Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος: "Χριστιανός";... Και μάλιστα, "Άγιος";


Όταν με ρωτούν την γνώμη μου για τον "άγιο" συνονόματό μου αυτοκράτορα, απλά λέω καθαρά και ξάστερα, χωρίς ήξεις αφήξεις, όπως θα έπρεπε να πράττουν και όλοι οι πραγματικοί χριστιανοί, αυτά:
Ως αυτοκράτορας ο εν λόγω εμμονικά και αδίστακτα φίλαρχος και φιλόδοξος Ιλλυριός, όπως είναι πασίγνωστο,για να γίνει "ελέω θεού" μονοκράτορας, μετέτρεψε το σταυρικό σύμβολο του "εάν τις σε ραπίσει εν τη μια παρειά στρέψον αυτώ και την άλλη" σε ..."εν τούτω νίκα"-σε "σφάζε τους αντιπάλους μου" δηλαδή, ως σημαία των στρατιωτών του!!!
Λιγότερο γνωστό, φροντίζουν να μας το κρύβουν οι διάγοντες βίο άκρως αντίθετο από του Ιησού σύγχρονοι φαρισαίοι, αλλά αναγράφεται σε κάθε ιστορικό κείμενο γιαυτόν, είναι ότι δολοφόνησε τον γιο του Κρύσπο και την γυναίκα του Φαύστα και το δίχρονο ανηψάκι του!!!... (βλ πχ και http://www.mixanitouxronou.gr/megas-konstantinos-o-ematiro…/)
Ε... ως "άγιος" που ανακηρύχθηκε μετά θάνατον επειδή χρησιμοποίησε τον χριστιανισμό και διόρισε φερέφωνά του-θεομπαίχτες ως εκκλησιαστική μα και κοσμική ηγεσία αυτοκρατορικών σκοπιμοτήτων διαστρεβλώνοντας απόλυτα τα προτάγματα του Ιησού, αυτοί οι διορισμένοι από αυτόν χειρότεροι των παλιών φαρισαίων ιεράρχες, με πρόσχημα προς απορούντες το ότι τάχα ....μετανόησε ο (οπαδός άλλωστε του ανατολικού θεού Μίθρα ως τον θάνατό του) Κων/νος και ...βαφτίστηκε όταν πέθαινε και έτσι...άγιασε!
Έτσι, οι νέοι φαρισαίοι και θεομπαίχτες(πιο αδίστακτοι και μισαλλόδοξοι ακόμα και από εκείνους που κατάγγελνε δριμύτατα ο Ιησούς) μετέτρεψαν οι πανάθλιοι και το "ευκολώτερον εστί κάμηλος τριμαλιάς δι οπής βελόνης εισελθείν ή πλούσιος εν τη βασιλεία των ουρανών" σε ...πρώτη θέση παραδείσου ως και ..."αγιασμό" πάμπλουτων ως και αιμοσταγών πάμπλουτων αυτοκρατόρων.
Για να άγεται και να φέρεται κατά πως θέλουν το θεωρούμενο ως λοβοτομημένο από τέτοιους "ποιμένες ψυχών" και τα επί γης πονηρά αφεντικά τους "ποίμνιο"...

Κώστας Σ. Ντουντουλάκης, συντ/χος δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.