Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Κεκαλυμμένος φασισμός~Πώς η woke κουλτούρα επιβάλει διακρίσεις

Κεκαλυμμένος φασισμός~Πώς η woke κουλτούρα επιβάλει διακρίσεις

Η χώρα δεν εξαιρείται από τα όσα συμβαίνουν στον ακαδημαϊκό χώρο όλης της Ευρώπης και των ΗΠΑ

Σουηδία: Η κυριαρχία της woke κουλτούρας, οι αλλαγές σε πανεπιστήμια και κρατικές υπηρεσίες, και οι αντιδράσεις.

Μια ριζοσπαστική ιδεολογία, μια μορφή φονταμενταλισμού, η οποία εστιάζει στην έμφυλη προσέγγιση, έχει επικρατήσει στα σουηδικά πανεπιστήμια. Αν και το ζήτημα κέρδισε δημοσιότητα λόγω του αντίπαλου δέους της ανόδου της αντιμεταναστευτικής δεξιάς στην πολιτική σκηνή, απλούστατα, η Σουηδία δεν εξαιρείται από τα όσα συμβαίνουν στον ακαδημαϊκό χώρο όλη της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, η επικράτηση των woke και των ιδεολογιών φύλου και φυλής αυτή έχει προκαλέσει στασιμότητα και οπισθοδρόμηση στην επιστημονική έρευνα και έχει περιθωριοποιήσει τους ερευνητές που δεν υποτάσσονται σ’ αυτή.

Σήμερα, η δημοκρατία, η ανταλλαγή ιδεών και η ανεκτικότητα αποτελούν παρελθόν για τους πανεπιστημιακούς θεσμούς στη Σουηδία, οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου. Η επανάσταση που εκτυλίσσεται έχει το φαινομενικά αθώο όνομα «ολοκλήρωση της ισότητας» και τον αγαθό στόχο να τελειοποιηθεί η ισότητα ανάμεσα στα φύλα.

O χειρότερος φασίστας είναι αυτός που υποκρίνεται τον δημοκράτη 

Ωστόσο, ο όρος χρησιμοποιείται σαν μανδύας για μια βαθύτερη και ριζοσπαστικότερη διαδικασία, η οποία έχει αλλοιώσει τον χαρακτήρα και τις αξίες του πανεπιστημίου.

Γιατί; Διότι το περιεχόμενο των σπουδών, οι προϋπολογισμοί, οι προσλήψεις, η διάθεση των κονδυλίων έρευνας, η βιβλιογραφία κατέληξαν να καθορίζονται από την έμφυλη (τη βασισμένη στο γένος) επιστημονική ιδεολογία, καθώς κι από την κριτική θεωρία του ρατσισμού η οποία διακρίνει «ρατσιστικές συμπεριφορές» εκεί όπου δεν υπάρχουν.

Η «ιδεολογία του φύλου» αφορά πολιτική ατζέντα 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι καθηγητές προτείνουν βιβλιογραφία σε οποιοδήποτε θέμα που κυριαρχείται από γυναίκες ερευνήτριες, γκέι άτομα ή επιστήμονες από χώρες της Αφρικής, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος.

Κανείς δεν αναρωτιέται αν αυτοί οι άγνωστοι επιστήμονες έχουν αξιόλογο έργο να επιδείξουν:

Οι πόρτες ανοίγουν λόγω φύλου, χρώματος δέρματος και ονόματος. Σε μια εποχή όπου φαίνεται σαν επιτακτική η συμμετοχή των σκανδιναβικών χωρών στην ευρω-ατλαντική στρατιωτική συμμαχία, στη Σουηδία είναι καλό να σε λένε Μοχάμεντ ή Μουσταφά.

Οι Σουηδοί "σοσιαλιστές" θεωρούν ότι έτσι θα επιτευχθεί η αξιοκρατική τάξη: Ωστόσο, στην πράξη, έχει ανατραπεί η αξιοκρατία η οποία ούτως ή άλλως δεν έλειπε ποτέ από τη Σουηδία.
Το να παριστάνουν οι Σουηδοί τον ένοχο μισογυνίας, ομοφοβίας ή ρατσισμού καταντάει γελοίο: Πρόκειται για την υποταγή σε μια διαφήμιση, σε μια μόδα, σε μια 
μορφή υστερίας.

Η αβάσταχτη Δικτατορία της μετριότητας 

Όσοι προωθούν τη διαδικασία «αποαποικιοποίησης» και «εμφυλοποίησης», παρότι δεν αποτελούν παρά μια πολιτικά ριζοσπαστική μειονότητα, ασκούν τεράστια επιρροή στην σουηδική παραγωγή και διάδοση της γνώσης.

Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, όπως συμβαίνει και στη Γαλλία, το Βέλγιο ή την Ολλανδία, δεν προβάλλουν καμιά αντίσταση στους wok "ριζοσπάστες", οι οποίοι διαβρώνουν τους μηχανισμούς και αποκτούν τον έλεγχό τους.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες, το να κάθεσαι γύρω από ένα τραπέζι με σκοπό τη λήψη αποφάσεων, έχουν ξεχαστεί:

Σήμερα όσοι ερευνητές δεν προσαρμόζονται στη woke culture, αποκλείονται από την χρηματοδότηση για την έρευνα κι από την εξέλιξη σε πανεπιστημιακές θέσεις. Συχνά αναγκάζονται σε παραίτηση· μερικοί παριστάνουν ότι συμφωνούν· άλλοι σιωπούν.

Η διδασκαλία μετατοπίζεται ιδεολογικά, κάτι που αποβαίνει εις βάρος των φοιτητών: Η αναζήτηση της αλήθειας υποτάσσεται στην ιδεοληψία.

Οι αντιλήψεις και οι πρακτικές αυτές έχουν διαδοθεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες όπου οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν ένα πιστοποιητικό αποδοχής της wok ισότητας. Ποιος όμως έχει αντίρρηση για την ισότητα;

Στη Σουηδία δεν θα βρεθεί ούτε ένας στους εκατό ερωτώμενους να πει ότι είναι υπέρ της ανισότητας – κι όμως, αναγκάζεται υπογράψει ένα χαρτί το οποίο αποτελεί προϊόν έμπνευσης μιας αυταρχικής εξουσίας πάνω στους πολίτες.

«Το κρεβάτι του Προκρούστη»: Ο παραλογισμός της ισότητας 

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απώλεια της αυτονομίας της επιστήμης από την ιδεολογία· είναι και το ότι ενισχύεται ένα απολυταρχικό πνεύμα που διαπνέει όλους τους τομείς της ζωής και το οποίο απαγορεύει την έκφραση γνώμης.

Η επιβολή ενιαίας γνώμης σηματοδοτεί το τέλος της δημοκρατίας στη Σουηδία: Το γεγονός ότι ένα πανεπιστήμιο κύρους, όπως εκείνο της Lund, υιοθετεί ως προτεραιότητα στις προσλήψεις καθηγητών το «γένος» δεν συνιστά μόνο νομικό ατόπημα, συνιστά ολίσθηση προς τη μετριότητα, προς τον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή.

Διαβάστε ακόμη: Woke-Κουλτούρα αφύπνισης-Πολιτική ταυτοτήτων: Υποκινούμενα κινήματα ακραίων διακρίσεων

Cancel Cutlure ή κουλτούρα της ακύρωσης και η (αν)ελευθερία του λόγου 

Η ύπουλη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας 

Ιδεολογία του φύλου: «Πολιτισμική μπάλα κατεδάφισης» που χτυπά στην καρδιά της οικογένειας  

Άρτουρ Σοπενχάουερ: Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο 

Επαναπροσδιορίζοντας το περιεχόμενο της λέξης «γυναίκα» 

έπεται και… συνέχεια Στον νέο ανθρωπότυπο θα επιτρέπεται μόνο ό,τι εγκρίνει το σύστημα 

«Σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης» για συμμορφωμένους και υπάκουους… πολίτες  

Το ποντίκι και η παγίδα 

Όσο συμβιβάζεσαι, η ανθρωπότητα θα χάνει την ψυχή της 

Στόχος είναι το μυαλό~Εκεί πρέπει να ξεκινήσει η επανάσταση πρώτα 

Οι αλλαγές ξεκινάνε από την ατομική ανάληψη ΕΥΘΎΝΗΣ 

Τεχνικές και δράσεις μη βίαιης αντίστασης ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα

www.athensvoice.gr 


Παράθυρο Overton-Όβερτον - Στρατηγική χειραγώγησης. Πώς το απαράδεκτο γίνεται αποδεκτό και η λύση


Παράθυρο Overton-Όβερτον: Στρατηγική χειραγώγησης~Πώς το απαράδεκτο γίνεται αποδεκτό και η λύση

Μέσα από το παράθυρο του Overton, μπορούμε να «δούμε» με τα μάτια μας πώς συμβαίνει η πολιτική, κοινωνική και οικονομική πειθώ στη σύγχρονη κοινωνία μας και τους μηχανισμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτούς τους σκοπούς.

Με βάση αυτό το σχήμα, στην πραγματικότητα, μπορούν να οικοδομηθούν (και έχουν κατασκευαστεί) εκστρατείες υπέρ ορισμένων ιδεών που δεν γίνονται αρχικά αποδεκτές από την κοινωνία.

Μέσα από μια γεωμετρική εξέλιξη που περιλαμβάνει την τηλεόραση, τις εφημερίδες, το διαδίκτυο, τα κοινωνικά κανάλια, τους θεσμούς και την πολιτική, το απαράδεκτο γίνεται αποδεκτό, ακόμη και συμμορφούμενο και νομιμοποιημένο.

Επομένως, μια εντελώς απαράδεκτη ιδέα λίγα χρόνια νωρίτερα, μετά από τα διάφορα βήματα που προτείνει το σχήμα γίνεται μια ιδέα απολύτως αποδεκτή και ριζωμένη στην κοινωνία. Τόσο που να γίνει νόμος.

Χωρίς εξαναγκασμό, χωρίς σωματική βία. Με βία ύπουλη που αφορά το μυαλό και τις συνειδήσεις της ανθρωπότητας.

Όλη αυτή η απαρατήρητη ιδεολογική μεταφόρτωση μπορεί να εφαρμοστεί γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που πιστεύει τυφλά σε ό,τι προέρχεται από τα ΜΜΕ, μια κοινωνία «έτοιμη», εμποτισμένη με ηθικό σχετικισμό και που στερείται πλέον αδιαπραγμάτευτων αξιών.

Τρία πειράματα που αποδεικνύουν την υποσυνείδητη κοινωνική συμμόρφωση σε ομαδικές καταστάσεις 

Σύμφωνα με τον Overton, κάθε ιδέα, ακόμα και η πιο απίστευτη, για να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στην κοινωνία, έχει το δικό της παράθυρο ευκαιρίας.

Η απλή εμφάνιση αυτής της ιδέας, πάντα μέσα από το παράθυρο του Overton, επιτρέπει το πέρασμα από το στάδιο του «αδιανόητου» στο ριζοσπαστικό, ενός δημόσιου διαλόγου, πριν από την υιοθέτησή της από την μαζική συνείδηση ​​και την μετέπειτα εισαγωγή της στο νόμο.

Προφανώς, όλα γίνονται εφικτά μέσω των πιο λεπτών, αποτελεσματικών και συνεπών τεχνικών χειραγώγησης, είναι ζήτημα να φέρουμε την συζήτηση της ίδιας της ιδέας στην καρδιά της κοινωνίας, να διασφαλίσουμε ότι ο απλός πολίτης αποκτά μια συγκεκριμένη ιδέα και την κάνει δική του.

Ψυχολογία της Μάζας: 10 στρατηγικές χειραγώγησης 

The Overton Window

Συχνά μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες πραγματικών θεατρινίστικων δράσεων, όπου αρκεί ένα δημόσιο πρόσωπο, ένα διάσημο πρόσωπο ή ένας πολιτικός να προωθήσει μια ιδέα με μία καρικατούρα και ακραίο τρόπο και να περιμένει την υπόλοιπη κοινωνική και πολιτική τάξη να την αρνηθεί αρχικά με μεγάλη ένταση. (σ.σ. νομίζω στις ημέρες μας τους αποκαλούμε “λαγούς”).

Αλλά ιδού, η ιδέα γεννήθηκε και σύμφωνα με το σχέδιο Overton, ένα παράθυρο είναι έτοιμο, οπότε ο χορός των πονηρών μπορεί να ξεκινήσει:

Αδιανόητη (απαράδεκτη, απαγορευμένη) -> ριζοσπαστική (απαγορευμένη αλλά με εξαιρέσεις) -> αποδεκτή -> λογική (λογική) -> διαδεδομένη (κοινωνικά αποδεκτή) -> νομιμοποιημένη (με αγιοποίηση από την κρατική πολιτική).

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Joseph P. Overton ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος του αμερικανικού κέντρου ανάλυσης Mackinac Center for Public Policy, ενός ιδρύματος που σήμερα μπορούμε να ορίσουμε ως «δεξαμενή σκέψης» ή, σύμφωνα με τη Wikipedia:

«… εταιρεία ή μια ομάδα, η οποία τείνει να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές δυνάμεις (αν και δεν λείπουν κυβερνητικές δεξαμενές σκέψης), που ασχολείται με την ανάλυση των δημόσιων πολιτικών και επομένως σε τομείς που κυμαίνονται από την κοινωνική πολιτική έως την πολιτική στρατηγική, από την οικονομία έως την επιστήμη και τεχνολογία, από βιομηχανικές ή εμπορικές πολιτικές έως στρατιωτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Επίσης σύμφωνα με τη Wikipedia:

«Ο Overton πέθανε στις 30 Ιουνίου 2003 στο αεροδρόμιο Caro ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστη σε αεροπορικό δυστύχημα κατά την πρώτη του πτήση με ένα εξαιρετικά ελαφρύ μονοθέσιο, με την βοήθεια του εκπαιδευτή πτήσης στο έδαφος. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έγιναν άμεσα σαφή»...

Θέματα όπως (συμπλήρωση "Αντίλογου Χανίων" τα τρία πρώτα...) τα μνημόνια, η μετατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 σε ΝΑΙ, οι "αποκρατικοποιήσεις", οι γάμοι ομοφυλόφιλων, ή η ευθανασία, απλώς πέρασαν όλη την «τεχνολογική» διαδικασία μεταμόρφωσης από «απαράδεκτο» για την κοινωνία σε «νομιμοποίηση».

Προσοχή, δεν λέω ότι είμαι υπέρ της μιας ή της άλλης θεωρίας, απλά σας δείχνω πώς το παράθυρο του Overton είναι πραγματικότητα, απτό, μπροστά στα μάτια σας.

Στο παρελθόν, το ίδιο σχέδιο έχει υιοθετηθεί για τις αμβλώσεις, την ομοφυλοφιλία, την πολιτική, τους πολέμους.

Επαναλαμβάνω, τίποτα υπέρ ή κατά, απλώς παρατηρώ. Και στο μέλλον;

Προφανώς το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και να αφορά άλλα θέματα όπως

  • τα μνημόνια
  • οι ιδιωτικοποιήσεις
  • η ελεύθερη εργασία και μερική απασχόληση,
  • η απαγόρευση διαδήλωσης,
  • οι υποχρεωτικές θεραπείες υγείας,
  • η κατάργηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η έννοια της κοινωνικής προστασίας,
  • η άκριτη αποδοχή της υποδεέστερης κοινωνικής θέσης,
  • η ψυχοαστυνομία,
  • η παιδεραστία,
  • ο ρατσισμός,
  • φασισμός,
  • βασανιστήρια,
  • μέχρι την αποδοχή ενός δικτατορικού συστήματος!

Τώρα η δικτατορία έρχεται “μασκαρεμένη” με… καλές προθέσεις Η ύπουλη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας
και Κεκαλυμμένος φασισμός

~Πώς η woke κουλτούρα επιβάλει διακρίσεις 

Ένα από τα κόλπα που παρέχονται είναι να αλλάξετε το όνομα αυτού του concept, για να το κάνετε να φαίνεται «ομορφότερο» αμέσως. Στόχος είναι να αποσπαστεί η μορφή της λέξης από το περιεχόμενό της στη συλλογική συνείδηση.

Πολλοί πόλεμοι έχουν μετατραπεί σε ειρηνευτικές αποστολές και οι κανίβαλοι κάποτε θα αποκαλούνται, για παράδειγμα, ...«ανθρωπόφιλοι».

Θα προκύψει νέο σύνθημα: «Η ανθρωποφιλία δεν πρέπει να απαγορευτεί!».

Ο νόμος εγκρίνεται, το θέμα φτάνει σε σχολεία και νηπιαγωγεία και μια νέα γενιά ξέρει ήδη ότι δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί διαφορετικά.

Εκπαιδευτικό σύστημα: Εγκλωβισμός και απώλεια κριτικής σκέψης 

Έτσι λειτουργεί, ο καθένας είναι ελεύθερος να συσχετιστεί ή να αποσυνδεθεί από την ιδέα, αλλά αυτή η ιδέα, προσέξτε, δεν προκύπτει από το πουθενά, αλλά είναι μέρος ενός μεγάλου έργου, σχεδιασμένου στο τραπέζι.

Το λέω αυτό γιατί η πλειονότητα των συγχρόνων μας πιστεύει ότι οι κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν είναι η φυσική και αναπόφευκτη συνέπεια της «προόδου» που, όπως κυριολεκτικά επαναλαμβάνουν, δεν μπορεί να σταματήσει.

Πλέον τα «παράθυρα» έχουν ανοίξει

Και πολλές άλλες «ιδέες» βρίσκονται ακόμα σε ενδιάμεση φάση, αλλά κάποτε θα βρεθούν «νομιμοποιημένες».

Συνθετικά ανθρώπινα έμβρυα, εγείρουν σοβαρά ηθικά και νομικά ζητήματα
και Κατάσχεσαν φάρμακα που περιείχαν σάρκα εμβρύων και νεογέννητων μωρών 

Παράθυρο Overton-Όβερτον: Στρατηγική χειραγώγησης~Πώς το απαράδεκτο γίνεται αποδεκτό και η λύση

Μια μέθοδος, αυτή του Overton, συνάδει με την «αρχή του βρασμένου βατράχου» που αναφέρει ο Noam Chomsky, ένας από τους μεγάλους διανοούμενους της εποχής μας. 

Μια αρχή, αυτή του βρασμένου βατράχου, χρήσιμη για να μας κάνει να καταλάβουμε τι υπάρχει στη θάλασσα της νοητικής χειραγώγησης σε εξέλιξη: 

Η «στρατηγική της σταδιακής κλιμάκωσης».

Περί βατράχου: Συνειδητοποίηση ή βράσιμο; Πρέπει να διαλέξετε 

Μάλιστα, για να γίνει αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, εκτός από την τήρηση του σχήματος Overton, πρέπει να φροντίσουμε να το εφαρμόσουμε σταδιακά, με σταγονόμετρο, για συνεχόμενα χρόνια.

Ή πραγματικά πιστεύετε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα «τυχαιότητας» ή «λάθους» αξιολόγησης; Με αυτόν τον τρόπο έχουν επιβληθεί ριζικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) τα τελευταία χρόνια.

Ελάχιστο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, επισφάλεια, ευελιξία, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εγγυώνται πλέον αξιοπρεπή εισοδήματα και ούτω καθεξής… Τόσες πολλές αλλαγές που αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς, θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, και αντ’ αυτού, σταδιακά, έγιναν αποδεκτοί από την κοινωνία

(“Τροφή-Φάρμακο”: Μία -εντονότατη- ένσταση, το κράτος εδώ όχι μόνον δεν είναι ελάχιστο, αλλά έχει θεριέψει τόσο που έχει γίνει πλέον ασφυκτικό!) 

«Είναι η κρίση…» ακούω σαν απαντήσεις καθημερινά. Άλλωστε το λέει και η τηλεόραση, οπότε σίγουρα θα ισχύει.

Το νέο δόγμα του σοκ: Πανδημία, ΜΜΕ και κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές 

Το τεχνοδικτατορικό υγειονομικό καθεστώς του COVID χρησιμοποιεί σημείο προς σημείο τις τεχνικές του παραθύρου του Overton, για να ωθήσει ολόκληρο τον κόσμο σε έναν ελιγμό τσιμπίδας, ο οποίος σύντομα θα κλείσει με μια αδυσώπητη λαβή σε όλους εκείνους που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν κοιτάζοντας, ότι το πρόβλημα δεν τους απασχολούσε.

Μήπως τώρα καταλαβαίνεις ότι δημόσια υγεία και οικονομία πάνε μαζί; 

Είμαστε ήδη στην πλήρη φάση νούμερο 5.

Προσπαθήστε να καταλάβετε πώς ακριβώς μας έφτασαν σε αυτό το σημείο, γιατί στην επόμενη φάση, την τελική, που θα ξεκινήσει από την επόμενη ακολουθία κλειδώματος-τρόμου, το τεχνοδικτατορικό-υγειονομικό καθεστώς θα πάει στον τρύγο, στη συγκομιδή, και θα παρουσιάσει σε όλους έναν πολύ υψηλό λογαριασμό για πληρωμή.

Σκλαβιά των μυαλών, θεσμοθετημένη παραβίαση του σώματός μας και πλήρης εξάλειψη της ανθρώπινης διάστασής μας. Την νέα πραγματικότητα !

Στον νέο ανθρωπότυπο θα επιτρέπεται μόνο ό,τι εγκρίνει το σύστημα
«Σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης» για συμμορφωμένους και υπάκουους… πολίτες
Ψηφιακή δικτατορία-Βιομετρικά Δεδομένα-Προγράμματα Παρακολούθησης και Συμμόρφωσης 

και Έρχονται οι «Πόλεις των 15 Λεπτών»: Για απόλυτη επιτήρηση και έλεγχο  

Η λύση

Όλα όσα ο πληθυσμός σήμερα θεωρεί φυσιολογικό, θεωρεί αποδεκτό, θεωρεί νόμιμο, είναι κάτι που στην πραγματικότητα έχει αλλάξει μέσα από αυτές τις Overton φάσεις.

Φυσικά δεν υπάρχει μόνο αυτό το σύστημα, υπάρχουν πραγματικά πολλά που ρυθμίζουν την ψυχή της μάζας.

Ορισμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση των μαζών, στην πραγματικότητα, είναι η ίδια η μάζα που τις απαιτεί.

Η λύση δεν βρίσκεται στο να θυμώσεις με αυτούς που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές, η λύση βρίσκεται στο να αλλάξεις εσωτερικά.

Εάν ένα άτομο αναπτύσσεται εσωτερικά, βοηθά τους άλλους να αναπτυχθούν, το σύστημα δεν μπορεί πλέον να υιοθετήσει ορισμένες μεθοδολογίες και αναγκάζεται να αλλάξει με τη σειρά του. Η λύση είναι πάντα να αλλάζεις εσωτερικά, όχι να πολεμάς έναν συγκεκριμένο τύπο συστήματος.

Δημιουργείται ένα άλλο σύστημα που βασίζεται σε άλλες αρχές!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης για το ngradio.gr  



Διαβάστε ακόμη: Οι αλλαγές ξεκινάνε από την ατομική ανάληψη ΕΥΘΎΝΗΣ   

Τεχνικές και δράσεις μη βίαιης αντίστασης ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα

Τόμας Χομπς: Ο φόβος ως θεμέλιο του κράτους 

Για να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου, θα πρέπει να δεις τις Χώρες ως εταιρίες 

Πώς παίζουν τα λογισμικά της παγκοσμιοποίησης με την Νοημοσύνη μας  

Γ. Ρωμανός-συνέντευξη στον Δημ. Λιάτσο : «Η Ρωσία πολεμάει μόνη της, έχοντας απέναντί της 54 χώρες»


11 Σεπ 2024
"Την κατάσταση επί των πεδίων των μαχών, έτσι όπως διαμορφώνεται ένα μήνα μετά την ουκρανική επίθεση στην επαρχία Κουρσκ, εντός ρωσικού εδάφους, αλλά και στην εξαιρετικά σημαντική ρωσική επίθεση στο Ποκρόφσκ, στο Ντονμπάς, αναλύει, μέσα από πλειάδα χαρτών και στοιχείων,
ο καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου, συγγραφέας, αναλυτής και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Ρωμανός.

0:00 Η εικόνα του μετώπου στα πολεμικά μέτωπα μέσα από χάρτες. Σημαντικές δηλώσεις Ώστιν για όπλα μακρού βεληνεκούς
3:40 Η Ρωσία έχει μετακινήσει τα αεροσκάφη της, πίσω από το βεληνεκές!!! Πιθανός εφοδιασμός δεν θα φέρει αλλαγή του ρου της εξέλιξης.
6:05 Πρώτος χάρτης που απεικονίζει τη σημερινή εικόνα και πόσο προωθήθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις
9:00 Λισιτσάνσκ, Κουπιανσκ, Ουγκλενταρ, και Ποκροφσκ(Κρασνοαρμεισκ), το βασικό μέτωπο από όπου θα εξαρτηθούν τα πάντα.
12:00 Χάρτης που διαστρεβλώνει τις εξελίξεις ελέγχου των Ουκρανών μέσα στην περιοχή του Κουρσκ. Από 1/9 η Ουάσιγκτον πιστοποιεί έλλειψη προέλασης.
15:00 Το Κουρσκ είναι στο μέσον της απόστασης Μόσχα-Κιέβο. Οι Ουκρανοί εκεί περιορίζονται συνεχώς. Χάρτης με γενική εικόνα.
18:20 Γύρω από το Ποκροφσκ όλη η προσοχή. Περιοχή με το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι δεν ακολουθούν τους τοπικούς ηγέτες που ήδη έχουν φύγει από την πόλη
21:25 Οι Ρώσοι ελέγχουν 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το Ποκροφσκ. Είναι κύκλο με ο κατά τα 3/4
24:55 Η Ρωσία βομβάρδισε 4 ουκρανικούς πύργους εξόρυξης στη Μαύρη θάλασσα. Όπως και το φιδονήσι κοντά στην Οδησσό. Φαίνεται πλέον ως απώτερος στόχος
27:00 Ο πρώην Ουκρανός υπουργός, Λουτσενκο εξηγεί ότι ο Ζελένσκι θα ορίσει τον αρχηγό του ΓΕΣ, Σιρσκι ως «αποδιοπομπαίος τράγος». Ολόκληρη ομάδα υπουργών πηδάει σαν τους ποντικούς, από το βυθιζόμενο καράβι
30:20 Οι Εγγλέζοι που οργανώνουν τους Ουκρανούς, είναι πολύ καλοί στην προβοκάτσια. Διδάσκουν τους άλλους στο αντάρτικο πόλης.
32:30 Διακόσιες χιλιάδες λιποταξίες στον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους 2-3 μήνες.
34:00 Τα Χολιγουντιανά ξεσπάσματα πριν ένα μήνα για ουκρανική προέλαση, φαίνεται τώρα ξεκάθαρα, μέσα από τους χάρτες ότι ήταν εικονικά. Η πραγματική εικόνα είναι τραγική για το καθεστώς του Κιέβου.

- Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα εκδηλώνονται συντεταγμένα ρωσικά κτυπήματα και επιθετικές κινήσεις. Ενα από τα πιο σοβαρά ήταν στην πόλη Πολτάβα, σε κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι ΝΑΤΟϊκοί εκπαιδευτές. Είναι ίσως το πιο βαρύ πλήγμα κατά ΝΑΤΟϊκών.
- Ταυτόχρονα, έχει εκδηλωθεί ρωσική επίθεση προς την πόλη Ποκρόφσκ. Αν πέσει η γραμμή Ποκρόφσκ - Βουλεντάρ ή Ουγκλεντάρ, η ζημιά για την ουκρανική πλευρά θα είναι τεράστια. Εκτός των άλλων, σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου στην Ευρώπη. Ηδη, ο αρχηγός του ουκρανικού ΓΕΕΘΑ, Σίρσκι, παραδέχτηκε την υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων.
- Η ουκρανική επίθεση στην επαρχία Κουρσκ είχε στόχο να αναγκάσει τους Ρώσους να αποσύρουν δυνάμεις από το μέτωπο της πόλης, Ποκρόφσκ, ούτως ώστε να μην κάνουν σε αυτό το σημείο επίθεση, αλλά απέτυχε.
- Πράγματι, η Ρωσία έχει δεχτεί πλήγματα, μικρές ήττες θα τις λέγαμε, όμως, δεν είναι ικανές να αναστρέψουν τη ροή του πολέμου.
- Τα χολυγουντιανά ξεσπάσματα ενθουσιασμού προ μηνός, όταν μπήκαν οι Ουκρανοί στην επαρχία Κούρσκ, έδωσαν τώρα τη θέση τους στην απογοήτευση, και στις ανησυχίες ότι έρχεται το τέλος του καθεστώτος Ζελένσκι.
Ο Ζελένσκι,για να σωθεί, θα καταστήσει τον Σίρσκι αποδιοπομπαίο τράγο. Ηδη, προ ημερών, άλλαξε το 50% της ουκρανικής κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές στο Κίεβο πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει.
- Ακόμα και οι Δυτικοί παραδέχονται ότι, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει καμιά βεβαιωμένη προέλαση των Ουκρανών στην επαρχία Κουρσκ. Η έως τώρα έκταση της διείσδυσής τους είναι περί τα 8 χιλιόμετρα. Η πόλη του Κουρσκ απέχει από τις περιοχές των μαχών περί τα 120 χιλιόμετρα. Πάντως, «επιθυμία» του Κιέβου είναι να εισβάλει και στη γειτονική στο Κουρσκ, επαρχία Μπέλγκοροντ.
- Οι ουκρανικές απώλειες στις μάχες του Κουρσκ, μέσα σε ένα μήνα, υπολογίζονται σε 11.500 προσωπικό και 624 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα κάθε τύπου, και άλλα μέσα μεταφορών. Επίσης, τους τελευταίους μήνες καταγράφηκαν 200.000 λιποταξίες στην Ουκρανία."

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: ΒΛΑΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ>




Νίκος Ιντζές

Τα ηλιακά πάνελς (φωτοβολταϊκά), δεν μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια, παρά μόνο ένα μικρό μέρος του φάσματος IR, (Infrared Spectroscopy, IR) της υπέρυθρης ακτινοβολίας.
Την ίδια στιγμή όμως που απορροφούν το φως, απορροφούν και την θερμότητα από τον ήλιο.
Αυτή η απορροφούμενη θερμότητα, εκπέμπεται στη γειτονική ατμόσφαιρα και διαλύει το υφιστάμενο μικροκλίμα της περιοχής και κατά συνέπεια την χλωρίδα και την πανίδα, αφού είναι πασίγνωστο πως όταν ο αέρας θερμαίνεται, ανεβαίνει και δημιουργούνται ανοδικά ρεύματα.
Ακόμη και μικρές διαφορές στις συνηθισμένες θερμοκρασίες της επιφάνειας της γης, είναι ικανές να δημιουργήσουν ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους και ισχυρούς καύσωνες, φαινόμενα που είτε ξεκινούν είτε ενισχύονται από τα χαρακτηριστικά της ξηράς και την θερμοκρασία της.
Φανταστείτε τι συμβαίνει με τη θερμότητα που παράγεται από ένα ολόκληρο ηλιακό πάρκο.

Επιπλέον, τα ηλιακά πάνελ είναι σκοτεινά και εκπέμπουν ενέργεια στον χώρο από πάνω τους όταν δεν ακτινοβολούνται.
Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως "ακτινοβολία μαύρου σώματος".
Οι δορυφόροι που πετούν στο διάστημα χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο για να ψύχουν εσωτερικά εξαρτήματα. Αν δεν το έκαναν αυτό θα φλέγονταν!
Έτσι, τα ηλιακά πάρκα όχι μόνο παράγουν περισσότερη θερμότητα το καλοκαίρι από την αρχική της γης στην οποία έχουν εγκατασταθεί, αλλά παράγουν επίσης περισσότερη ψύξη το χειμώνα, επιδεινώνοντας έτσι τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Δεν υπάρχει τίποτα πράσινο στην πράσινη ενέργεια, εκτός από το πράσινο χρήμα που ρέει σε διεφθαρμένες πράσινες τσέπες, που για χάρη τους έπαψαν να υπάρχουν η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, που αντί να αντισταθούν, μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα.

ΥΓ:
Για τις συνέπειες στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και πολλά άλλα, καλύτερα να μην μιλήσουμε, γιατί θα απελπισθούμε....