Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Kαθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης:Το να υποχρεώνεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

 Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανεκδιήγητη απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αναγκαστικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα τους επιβάλλεται «χαράτσι» 1.200 ευρώ κατά έτος που θα πηγαίνει σε «ειδικό ταμείο» για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

https://youtu.be/9AbF0vPkMY4

https://youtu.be/9AbF0vPkMY4

Το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στον νομικό κόσμο με έγκριτους συνταγματολόγους να κάνουν λόγο για παράνομες τακτικές.

Ένας από τους συνταγματολόγους που αντιδρούν είναι ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος μιλώντας σε ιστοσελίδα, σημείωσε πως το να υποχρεώνεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε πως ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο.

Δημοφιλή άρθραpronews.grΟ Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου: Αντιμέτωπος με την κοινωνική εξέγερση - Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζίΕπικίνδυνες εξελίξεις στην ΕΕ: Στρατηγοί επικεφαλής για τον Covid-19 ενόψει υποχρεωτικού εμβολιασμού - Τι ετοιμάζουν;Ν.Μηταράκης: «Δεν έχουμε κανέναν θάνατο σε μετανάστη» - Μόνο οι Έλληνες πεθαίνουν από Covid-19Αγωνία για τον Ν.Στραβελάκη: Σε κρίσιμη κατάσταση εισήχθη με πνευμονία στο νοσοκομείο - Είναι τριπλά εμβολιασμένος (upd)Πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Ετοιμάζουν καθεστώς παγκόσμιας τυραννίας με την παραλλαγή «Όμικρον»Εβδομάδα ανακοινώσεων: Τέλος οι εξωτερικοί χώροι εστίασης για τους ανεμβολίαστους - Τρία rapid test την εβδομάδα«Χαστούκι» από τον Έλληνα πρόξενο στην Μποτσουάνα σε «ειδικούς»: «Εμβολιασμένοι έφεραν την μετάλλαξη» - Δείτε τι έλεγαν«Πανδημία» καταρρεύσεων: Η εμβολιασμένη τραγουδίστρια C.Ringer σωριάστηκε στην σκηνή - Τι συμβαίνει; (βίντεο)Α. Φάουτσι: «Ο Covid-19 δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» - Δήλωση που βάζει ταφόπλακα στην «ανοσία της αγέλης»READ MOREΟ Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου: Αντιμέτωπος με την κοινωνική εξέγερση - Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί

«Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: