωσης της «Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Κρατών» θα καταγραφούν σε μια Ομοσπονδιακή Ιδρυτική Πράξη, για την συνδιάσκεψη της οποίας θα συνέλθουν εξουσιοδοτημένα άτομα όλων των συμμετεχόντων Κυβερνήσεων, μετά το τέλος του πολέμου.
ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Κάτω από τη δική μου διεύθυνση, θα ιδρυθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών μια «Ευρωπαϊκή Επιτροπή», που θα αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Γενικός Γραμματέας φον Στεενγκραχτ (ταυτόχρονα αναπληρωτής διευθυντής)
Πρέσβυς Γκάους
Πρέσβυς φον Ρίντελεν
Δεύτερος Γενικός Γραμματέας Χένκε
Διευθυντής Υπουργείου Βίλ
Υπουργός Άλμπρεχτ
Υπουργός Σάϊτ (τύπος)
Υπουργός Ρίλε
Υπουργός Καθηγητής Μπέρμπερ
Δρ. Μέγκερλε
Επιτετραμένος Ι. Κλάσε φον Σμίντεν
Επιτετραμένος Βάγκνερ
Διοικητής Ταξιαρχίας Σιξ
Διοικητής Ταξιαρχίας Φρέντσελ
Επιτετραμένος φον Τρύτς: Καθορίζεται ως Γραμματέας της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής»
Η «Ευρωπαϊκή επιτροπή» συνέρχεται ανάλογα με τις ανάγκες και οι εργασίες της είναι εμπιστευτικές. Επιφυλάσσομαι, να καθορίσω την ακριβή ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί στα αρμόδια γραφεία του γερμανικού κράτους και των συμμετεχόντων μερών, σχετικά με την ίδρυση της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής» καθώς και το πότε θα τους ζητηθεί να αποστείλουν αντιπροσώπους.
Για την προετοιμασία των συσκέψεων της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής» καθορίζονται ήδη από τώρα οι εξής ομάδες:
Ομάδα Α: Διεύθυνση Καθηγητής Μπέρμπερ
Αποστολή της ομάδας αυτής θα είναι, η σύνταξη μιας γραφικής παράστασης του ιστορικού, γεωγραφικού και στατιστικού υλικού, σχετικά με τις επί μέρους ευρωπαϊκές χώρες. Η υπόψη ομάδα έχει εκτός από αυτό, την αποστολή να προετοιμάσει ιστορικά πραγματικά στοιχεία, σχετικά με την πολιτική εξέλιξη στην Ευρώπη, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τους προηγούμενους τύπους των ευρωπαϊκών συνδέσμων. Οι σύμβουλοι εξωτερικής πολιτικής των επί μέρους τμημάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών θα βρίσκονται διαρκώς στη διάθεση του Καθηγητή Μπέρμπερ, σχετικά με την σύνταξη του υλικού που θα αφορά τις επί μέρους χώρες.
Ομάδα Β: Υπό τη διεύθυνση του Πρέσβυ φον Ρίντελεν
Η ομάδα αυτή θα εξετάζει προβλήματα, που χρειάζονται νομική ρύθμιση κατά την επερχόμενη υλοποίηση της νέας ευρωπαϊκής τάξης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα συμπλέγματα των ερωτημάτων, για τα οποία θα πρέπει να επιτευχθεί μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, ή τα προβλήματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν ενιαία με τις μελλοντικές υπογράφουσες χώρες. Για την υλοποίηση των αποστολών που ανατίθενται στην υπόψη ομάδα, εξουσιοδοτούνται οι τμηματάρχες που ανήκουν στην «Ευρωπαϊκή Επιτροπή», να καθορίζουν αντιπροσώπους από εισηγητές που θα ανήκουν στα αντίστοιχα τμήματα της ομάδας αυτής.
Ομάδα C: Κάτω από τη διεύθυνση του Υπουργού Σμιτ (Τρέσσε)
Η ομάδα αυτή εξουσιοδοτείται να ασχολείται με την παρακολούθηση και αν είναι αναγκαίο με την διεύθυνση της προπαγάνδας, σχετικά με τα ευρωπαϊκά προβλήματα, κυρίως όμως με τον έλεγχο και τον συντονισμό του τύπου, με την σύνταξη των διαλέξεων κλπ., σύμφωνα πάντα με προκαθορισμένο, ενιαίο σχέδιο. Οι τμηματάρχες της ομάδας αυτής έχουν επίσης το δικαίωμα, να καθορίζουν αντιπροσώπους που θα προέρχονται από υπάρχοντες εισηγητές του τμήματός τους, οι οποίοι και θα έχουν καθοριστεί για την ειδική αυτή εργασία.
Το υλικό των ομάδων αυτών που θα έχει συλλεχθεί κατά την διάρκεια της δραστηριότητάς τους, θα συλλέγεται διαρκώς και θα τακτοποιείται από τον Γραμματέα της επιτροπής, Επιτετραμένο φον Τρίτσλερ, έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο. Ο επιτετραμένος φον Τρίτσλερ φροντίζει ακόμη, ως συνήθως, για την συλλογή ντοκουμέντων σχετικά με εχθρικούς πολεμικούς στόχους, όπως και άλλες σημαντικές πληροφορίες από το εξωτερικό, που έχουν ως θέμα την ευρωπαϊκή ενοποίηση
Αρχηγείο του Φύρερ, 5 Απριλίου 1943
(Υπογραφή) Ρίμπεντροπ
Οδηγίες σχετικά με την εργασία της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής»
1. Η βασική αποστολή της επιτροπής, κατά την παρούσα κατάσταση του πολέμου, περιλαμβάνει την συλλογή υλικού και την προετοιμασία των στοιχείων, που θα εξυπηρετήσουν στην μελλοντική ρύθμιση της Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης, μετά το τέλος του πολέμου. Προς το παρόν δεν επεξεργαζόμαστε καθόλου συγκεκριμένα σχέδια για τη διαμόρφωση μιας μελλοντικής ενιαίας Ευρώπης. Θα πρέπει να ξεκινά κανείς από το σημείο, ότι στο μέλλον οι σχέσεις της Μεγάλης Γερμανίας με τις επί μέρους ευρωπαϊκές χώρες θα είναι είτε στενές, είτε χαλαρές και δεν είναι δυνατόν να καθορίζονται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σταθερό σχήμα. Για κάθε μια επί μέρους χώρα και για κάθε έναν λαό ξεχωριστα θα λαμβάνεται μια ειδική απόφαση. Είναι πάντως από τώρα σαφές, ότι η μελλοντική Ευρώπη θα μπορεί να έχει υπόσταση, αν η επικυριαρχία της Μεγάλης Γερμανίας θα υφίσταται με επιτυχία. Η εξασφάλιση της επικυριαρχίας αυτής είναι για το λόγο αυτό ο βασικός όρος για τη Νέα Τάξη. Ιδιαίτερη σημασία έχει ακόμη ο έλεγχος των θεμάτων, για τα οποία θα πρέπει να προωθηθεί μια συνολική ευρωπαϊκή λύση.
Σε ότι αφορά τον προπαγανδιστικό χειρισμό του ευρωπαϊκού προβλήματος, θα πρέπει αρχικά να περιοριζόμαστε σε γενικές εκφράσεις, από τη στιγμή που θα μας προσφερθεί η δυνατότητα, να εκφράσουμε το γεγονός, πως σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας δίκαιας Νέας Τάξης, που θα εξασφαλίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς, έτσι ώστε κάτω από στενή αμοιβαία οικονομική και πολιτιστική συνεργασία να εξασφαλίζει τον αποκλεισμό κάθε ξένης κηδεμονίας. Μια υπόδειξη που θα προχωρεί σε λεπτομέρειες για την πολιτική δομή της μελλοντικής Ευρώπης, δεν την συζητάμε ακόμη. Αν είχαμε καθορίσει γι’ αυτό βασικές αρχές, αυτό θα προκαλούσε αντίστοιχες υποσχέσεις εκ μέρους μας, σχετικά με την απαίτηση των λαών αυτών για αυτονομία και ανεξαρτησία, καθώς και με ότι θα είχε σχέση με τον επιτυχή προπαγανδιστικό χειρισμό του θέματος. Είναι ήδη παρόλα αυτά από σήμερα σαφές, ότι πολύ περισσότερο, η ασφάλεια της μελλοντικής Ευρώπης έναντι μιας εξωτερικής απειλής απαιτεί έναν περιορισμό της ανεξαρτησίας και θυσίες από κάθε έναν λαό ξεχωριστά. Επιπλέον δεν μας επιτρέπει η μπερδεμένη κατάσταση και η σύνθεση της Ευρώπης από τα επί μέρους κράτη, να καθορίσουμε ενιαίους κανόνες για όλες τις χώρες. Θα πρέπει κατά πρώτον να περιοριστούμε στο να υποσχεθούμε στα διάφορα κράτη, ότι το καθένα από αυτά, θα βρει στην μελλοντική Ευρώπη, τη θέση που του ανήκει. Γενικά θα πρέπει όμως να κρατηθεί απόσταση, από το να ασχοληθούμε διεξοδικότερα με τέτοια θέματα.
Η σωστή αξιολόγηση, του φόβου που επικρατεί σε όλες τις χώρες, πως ο μπολσεβικισμός θα μπορούσε να μεταδοθεί και στην Ευρώπη, μπορεί να αποδειχτεί, πως αποτελεί μια αποτελεσματική βοήθεια, στο να πεισθουν τα ευρωπαϊκά κράτη για την αναγκαιότητα της μελλοντικής Νέας Τάξης. Όσο πιο προφανές καταστεί, το ότι η σοβιετική Ρωσία, σε περίπτωση μιας νίκης των συμμάχων, θα ανεχτεί μόνο εκείνες τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη που θα είναι αρεστές στη Μόσχα και θα έχουν για το λόγο αυτό ασπασθεί τον μπολσεβικισμό, και όσο περισσότερο κατανοήσουν οι χώρες, πώς μόνο ο γερμανικός στρατός θα μπορούσε να εμποδίσει αυτόν τον κίνδυνο, τόσο περισσότερο θα αναγνωρίσουν όλες οι χώρες την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας Νέας Τάξης, η οποία θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιον τρόπο που θα εμποδίζει στο μέλλον την επανάληψη μιας όμοιας επικίνδυνης κατάστασης. Η αποκάλυψη των πολεμικών στόχων των εχθρών μας, ιδιαίτερα οι πολεμικοί στόχοι της Ρωσίας, αποτελεί για το λόγο αυτό την καλύτερη προπαγάνδα, που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε προς το παρόν, προκειμένου να παρουσιάσουμε με σαφήνεια την ανάγκη της δημιουργίας της μελλοντικής ευρωπαϊκής τάξης. Η Ευρώπη θα πρέπει να οργανωθεί με τρόπο, που θα αποκλείει την οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να προκύψει. Επομένως είναι ιδιαίτερα αναγκαίο, να τονίσουμε προπαγανδιστικά τα συμπεράσματα, τα οποία μπορούν να συναχθούν από την παρούσα κρίση για τη διαμόρφωση της μελλοντικής Ευρώπης. Όσο περισσότερο μπορεί να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη, στις διάφορες χώρες προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να εξάγει τα δικά της συμπεράσματα, τόσο το καλύτερο.
(Υπογραφή) Ρίμπεντροπ) "

*Μετάφραση από τα γερμανικά, Θωμάς Ακριτίδης
από http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=37&pageID=86&expand=no. Στο υποσέλιδο του συνδέσμου σελίδες 85, 86, 87 ως όλες τις σελίδες που αναφέρονται στο υποσέλιδο (μέχρι και την τελευταία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: