Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ιατρός-ερευνητής Κ. Αρβανίτης: Μελέτη στοιχείων «ΕΟΠΥΥ» Βρετανίας - ο Απόλυτος Δείκτης Προστασίας των εμβολίων κόβιντ είναι μόλις 0,96%!



Η  ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ  ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ 

 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΩΝ  ΔΕΙΚΤΩΝ 





"...Από τα δύο ποσοστά της επίπτωσης νόσησης

 (των πινάκων ΕΟΠΥυ Βρετανίας του παρακάτω

 δημοσιεύματος, του ιατρού-ερευνητή Κώστα Αρβανίτη

 προκύπτει ο

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (η αληθινή

 προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια από

 τη νόσηση) που είναι η διαφορά τους: 

1,72% - 0,76 % = μόλις 0,96% !...

Το αντίστροφο αυτού του αριθμού είναι το ΝNΤ (Number Need to Treat) δηλαδή ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιάσεις, για να αποτρέψεις νόσηση ενός ατόμου.

Ο αριθμός αυτός είναι 104 - δηλαδή 

πρέπει να εμβολιάσεις 104 άτομα, για να

 μη νοσήσει ο ένας! 

Βλέπουμε ότι η προστασία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ένας πολύ καλός δείκτης ΝNΤ θα ήταν κάτι μεταξύ 10 και 20.

 Ένας αξιοπρεπής θα ήταν κάτι μεταξύ 20 και 30.

Πάνω από 50 άτομα, αν πρέπει να εμβολιάσεις για να αποτρέψεις 1 και μόνη νόσηση, αυτό δείχνει πολύ χαμηλή προστασία. 

Εδώ έχουμε εξαιρετικά χαμηλή προστασία, με 104 άτομα να πρέπει να εμβολιάσουμε, για να προστατέψουμε τον έναν από αυτούς!

Οι υπόλοιποι 103 δεν έχουν να περιμένουν όφελος - άρα μόνο πιθανές παρενέργειες...

_________________________________

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Όταν ακούτε για «προστασίες» της τάξης του 80% ή του 90% και τέτοια νούμερα, να ξέρετε ότι

υπολογίζουν τον ΣΧΕΤΙΚΟ κίνδυνο και όχι τον ΑΠΟΛΥΤΟ.

Δηλαδή, στο παρόν παράδειγμα, αφήνουν στην άκρη τις δεκάδες εκατομμυρίων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ (!), και ασχολούνται μόνο με τους νοσήσαντες (371.696 ανεμβολίαστοι, 288.181 εμβολιασμένοι με δύο δόσεις) - λες και μόνο αυτοί εμβολιάστηκαν! 

Με το μαγείρεμα αυτό βγάζουν υψηλά νούμερα, τα οποία ονομάζουν «ποσοστά προστασίας», που όμως δεν έχουν καμία αληθινή αξία.

Ένα απλό παράδειγμα:

Δίνουμε ένα καινούργιο παυσίπονο φάρμακο σε 100 δισκοπάθειες και βελτιώνονται μόνο 2 άτομα. Είναι προφανές ότι το φάρμακο δεν κάνει τίποτα.

Δίνουμε σε άλλες 100 δισκοπάθειες ένα placebo και βελτιώνεται 1 άτομο.

Έρχεται η καλή εταιρεία και σου λέει:

- Στην ομάδα placebo βελτιώθηκε μόνο ένας. Με το φάρμακό μας βελτιώθηκαν δύο. Το 2 είναι διπλάσιο του 1, άρα κάνουμε βελτίωση κατά 100% σε σχέση με το Placebo (!).

Δηλαδή, άφησαν στην άκρη τους 98, που το ήπιαν χωρίς κανένα όφελος και επομένως είναι εκτεθειμένοι μόνο σε πιθανές παρενέργειες, για το τίποτα...

Η μόνη λογική απάντηση είναι: πάρτε το μαντζούνι σας και πιείτε το μόνοι σας.

Με τέτοιας ποιότητας υπολογισμούς βγάζουν κατά καιρούς τα ποσοστά της δήθεν «προστασίας» αυτών των εμβολίων, από 65% έως 95%.

Ο Απόλυτος Δείκτης σήμερα δεν φτάνει ούτε το 1% και μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι 0,96%....


.....ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:


1) ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ
Από 30 ετών και πάνω, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις νοσούν πολύ συχνότερα!

2) ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ*
Η θνητότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι πενταπλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων, τόσο στις 28 μέρες από την νόσηση όσο και στις 60 μέρες!

3) ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ*
Η θνησιμότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι υπερδιπλάσια από τη θνησιμότητα των ανεμβολίαστων, τόσο στις 28 μέρες από την νόσηση όσο και στις 60 μέρες!

4) ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ 1 ΔΟΣΗ
Η νοσηρότητά τους είναι 1,12%, που είναι ενδιάμεση, μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων με 2 δόσεις.
- Η θνητότητά τους είναι σχεδόν διπλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων, τόσο σε 28 μέρες (0,24%) όσο και στις 60 μέρες (0,34%).
Η θνησιμότητα είναι χαμηλή, ελάχιστα μόνο ψηλότερη από των ανεμβολίαστων, τόσο σε 28 μέρες (0,27%) όσο και στις 60 μέρες (0,37%).


*Η διάκριση ανάμεσα σε ποσοστό θνητότητας και ποσοστό θνησιμότητας δεν είναι απλά σημασιολογική αλλά ουσιαστική, τόσο για να καταστεί σαφές το αντίκτυπο στον πληθυσμό όσο και για να αποφασιστούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημόσια υγεία.

Ανάμεσα στις πάμπολλες ανακρίβειες που ακούγονται και διαβάζονται περι πανδημίας κορωνοϊού  -δυστυχώς και από σχετικούς με το θέμα- μία είναι αυτή που αφορά στην χρήση της θνητότητας και θνησιμότητας ως συνώνυμα.

Η λεγόμενη θνητότητα, δηλαδή το ποσοστό θνητότητας, είναι η αναλογία των νεκρών από μία ασθένεια και του συνολικού αριθμού των ατόμων που πάσχουν από αυτή τη συγκεκριμένη ασθένεια. Αυτή η μέτρηση των επιπτώσεων -που καταμετράται ο αριθμός των νέων περιπτώσεων- είναι άμεσα εξαρτώμενη από το χρονικό διάστημα παρατήρησης, είτε αυτό είναι ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο και είναι αθροιστικό όταν προσμετρούνται όλες οι περιπτώσεις από την πρώτη ημέρα.

Είναι συχνό λάθος να μπερδεύουμε αυτό το ποσοστό με εκείνο της θνησιμότητας, που βασίζεται σε άλλο σκεπτικό και δίνει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα, αφού συσχετίζει τον αριθμό των νεκρών με το σύνολο του πληθυσμού κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Οπότε, το να λέμε "θνησιμότητα της τάξης του 2% από κορωνοϊό" (που είναι γεμάτες όλες οι εφημερίδες) χωρίς να λέμε σε τι αντιστοιχεί αυτό το 100, δηλ επί των νοσούντων απο αυτόν, είναι ένα τεράστιο λάθος. 

Οι νοσούντες από κοβιντ ας  πούμε πως είναι 1% του πληθυσμού  και το 2%  από αυτούς πεθαίνει, τότε η θνησιμότητα είναι το 2% του 1% δηλαδή για όποιον θυμάται λίγο τα μαθηματικά Στ΄Δημοτικού, είναι 100 φορές μικρότερη του 2%, δηλαδή μόλις 0,02%...



ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:

Δυσάρεστη έκπληξη από τον «ΕΟΠΥΥ» της Βρετανίας

Αποκαλυπτικά είναι και πάλι τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με δύο βασικά μεγέθη, που είναι η θνητότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: