Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Η Ουκρανία παράγει μόλις το 2,14% των σιτηρών παγκοσμίως! Αλλά η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ αναστρέφει εντελώς και εδώ την πραγματικότητα!

 

.

Η Ουκρανία παράγει #μόλις το 2,14% των δημητριακών παγκοσμίως!
#Παγκόσμια παραγωγή 2.996.142.289 τόνοι.
#Ουκρανική παραγωγή: 0.064.342.357 τόνοι.

Δηλαδή, η "επισιτιστική κρίση λόγω πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας" είναι αφενός μακιαβελικού τύπου πολιτική προπαγάνδα των αιώνιων αποικιοκρατών και δημιουργών όλων των παγκοσμίων και περιφερειακών πολέμων, αφετέρου μια αισχρή δικαιολογία για κερδοσκοπία από τις δυτικές πολυεθνικές εκμετάλλευσης δημητριακών. Οι πολυεθνικές αυτές λοιπόν, πλάι στις μέσω του αχυράνθρωπού τους Ζελένσκι δημιουργούς του πολέμου, αγγλοαμερικάνικες πολυεθνικές ενέργειας και οπλικών συστημάτων...

Δείτε εξάλλου στον χάρτη ποιες χώρες και σε τι ποσοστά αγοράζουν δημητριακά από την Ουκρανία...





Παγκόσμια παραγωγή σιτηρών

Πηγή: https://www.yara.gr/threpsi-lipansi/lipansi-sitari/pagkosmia-paragwgh-sitirwn/?fbclid=IwAR32DT4xq4Tk6DBZz2Nc8-rUXLk_Sf0X9SKiJ1xatiGwt7s-t-B0DOenGmo


Το σιτάρι είναι κυρίαρχο δημητριακό στο παγκόσμιο εμπόριο με 650 - 685 εκ. τόννους παραγωγής, 654 - 660 εκ. τόνους κατανάλωσης και αποθέματα που προσεγγίζουν περίπου τους 160 - 190 εκ. τόνους ετησίως.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα, με 130 εκ. τόννους, ενώ η Ινδία (90 εκ. τόννους), η Αμερική και η Ρωσία ακολουθούν με περισσότερο από 60 εκ. τόνους παραγωγής η κάθε μία.

Οι αποδόσεις του σιταριού σε παγκόσμιο επίπεδο διαφέρουν μεταξύ τους. Οι κλιματολογικές συνθήκες στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη είναι πολύ ευνοϊκές για υψηλές αποδόσεις, ενώ σε περιοχές με πιο ακραίες συνθήκες η απόδοση είναι πιο περιορισμένη. Η υψηλότερη απόδοση παραγωγής που έχει καταγραφεί έως σήμερα είναι στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2010, με απόδοση 15.64 τόνους/εκτάριο μαλακού σίτου. Ο προβληματισμός που επικρατεί στις ημέρες μας περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο μεγιστοποίησης των αποδόσεων των σιτηρών σε μια εποχή μάλιστα που είναι έντονη η συζήτηση για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή ενός διαρκώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: