Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ιβερμεκτίνη, μεθυλπρεδνιζολόνη και υπό εξέλιξη εγκρίσεις ΕΕ για θεραπείες κόβιντ

  

Κοινή δήλωση για την ευρεία χρήση της ιβερμεκτίνης στην Ινδία για την πρόληψη και την πρώιμη θεραπεία

3 Μαΐου 2021

Το Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd (E-BMC Ltd) είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ιατρικής έρευνας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που συμβάλλει στην ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως μέσω της αυστηρής αξιολόγησης των ιατρικών στοιχείων που υποστηρίζουν τις οδηγίες κλινικής πρακτικής.

Η Frontline Covid Critical Care Alliance (FLCCC) Alliance είναι μια μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, αποτελούμενη από φημισμένους, παγκόσμιους εμπειρογνώμονες κλινικούς-ερευνητές, των οποίων η μοναδική αποστολή τον τελευταίο χρόνο ήταν η ανάπτυξη και διάδοση των πιο αποτελεσματικών πρωτοκόλλων θεραπείας για covid-19.

Επιδοκιμάζουμε τις τεράστιες προσπάθειες της ινδικής κεντρικής κυβέρνησης, των κρατικών κυβερνήσεων, του προσωπικού των μέσων ενημέρωσης, των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, του αστυνομικού προσωπικού, του παραϊατρικού προσωπικού και άλλων οργανώσεων για τον μετριασμό των δεινών των Ινδών αυτήν τη στιγμή. Τα μέτρα που έλαβε η ινδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ινδών κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης είναι παραδειγματικά και αξιέπαινα. 

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η E-BMC Ltd συνεργάζεται με το FLCCC για να ενθαρρύνει κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν εκ νέου σχεδιασμένα υπάρχοντα φάρμακα για την έγκαιρη θεραπεία covid-19.

Ένα τέτοιο φάρμακο είναι το Ivermectin, ένα ασφαλές φάρμακο που χρησιμοποιείται για σχεδόν 40 χρόνια για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων. Νέα στοιχεία δείχνουν ότι έχει ισχυρές αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες επίσης. 

Η E-BMC Ltd παρουσίασε τα στοιχεία για το Ivermectin για την πρόληψη και τη θεραπεία covid-19 στην ομάδα του British Ivermectin Development (BiRD) το Φεβρουάριο του 2021.

Η ομάδα BiRD περιλαμβάνει ερευνητές και γιατρούς από όλο τον κόσμο που αναζητούν αποτελεσματικές θεραπείες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η επιτροπή της BiRD συζήτησε τα στοιχεία για τη χρήση του Ivermectin κατά covid-19 καταλήγει σε σύσταση υπέρ της Ιβερμεκτίνης ως covid-19 θεραπεία πρώτης γραμμής

Τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση που δείχνουν δραματικές σκηνές από τα δεινά του λαού της Ινδίας μας ώθησαν να παροτρύνουμε την ινδική κυβέρνηση και όλα τα κράτη της Ινδίας να υιοθετήσουν επειγόντως το Ivermectin ως προφύλαξη και θεραπεία για την πρώτη γραμμή covid-19. Πράγματι, τουλάχιστον ένα από τα κράτη της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο με μεγάλο αποτέλεσμα. Τώρα ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερο ότι το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας και το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας ανταποκρίθηκαν επειγόντως με μια σύσταση για χρήση της ιβερμεκτίνης σε ήπια νοσοκομειακή νόσο. Το BiRD και το FLCCC υποστηρίζουν ολόψυχα αυτήν την πρακτική. 

Παρόλο που συμφωνούμε με αυτήν την προσέγγιση, με βάση την έρευνά μας και τις γνώσεις μας για εμπειρίες θεραπείας όχι μόνο από την Ινδία αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, 

προτείνουμε το Ivermectin για covid-19 σε πρώιμη νόσο του εξωτερικού ασθενούς σε δόση 0.2 mg / kg - 0.4 mg / kg και για μεταγενέστερη φάση, ασθενείς στο νοσοκομείο 0.4 mg - 0.6 mg / kg.

Σε κάθε φάση, το υψηλότερο εύρος δόσεων πρέπει να χρησιμοποιείται σε πιο σοβαρές ασθένειες. Επιπλέον, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη συνέχιση της ιβερμεκτίνης για 5 ημέρες ή έως ότου ανακτηθεί.

Τέλος, θα πρέπει να χορηγείται βιταμίνη D, κατά προτίμηση με τη μορφή καλσιφεδιόλης.

Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιείται το Ivermectin ως covid-19 προφύλαξη σε μεγάλη κλίμακα μέσω της μαζικής κατανομής της ιβερμεκτίνης στη δόση των 0.2 mg / kg (12 mg για ένα άτομο 60 kg) εβδομαδιαίως σε ενήλικες για μείωση της μετάδοσης μεταξύ του γενικού πληθυσμού στην τρέχουσα κρίση.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα σώσει χιλιάδες ζωές και θα μειώσει τα δεινά εκατομμυρίων. 

Ιστορικά της ικανότητας του Ivermectin να νικήσει covid-19 μπορεί να βρεθούν σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Περού, της Ζιμπάμπουε και της Νότιας Αφρικής, καθώς και σε άλλες αφρικανικές χώρες όπου ασκείται μαζική χορήγηση ιβερμεκτίνης κατά παρασιτικών λοιμώξεων.

Περισσότεροι από 3.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με Ivermectin για παρασιτικές λοιμώξεις και έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά ασφαλές. 

Η ομάδα BiRD και το FLCCC επιθυμούν και προσεύχονται για την καλή υγεία του λαού της Ινδίας και επαναλαμβάνει ότι η Ivermectin θα σώσει εκατομμύρια ζωές. Ελπίζουμε ότι το μήνυμά μας διαδίδεται ευρέως για την καλύτερη υγεία των Ινδιάνων.

Με εκτίμηση,

Ο Δρ Tess Lawrie και ο Δρ Shashikanth Manikappa εξ ονόματος της Ομάδας BiRD, και ο Δρ Pierre Kory εξ ονόματος της FLCCC.




 

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Ivermectin

απάντησε ο Δρ. Pierre Kory και ο Δρ Paul Marik (Συμμαχία FLCCC)
(τελευταία ενημέρωση 17 Ιουνίου 2021)

 

Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την ιβερμεκτίνη, και σωστά. Παρακάτω παρέχουμε λεπτομερείς και περιεκτικές απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουμε λάβει. Πρώτα απ 'όλα, πολλοί απλώς ρωτούν,

 "Μπορεί η ιβερμεκτίνη να κάνει ό, τι είπατε ότι μπορεί να κάνει - να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει όλες τις φάσεις της COVID-19 ασθένεια? Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια - ξανά. "

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βασίζεται στο γεγονός ότι η ιβερμεκτίνη, από την ανάπτυξή της πριν από 40 χρόνια, έχει ήδη αποδείξει την ικανότητά της να κάνει ιστορικές επιπτώσεις στην παγκόσμια υγεία, δεδομένου ότι οδήγησε στην εξάλειψη μιας «πανδημίας» παρασιτικών ασθενειών σε πολλές ηπείρους. Αυτές οι επιπτώσεις είναι αυτές που απονέμουν στους ερευνητές του ivermectin το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής του 2015.

Πιο πρόσφατα, έχουν εντοπιστεί βαθιές αντι-ιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ιβερμεκτίνης. Σε COVID-19 Ειδικότερα, μελέτες δείχνουν ότι μία από τις πολλές αντι-ιικές ιδιότητές της είναι ότι συνδέεται έντονα με την ακίδα πρωτεΐνη, εμποδίζοντας τον ιό να εισέλθει στο κύτταρο. Αυτά τα αποτελέσματα, μαζί με τις πολλαπλές ικανότητές του να ελέγχουν τη φλεγμονή, εξηγούν και τα δύο θετικά αποτελέσματα της δοκιμής που έχουν ήδη αναφερθεί, και η poise ivermectin για να επιτύχει και πάλι παρόμοιες ιστορικές επιπτώσεις μέσω της εξάλειψης COVID-19.

Διαβάστε επίσης το δικό μας  Περίληψη μιας σελίδας των μας  Επισκόπηση των αναδυόμενων στοιχείων που υποστηρίζουν τη χρήση της ιβερμεκτίνης στην προφύλαξη και θεραπεία του COVID-19.

Η Συμμαχία FLCCC υποστήριζε πάντα ότι τα πρωτόκολλά μας είναι μια γέφυρα προς τα εμβόλια και ένα δίχτυ ασφαλείας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν ανησυχίες σχετικά με τη μείωση της προστασίας από αναδυόμενες παραλλαγές. Τα εμβόλια έχουν δείξει αποτελεσματικότητα στην πρόληψη των πιο σοβαρών αποτελεσμάτων COVID-19 και αποτελούν σημαντικό μέρος μιας στρατηγικής πολλαπλών τρόπων που πρέπει επίσης να περιλαμβάνει έγκαιρη θεραπεία. Η απόφαση για τη λήψη εμβολίου πρέπει να ληφθεί μετά από διαβούλευση με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Η ανακάλυψη της ιβερμεκτίνης το 1975 απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής του 2015, δεδομένου του παγκόσμιου αντίκτυπού του στη μείωση της ογκοκοκκίασης (τύφλωση του ποταμού), της λεμφικής φιλαρίασης και της ψώρα σε ενδημικές περιοχές της Κεντρικής Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Έκτοτε έχει συμπεριληφθεί στη «Λίστα βασικών φαρμάκων» του ΠΟΥ με πλέον 4 δισεκατομμύρια δόσεις. Πολλές μελέτες αναφέρουν χαμηλά ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών, με την πλειοψηφία ήπια, παροδική και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στη φλεγμονώδη απόκριση του σώματος στο θάνατο των παρασίτων και περιλαμβάνουν φαγούρα, εξάνθημα, πρησμένους λεμφαδένες, αρθρώσεις, πυρετό και κεφαλαλγία Σε μια μελέτη που συνδύαζε αποτελέσματα από δοκιμές που περιελάμβαναν περισσότερους από 50,000 ασθενείς, σοβαρά συμβάντα εμφανίστηκαν σε λιγότερο από 1% και συνδέθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τη χορήγηση σε ασθενείς με λοίμωξη από Loa Loa. Περαιτέρω, σύμφωνα με το φαρμακευτικό πρότυπο αναφοράς Lexicomp, τα μόνα φάρμακα που αντενδείκνυται για χρήση με ιβερμεκτίνη είναι η ταυτόχρονη χορήγηση εμβολίων κατά της φυματίωσης και της χολέρας, ενώ η αντιπηκτική βαρφαρίνη θα απαιτούσε παρακολούθηση της δόσης. Μια άλλη ιδιαίτερη προσοχή είναι ότι οι ασθενείς με ανοσοκαταστολή ή μεταμόσχευση οργάνων που βρίσκονται σε αναστολείς καλσινευρίνης όπως η τακρόλιμους ή η κυκλοσπορίνη ή το ανοσοκατασταλτικό σιρόλιμους πρέπει να παρακολουθούν στενά τα επίπεδα του φαρμάκου όταν βρίσκονται στην ιβερμεκτίνη, δεδομένου ότι υπάρχουν αλληλεπιδράσεις που μπορούν να επηρεάσουν αυτά τα επίπεδα. Ένας μακρύτερος κατάλογος αλληλεπιδράσεων ναρκωτικών βρίσκεται στη βάση δεδομένων του  www.drugs.com/ivermectin.html, με σχεδόν όλες τις αλληλεπιδράσεις που οδηγούν σε πιθανότητα είτε αυξημένων είτε μειωμένων επιπέδων ιβερμεκτίνης στο αίμα. Δεδομένων μελετών που δείχνουν ανοχή και έλλειψη ανεπιθύμητων ενεργειών σε ανθρώπους, ακόμη και όταν αυξάνονται, υψηλές δόσεις ιβερμεκτίνης, η τοξικότητα είναι απίθανη, αν και μια μειωμένη αποτελεσματικότητα λόγω μειωμένων επιπέδων μπορεί να είναι ανησυχητική. Τέλος, η ιβερμεκτίνη έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

Οι διαδικασίες «Ειρήνη» περιμένουν την «τέλεια κλινική δοκιμή» όταν βρισκόμαστε σε «πόλεμο» με αυξανόμενους αριθμούς περιπτώσεων, μείωση των νοσοκομειακών κρεβατιών και αύξηση των θανάτων είναι παράλογο και επίσης ανήθικο όπως παραπάνω. Όλες οι θεραπευτικές αποφάσεις στην ιατρική περιλαμβάνουν έμμεσους υπολογισμούς κινδύνου / οφέλους. Όταν εξετάζετε ένα ασφαλές, χαμηλού κόστους, ευρέως διαθέσιμο φάρμακο που έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι οδηγεί σε συνεπή μείωση της θνησιμότητας και μετάδοσης, η αναβολή της υιοθέτησης αυτής της θεραπείας εν αναμονή για «τέλεια» ή «μη διαθέσιμα» δεδομένα είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσει υπερβολική βλάβη σε σύγκριση με τον χαμηλότερο κίνδυνο υιοθέτησης μιας ασφαλούς θεραπείας χαμηλού κόστους. Και πάλι, με βάση τουλάχιστον τα 24 ελεγχόμενα αποτελέσματα δοκιμών, οι πιθανότητες ότι η ιβερμεκτίνη είναι αναποτελεσματική είναι 1 στα 67 εκατομμύρια σύμφωνα με την παραπάνω ερευνητική ομάδα μελέτης Covid19 Η ιβερμεκτίνη μπορεί και θα μελετηθεί σε καλά σχεδιασμένες δοκιμές παρατήρησης που μπορούν να δώσουν εξίσου ακριβή συμπεράσματα.

Οι πιθανότητες ότι, στις ΗΠΑ, συνεχίζουμε να καταλήγουμε σε μια ανθρωπιστική καταστροφή ιστορικά δυσμενών οικονομικών και δημόσιων επιπτώσεων είναι απλώς η τρέχουσα πραγματικότητα. Ο ανθρωπιστικός ρεαλισμός, χρησιμοποιώντας έναν υπολογισμό θεραπευτικού οφέλους / ασφάλειας, πρέπει να τονιστεί αντί του σημερινού, υπερβολικά αυστηρού παραδείγματος ιατρικής βάσει τεκμηρίων, δεδομένης της κατάστασης της τρέχουσας κρίσης για τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, οι πολυάριθμες προσεκτικές αναλύσεις που αναφέρουν ότι, σε περιοχές με εκστρατείες διανομής ιβερμεκτίνης, σημειώθηκαν απότομες μειώσεις τόσο στον αριθμό των περιπτώσεων όσο και στα ποσοστά θνησιμότητας των περιπτώσεων αμέσως μετά την έναρξη αυτών των προσπαθειών, αυτό υποστηρίζει περαιτέρω την εγκυρότητα και την ορθότητα της απόφασης για άμεση έγκριση της ιβερμεκτίνης στην προφύλαξη. και θεραπεία της COVID-19.

Πολλές χώρες και περιοχές έχουν υιοθετήσει επίσημα την ιβερμεκτίνη στις οδηγίες θεραπείας τους, με αρκετές να το έχουν κάνει πρόσφατα, με βάση τα αναδυόμενα δεδομένα που συνέταξε η FLCCC Alliance.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  • Βόρεια Μακεδονία - 23 Δεκεμβρίου 2020
  • Μπελίζ - 22,2020 Δεκεμβρίου
  • Το Uttar Pradesh στη Βόρεια Ινδία - ένα κράτος με 210 εκατομμύρια άτομα - ενέκρινε κιτ πρώιμης θεραπείας στο σπίτι που περιλαμβάνουν ιβερμεκτίνη στις 10 Οκτωβρίου 2020
  • State of Alto Parana στην Παραγουάη - 6 Σεπτεμβρίου 2020
  • Πρωτεύουσα του Lucknow στο Ουτάρ Πραντές - 22 Αυγούστου 2020
  • Πολιτεία Τσιάπας, Μεξικό - 1 Αυγούστου 2020
  • 8 κρατικά υπουργεία υγείας στο Περού - Άνοιξη / καλοκαίρι 2020
  • Λίμα, Περού - Πολλές κλινικές, περιοχές χρησιμοποιούν και διανέμουν ιβερμεκτίνη, από τον Οκτώβριο που τα νοσοκομεία δεν χρησιμοποιούν πλέον.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στους δύο παρακάτω συνδέσμους, έναν από τον ιστότοπό μας και τον άλλο από παγκόσμιους κλινικούς / ερευνητές που έχουν μείνει επίκαιροι σε αυτό το ζήτημα.

https://covid19criticalcare.com/ivermectin-in-covid-19/epidemiologic-analyses-on-covid19-and-ivermec…  

https://www.ivermectin.africa/2021/05/24/video-the-1st-ivermectin-for-covid-19-summit/

Όχι. Η μεθυλπρεδνιζολόνη είναι το πιο αποτελεσματικό στεροειδές που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία Covid-19 στη φλεγμονώδη φάση του ιού. Η μεθυλπρεδνιζολόνη έχει τόσο γονιδιωματικές όσο και μη-γονιδιωματικές επιδράσεις στο SARS-COV2 και διεισδύει στους πνευμονικούς ιστούς πιο αποτελεσματικά από τη δεξαμεθαζόνη.

 Οι περιοχές του κόσμου που δεν έχουν μεθυλπρεδνιζολόνη μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρεδνιζολόνη ως εναλλακτική λύση. Η δεξαμεθαζόνη έχει λιγότερες γονιδιωματικές επιδράσεις στο SARS-COV2 από ότι τόσο η μεθυλπρεδνιζολόνη όσο και η πρεδνιζολόνη. Εάν οι πάροχοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τη δεξαμεθαζόνη, τότε θα πρέπει να συνταγογραφήσουν τη δόση σε mg / kg και να μην δώσουν σταθερή δόση 6 mg σε όλους τους ασθενείς για 7-10 ημέρες (ισοδύναμο με 30 mg μεθυλπρεδνιζολόνης). Αυτό το πρωτόκολλο δεξαμεθαζόνης μοντελοποιείται μετά το δοκιμή ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ δεξαμεθαζόνης.

Παρόλο που δεν διαθέτουμε επαρκή δεδομένα για να παρέχουμε οριστική καθοδήγηση, με βάση τις παθοφυσιολογικές αρχές, εκτιμούμε ότι η ιβερμεκτίνη είναι απίθανο να επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ωστόσο, δεδομένης της έλλειψης δεδομένων σε αυτόν τον τομέα, για να είμαστε προσεκτικοί, συνιστούμε να μην λαμβάνετε ιβερμεκτίνη εντός μίας εβδομάδας πριν από τον εμβολιασμό.



Η ΕΕ αποφάσισε τις παρακάτω

θεραπείες για τη νόσο COVID-19 Τον Ιούνιο του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε 5 ελπιδοφόρα υποψήφια φαρμακοθεραπευτικά μέσα, τα οποία βρίσκονται όλα υπό κυλιόμενη επανεξέταση ή έχουν υποβάλει αίτηση για νέα ένδειξη για υφιστάμενο φάρμακο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Μια αίτηση για επέκταση της άδειας κυκλοφορίας για την ένδειξη COVID-19 βρίσκεται υπό αξιολόγηση για τα εξής θεραπευτικά μέσα: μπαρισιτινίμπη

νεοσυσταθέντα μονοκλωνικά αντισώματα που βρίσκονται υπό κυλιόμενη επανεξέταση (ένα ρυθμιστικό εργαλείο για την επιτάχυνση της αξιολόγησης ενός ελπιδοφόρου φαρμάκου κατά τη διάρκεια κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας): συνδυασμός μπαμλανιβιμάμπης και ετεσεβιμάμπης

συνδυασμός κασιριβιμάμπης και ιμδεβιμάμπης

ρεγδανιβιμάμπη

σοτροβιμάμπη

Ως επόμενο βήμα, η Επιτροπή θα καταρτίσει χαρτοφυλάκιο 10 δυνητικών φαρμακοθεραπευτικών μέσων κατά της COVID-19 έως τον Οκτώβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει εκδηλώσεις αντιστοίχισης για βιομηχανικούς φορείς που ασχολούνται με φαρμακοθεραπευτικά μέσα.

Οι νέες εγκρίσεις, οι κυλιόμενες αξιολογήσεις και οι από κοινού συμβάσεις προμηθειών θα είναι έτοιμες πριν από το τέλος του έτους. Η Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την προμήθεια έως και 500 000 κύκλων θεραπείας του Veklury, της εμπορικής ονομασίας του Remdesivir, του μόνου φαρμάκου με άδεια κυκλοφορίας υπό όρους στην ΕΕ για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται οξυγόνο. Όλες οι συμμετέχουσες χώρες μπορούν να προβούν σε παραγγελία απευθείας. Η Επιτροπή αγόρασε επίσης και διένειμε στα κράτη μέλη και στο Ηνωμένο Βασίλειο δόσεις ρεμδεσιβίρης, για συνολικό ποσό 70 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η Επιτροπή στήριξε με επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ, από το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης, μια κλινική δοκιμή που έχει εγκρίνει ο ιταλικός ρυθμιστικός οργανισμός για τα φαρμακευτικά προϊόντα, AIFA. Το έργο αποσκοπεί στην αναπροσαρμογή της χρήσης του Raloxifene, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, το οποίο εντοπίστηκε μέσω της πλατφόρμας υπερυπολογιστικής Exscalate4CoV του προγράμματος «Ορίζων 2020» ως πολλά υποσχόμενο μόριο για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από COVID-19. Χρήση πλάσματος που δωρίζουν ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τη νόσο Η μετάγγιση πλάσματος από άτομα που ανέρρωσαν μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να θεραπευτούν από την COVID-19. Η μετάγγιση πλάσματος χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό αντισωμάτων με στόχο την παρασκευή ενός ειδικού φαρμάκου κατά της COVID-19 (ανοσοσφαιρίνης) ως βραχυπρόθεσμης εναλλακτικής λύσης μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

Η αποτελεσματικότητα και των δύο αυτών μεθόδων διερευνάται παγκοσμίως, μεταξύ άλλων με ερευνητικά έργα της ΕΕ που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020».



Δεν υπάρχουν σχόλια: