Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η αποκαλυφθείσα το 1997 από Λιάνα Κανέλη δήλωση Κίσιγκερ, τα πετρέλαια, οι διασυνδέσεις του αγωγού και όσα γίνονται σε Ελλάδα,Σκόπια, Κύπρο,Λιβύη, Συρία

1.Η ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣΑ ΤΟ 1997 ΑΠΌ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ (ΦΥΣΙΚΑ...) ΔΙΑΨΕΥΔΟΜΕΝΗ ΑΠΌ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΈΣ ΤΟΥ, ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΌ:
 (Αναδημοσίευση από την "ουδετεροφανώς" επιδιώκουσα αμφισβήτηση της δήλωσης, κάθε άλλο παρά επικριτική των ΗΠΑ/Ισραήλ,  Βικιπαίδεια) :
"...Το 1997, στο περιοδικο Νέμεσις της Λιάνας Κανέλλη δημοσιεύτηκε μια υποτιθέμενη δήλωση που ο Κίσινγκερ (*Σημ.Αντίλογου: βλ. για Κίσιγκερ στο τέλος του σχολίου)  έκανε το 1994 σε μια συνάντηση υψηλά ισταμένων σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Η πηγή της ήταν άρθρο της Turkish Daily News.[8] Η διαβόητη υποτιθέμενη δήλωση ήταν:
«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθεί. 
Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. 
Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».
Το απόσπασμα αυτό αναδημοσιεύτηκε, εκτός από το Νέμεσις, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στην Αυριανή, υποτίθεται ως γνήσιο. Ο Γιάννης Μαρίνος του Οικονομικού Ταχυδρόμουεπικοινώνησε με τον Κίσσινγκερ, ο οποίος έστειλε επιστολή διάψευσης στο περιοδικό καθώς και στην Turkish Daily News. Η διάψευση του Κίσινγκερ δημοσιεύθηκε στα Πολιτικά Θέματα[9][10].
Από τότε, η δήλωση έχει πάρει λίγο πολύ τη θέση αστικού μύθου[11] και εξακολουθεί να επαναδημοσιεύεται και να κυκλοφορεί, ειδικά στο διαδίκτυο, σε forum και ιστολόγια, προκειμένου να υποστηριχτούν διάφορες θέσεις ή θεωρίες συνωμοσίας [10]. Στις αναδημοσιεύσεις ενίοτε αναφέρεται ότι η υποτιθέμενη δήλωση έγινε το 1974, και όχι το 1994."

* Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ:    Αμερικανός πολιτικός. Κυριάρχησε στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το 1969 ως το 1977, επί προεδρίας Ρίτσαρντ Νίξον (1969-1974) και Τζέραλντ Φορντ (1974-1977), ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας (National Security Advisor) στην υπερκυβέρνηση των ΗΠΑ NSA (βλ.λέξη)  και υπουργός Εξωτερικών.Μετά το 1969, ο Κίσινγκερ ήταν υπεύθυνος για το «άνοιγμα» των διπλωματικών σχέσεων των ΗΠΑ με την κομμουνιστική Κίνα του Μάο Τσε Τουνγκ  Ως αποτέλεσμα των επαφών του με τον Κινέζο πρωθυπουργό Τσου Ενλάι, συμφωνήθηκε μία ενιαία αμερικανοκινεζική αντισοβιετική στρατηγική στα πλαίσια κοινών κρατικών συμφερόντων. Ο Κίσινγκερ υποστήριξε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί απόδειξη της υπεροχής των συμφερόντων έναντι της ιδεολογίας στην χάραξη διεθνούς πολιτικής. Λόγω δε της συμβολής του στην κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ΗΠΑ από το Βιετνάμ, του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1973 αν και η κατάπαυση πυρός δεν είχε τελικά διάρκεια. Ταυτόχρονα, όμως, υπό την καθοδήγησή του η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε και στήριξε αποφασιστικά διάφορα στρατιωτικά πραξικοπήματα και δικτατορίες, μεταξύ των οποίων η ελληνική Χούντα των Συνταγματαρχών και η χούντα του στρατηγού Αουγούστο Πινοσέτ στη Χιλή.
Πολυγραφότατος, ο Κίσινγκερ είναι από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές της σχολής του ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις, η οποία υποστηρίζει ότι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους πρέπει να χαράσσεται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αγνοώντας παράγοντες όπως οι ηθικο-φιλοσοφικές πεποιθήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι, έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής από αριστερούς λόγω της υποστήριξής του προς δικτατορικά καθεστώτα εφόσον αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και από νεοσυντηρητικούς, τις προσπάθειες των οποίων για «ανθρώπινα δικαιώματα» και «παγκόσμια εξάπλωση της δημοκρατίας» ο Κίσινγκερ αντιμετωπίζει ως επικίνδυνες αφέλειες που φανερώνουν άγνοια για το πως λειτουργεί ο κόσμος.
Έντονες επικρίσεις κατά της πολιτικής του Κίσσινγκερ έχει εκφράσει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς στο βιβλίο του «Η Δίκη του Χένρυ Κίσσινγκερ [3], όπου διακηρύσσει ότι θα έπρεπε να δικαστεί για «εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και άλλα. Ο συγγραφέας δίνει στοιχεία για την εγκληματική, κατά τον ίδιο, ανάμειξή του στα πολεμικά και δικτατορικά δρώμενα στην Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, τη Χιλή, την Κύπρο και το Ανατολικό Τιμόρ.


2. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ  ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΙΣΡΑΗΛ/ΗΠΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΏΝ  ΤΟΥ, ΕΞΗΓΕΙ -ΟΛΑ- ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ 1967-74 ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ, ΛΙΒΥΗ,  ΣΥΡΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ,  ΚΑΙ ΤΟ made by  MOSAD-CIA "ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ" ΚΡΗΤΗΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισραήλ Κύπρος Κρήτη  ζονενφελντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: