Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ιατρού Γ. Καρυστινού: Τι πρέπει να χορηγείται για έγκαιρη-σίγουρη θεραπεία λοιμώξεων κόβιντ

  Ιατρός  Γεώργιος Καρυστινός* πρώην δ/ντής Γεν. Νοσοκ. Αεροπορίας και συγγραφέας:

"Υπάρχει σκοπούμενος δόλος και απάτη πίσω από το covid business.

Με το θέμα του covid έχει γίνει το εξής: Η συγκεκριμένη ομάδα ιών τύπου corona (ΔΕΝ είναι ένας ιός αλλά ομάδα, κάτι σαν να λέμε αιλουροειδή) υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και προκαλούν λοιμώξεις αναπνευστικού.

 

 Κάθε χρόνο μεταλλάσσονται, αφού τα προηγούμενα στελέχη έχουν ήδη προκαλέσει την παραγωγή αντισωμάτων σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού κι αν δεν μεταλλαχθούν ώστε να μπορούν να ξαναπροσβάλλουν, απλά θα εξαφανιστούν από τη γη γιατί ο γενικός πληθυσμός που έχει αναπτύξει αντισώματα δεν μπορεί να ξαναπροσβληθεί, ώστε να αναπαραχθεί ο ιός (δηλ πρακτικά η ετήσια μετάλλαξή τους είναι μέθοδος επιβίωσής τους).

Οι ιοί προσβάλλουν μόνο ένα είδος κυττάρων ο καθένας, όχι πολλά είδη κυττάρων, έχουν δηλαδή “εξειδίκευση”.

Όταν εισβάλλουν, ρίχνουν το ανοσοποιητικό (ειδικά τα λευκά αιμοσφαίρια), όπως ξέρουμε από φοιτητές (θα θυμάσαι ότι αν σε γενική αίματος είναι λίγο χαμηλά τα λευκά, ο ιατρός ρωτάει: μήπως πέρασες γρίππη τελευταία?).

Προκαλούν ήπια ως ηπιο-μέτρια συμπτώματα.

Όμως το ότι ρίχνουν το ανοσοποιητικό (λευκά), δίνει συχνά την ευκαιρία σε μικρόβια (εδώ: συχνότερα στο μυκόπλασμα) να εισβάλλουν και να προκαλέσουν μικροβιακή πνευμονία (το μυκόπλασμα προκαλεί την λεγόμενη άτυπη πνευμονία).

Η κομπίνα που έχει στηθεί είναι ότι τα χαρακτηριστικά της επιλοίμωξης με μικρόβια και ειδικά από μυκόπλασμα τα πλασσάρουν ότι δήθεν είναι του ιού ενώ ΔΕΝ είναι του ιού, αλλά των μικροβιακών επιλοιμώξεων (με πιο χαρακτηριστικές αυτές από μυκοπλάσμα)!

Τα μικρόβια μπορούν να προσβάλλουν πολλά όργανα, όχι οι ιοί!

Ομοίως και να προκαλέσουν αιμορραγικά ή θρομβωτικά φαινόμενα, έκκριση κυτοκίνης κλπ, απότοκα υπερβολικής γενικευμένης αντίδρασης του ανοσοποιητικού

(ενδεχομένως λόγω και “πανικού” του ανοσοποιητικού, αφού ενστικτωδώς το σώμα αντιλαμβάνεται ότι έχει προσβληθεί από πολύ ισχυρότερο λοιμογόνο αίτιο σε σχέση με ιό).

 

Τα μικρόβια όμως, χτυπιούνται με αντιβιοτικά. Πλασσάροντας ότι δήθεν τα συμπτώματα επιλοίμωξης (με ξαφνική επιδείνωση κλινικής εικόνας με δύσπνοια-πτώση κορεσμού) είναι του ιού, ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ τον κόσμο να πάρει αντιβιοτικά,

με αποτέλεσμα τα μικρόβια και ειδικά το μυκόπλασμα που είναι πολύ επιθετικό, να αφήνονται ανεξέλεγκτα να δρουν!

Κάπως έτσι καταλήγουν οι ασθενείς σε διασωληνώσεις ή και θανάτους!

 

Τι πρέπει να γίνει, είναι πολύ απλό: Αντιβιοτικά με ΕΝΑΡΞΗ

 συμπτωμάτων:

 

Co-amoxiclav (Augmentin1gr ***Σημ. Αντίλογου:βλ. παρενέργειες, ανά 12ωρο για 7-8 μέρες

και Azithromycin (Zithromax500mg ***Σημ. Αντίλογου:βλ. παρενέργειες, 1 φορά τη μέρα για 5-7 μέρες (λαμβάνονται και τα δύο αντιβιοτικά ταυτόχρονα).

-Επίσης, βοηθητικά, βιταμίνες D   και  C  και ψευδάργυρο.

Και σπρέι σε απόλυτα αρχικό στάδιο για πλύσιμο του ρινικού.

*Επί αλλεργίας στο Augmentin, δίδεται clarithromycin 500 mg ανά 12ωρο για 5-7 μέρες.

 

*Επί επιδείνωσης με δύσπνοια-πτώση κορεσμού: stop τα ανωτέρω και έναρξη moxifloxacin (Αvelox400mg) ***Σημ. Αντίλογου:βλ. παρενέργειες, φορά ημερησίως για 5-7 μέρες (πολύ πιο αποτελεσματικό).

 

Υπόψιν ότι η υδροξυχλωροκίνη που “διαφημίστηκε”, εκτός ότι έχει σοβαρές παρενέργειες (περαιτέρω μείωση λευκών αιμοσφαιρίων και πρόκληση παράτασης διαστήματος QT στο καρδιογράφημα-προκαλεί κοιλιακές ταχυκαρδίες που συχνά είναι θανατηφόρεςκαι δεν προσφέρει τίποτααν ληφθεί απαγορεύεται ο ασθενής να πάρει avelox (το πολύ δραστικό αντιβιοτικό)!

Πρέπει να διακοπεί η υδροξυχλωροκίνη για 2-3 μέρες και μετά μπορεί να δοθεί avelox (που θα είναι πολύ αργά, αφού τα μικρόβια και ειδικά το μυκόπλασμα, θα αφεθούν να δρουν ανεξέλεγκτα αυτές τις επιπλέον 2-3 μέρες, με καταστροφικές συνέπειες).


Βοηθητική επίσης των συμπτωμάτων επί μικροβιακής επιλοίμωξης είναι και η χορήγηση κορτιζόνης.

Υπ’όψιν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία, υπό την προϋπόθεση ότι τα αντιβιοτικά θα ξεκινήσουν ΕΓΚΑΙΡΑ και όχι καθυστερημένα! Γι’αυτό από 1/9/20 αυστηροποίησαν τη συνταγογράφησή τους με κριτήρια (ακτινογραφία θώρακος+ εξετάσεις αίματος+καλλιέργειες αίματος), που για να πληρούνται, ο ασθενής πρέπει να πάει νοσοκομείο να τα κάνει ή σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο, όπου όμως λόγω συμπτωμάτων ΔΕΝ θα του τα κάνουν, γιατί θα του πουν να πάει σπίτι του και να μείνει εκεί βάσει (αθλίων) οδηγιών του ΕΟΔΥ και να έρθει μόνο όταν εμφανίσει δύσπνοια (δηλ όταν πλέον θα έχει καταρρεύσει το αναπνευστικό από μικροβιακή επιλοίμωξη!).

Κάπως έτσι “πέτυχαν” την αύξηση των σοβαρώς επιδεινούμενων ασθενών αυτό το Φθινόπωρο-Χειμώνα. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημά τους (στα τόσα που έχουν διαπράξει ήδη).

Ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαρίσει το τοπίο."

Γεώργιος Καρυστινός


 *Σημ. Αντίλογου: Στην  χώρα μας το πρωτόκολλο αντιμετώπισης, είναι  ...ντεπόν και κλείσιμο σπίτι  σε αναμονή επιδείνωσηςαντί  άμεσης φαρμακευτικής αντιμετώπισηςΜε τα γνωστά αποτελέσματα...

 Για επιτυχή λοιπόν αντιμετώπιση μικροβιακών επιλοιμώξεων αναπνευστικού  λόγω  κορωνοϊού συγγενή και φίλου

αμέσως με την έναρξη εκδήλωσης των πρώτων  συμπτωμάτων 

δείξε αυτό σε γιατρό, δικό σου άνθρωπο και επέμεινε να στα γράψει:


Αντιβιοτικά με ΕΝΑΡΞΗ συμπτωμάτων

 Co-amoxiclav (Augmentin1gr ανά 12ωρο για 7-8 μέρες

και Azithromycin (Zithromax500mg 1 φορά τη μέρα για 5-7 μέρες (λαμβάνονται και τα δύο αντιβιοτικά ταυτόχρονα).

 

*Επί αλλεργίας στο Augmentinδίδεται clarithromycin 500 mg ανά 12ωρο για 5-7 μέρες.

 

*Επί επιδείνωσης με δύσπνοια-πτώση κορεσμού: 

stop τα ανωτέρω και έναρξη moxifloxacin (Αvelox400mg 1 φορά ημερησίως για 5-7 μέρες (πολύ πιο αποτελεσματικό).

 


-Επίσης βιταμίνες D   και  C  και ψευδάργυρο.

Και σπρέι σε απόλυτα

 αρχικό στάδιο για πλύσιμο του ρινικού.


Σημ. Αντίλογου:***ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΝΟΝΙΤΙΔΑ, ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ, ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ΕΠΑΡΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΑΣΘΕΝΙΑΣ ΓΡΑΒΗΣ

  • Οι φθοροκινολόνες, συμπεριλαμβανομένου του AVELOX, έχουν συσχετιστεί με αναπηρικές και δυνητικά μη αναστρέψιμες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν εμφανιστεί μαζί [βλέπε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ], συμπεριλαμβανομένων:
    • Τενοντίτιδα και ρήξη τένοντα [βλέπε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ]
    • Περιφερική νευροπάθεια [βλέπε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ]
    • Επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα [βλ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ]
      Διακόψτε αμέσως το AVELOX και αποφύγετε τη χρήση φθοριοκινολονών, συμπεριλαμβανομένου του AVELOX, σε ασθενείς που εμφανίζουν οποιαδήποτε από αυτές τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες [βλ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ].
  • Οι φθοροκινολόνες, συμπεριλαμβανομένου του AVELOX, μπορεί να επιδεινώσουν τη μυϊκή αδυναμία σε ασθενείς με μυασθένεια gravis. Αποφύγετε το AVELOX σε ασθενείς με γνωστό ιστορικό μυασθένειας gravis [βλ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ].
  • Επειδή οι φθοριοκινολόνες, συμπεριλαμβανομένου του AVELOX, έχουν συσχετιστεί με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες [βλέπε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ], κρατήστε το AVELOX για χρήση σε ασθενείς που δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές θεραπείας για τις ακόλουθες ενδείξεις:
  • Οξεία βακτηριακή ιγμορίτιδα [βλέπε ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ]
  • Οξεία βακτηριακή έξαρση της χρόνιας βρογχίτιδας [βλέπε ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ]

  • ***AUGMENTIN:Αντενδείξεις

    Υπερευαισθησία στις δραστικές ουσίες σε οποιαδήποτε από τις πενικιλίνες ή σε κάποιο από τα έκδοχα.

    Ιστορικό σοβαρής άμεσης αντίδρασης υπερευαισθησίας (π.χ. αναφυλαξία) σε άλλον β-λακταμικό παράγοντα (π.χ. κεφαλοσπορίνη, καρβαπενέμη ή μονοβακτάμη).

    Ιστορικό ίκτερου/ηπατικής δυσλειτουργίας λόγω αμοξικιλίνης/κλαβουλανικού οξέος (βλέπε παράγραφο 4.8).

    Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

    Πριν από την έναρξη θεραπείας με αμοξικιλίνη/κλαβουλανικό οξύ, θα πρέπει να γίνει προσεκτική διερεύνηση αναφορικά με προηγούμενες αντιδράσεις υπερευαισθησίας στις πενικιλίνες, τις κεφαλοσπορίνες ή άλλους παράγοντες με β-λακτάμη (βλέπε παραγράφους 4.3 και 4.8).

    Σοβαρές και περιστασιακά θανατηφόρες αντιδράσεις υπερευαισθησίας (αναφυλαξία) έχουν αναφερθεί σε ασθενείς υπό θεραπεία με πενικιλίνη. Αυτές οι αντιδράσεις είναι πιθανότερο να εκδηλωθούν σε άτομα που έχουν ιστορικό υπερευαισθησίας στην πενικιλίνη και σε ατοπικά άτομα. Εάν παρουσιαστεί μια αλλεργική αντίδραση, η θεραπεία με αμοξικιλίνη/κλαβουλανικό οξύ πρέπει να διακοπεί και να ξεκινήσει κατάλληλη εναλλακτική θεραπεία.

    Σπασμοί μπορεί να εμφανιστούν σε ασθενείς με διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας ή σε αυτούς που λαμβάνουν υψηλές δόσεις (βλέπε παράγραφο 4.8).

    Η αμοξικιλίνη/κλαβουλανικό οξύ θα πρέπει να αποφεύγεται εάν υπάρχει υπόνοια λοιμώδους μονοπυρήνωσης, καθώς η εκδήλωση ενός ιλαροειδούς εξανθήματος έχει σχετιστεί με αυτήν την πάθηση μετά από χρήση αμοξικιλίνης.

    Η εμφάνιση κατά την έναρξη της θεραπείας ενός πυρετώδους γενικευμένου ερυθήματος σχετιζόμενο με φλύκταινα μπορεί να είναι σύμπτωμα γενικευμένου κηλιδοβλατίδώδους εξανθήματος (AGEP) (βλέπε παράγραφο 4.8). Η αντίδραση αυτή απαιτεί την διακοπή του Augmentin και αντενδείκνυται οποιαδήποτε επακόλουθη χορήγηση αμοξικιλίνης.

    Η αμοξικιλίνη/κλαβουλανικό οξύ θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε ασθενείς με ένδειξη ηπατικής δυσλειτουργίας (βλέπε παραγράφους 4.2, 4.3 και 4.8).

    Ηπατικά περιστατικά έχουν αναφερθεί κυρίως σε άρρενες και ηλικιωμένους ασθενείς και μπορεί να σχετίζονται με παρατεταμένη θεραπεία. Τέτοια περιστατικά πολύ σπάνια έχουν αναφερθεί σε παιδιά. Σε όλους τους πληθυσμούς, τα σημεία και συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά την θεραπεία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην γίνουν αντιληπτά μέχρι αρκετές εβδομάδες μετά τη διακοπή της θεραπείας. Συνήθως είναι αναστρέψιμα. Τα ηπατικά περιστατικά μπορεί να είναι σοβαρά και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, έχουν αναφερθεί θάνατοι. Αυτοί σχεδόν πάντα συνέβησαν σε ασθενείς με σοβαρή υποκείμενη πάθηση ή με παράληλη λήψη φαρμάκων γνωστών για την δυνητικά ηπατική τους δράση (βλέπε παράγραφο 4.8).

    Συσχετιζόμενη με αντιβιοτικά κολίτιδα έχει αναφερθεί σχεδόν με όλους τους αντιβακτηριακούς παράγοντες και μπορεί η βαρύτητά της να κυμαίνεται από ήπια έως απειλητική για τη ζωή (βλέπε παράγραφο 4.8).Στην περίπτωση που εμφανισθεί κολίτιδα σχετιζόμενη με το αντιβιοτικό, η χορήγηση αμοξικιλίνης/κλαβουλανικού οξέος πρέπει να διακοπεί άμεσα, να ζητηθεί η συμβουλή γιατρού και να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση αντενδεικνυται η χρήση αντι περισταλτικών φαρμάκων.

    Σε ασθενείς με νεφρική δυσλειτουργία, η δόση θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το βαθμό της δυσλειτουργίας (βλέπε παράγραφο 4.2).

     Κατά τη χορήγηση υψηλών δόσεων αμοξικιλίνης, ενδείκνυται η διατήρηση επαρκούς πρόσληψης υγρών και παραγωγής ούρων για να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού κρυστάλλων αμοξικιλίνης στα ούρα.

    Ανεπιθύμητες ενέργειες

    Οι ποιο συχνά αναφερθείσες ανεπιθύμητες ενέργειες (ΑΕ) είναι διάρροια, ναυτία και έμετος.

    Λοιμώξεις και παρασιτώσεις

    Συχνές: Βλεννογονοδερματική καντιντίαση

    Άγνωστη: Υπερανάπτυξη μη ευαίσθητων οργανισμών

    Διαταραχές του αιμοποιητικού και του λεμφικού συστήματος

    Σπάνιες: Αναστρέψιμη λευκοπενία (συμπεριλαμβανομένης ουδετεροπενίας)

    Σπάνιες: Θρομβοκυτταροπενία

    Άγνωστη: Αναστρέψιμη ακοκκιοκυτταραιμία, Αιμολυτική αναιμία, Παρατεταμένος χρόνος αιμορραγίας και χρόνος προθρομβίνης1



*Σημ. Αντίλογου: 

Από τέλη Νοεμβρίου 2021 ο ΕΟΔΥ τροποποιώντας εν μέρει το απαράδεκτο πρωτόκολλό του*, μόνο  για ασθενείς με κόβιντ και λίαν αυξημένους παράγοντες κινδύνου (δώρο άδωρο για τους περισσότερους με επιλοιμώξεις  λόγω κόβιντ) συνιστά, μετά από δυο χρόνια εγκληματικής κωλυσιεργίας, να  χορηγούνται  (ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ!!!!) τις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων μονοκλωνικά αντισώματα:

Casirivimab/imdevimab

Bamlanivimab/etesevimab

Sotrovimab. 

*ΕΟΔΥ: Κριτήρια προτεραιοποίησης χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων και
μολνουπιραβίρης
Οι ασθενείς που μπορεί να είναι κατάλληλοι για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα,
είναι ενήλικες ή παιδιατρικοί (ηλικίας 12 ετών και μεγαλύτεροι και ≥ 40 kg) εξωτερικοί
ασθενείς, έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, με την εμφάνιση ήπιων έως μέτριων
συμπτωμάτων της COVID-19 τις τελευταίες 5 ημέρες, με σοβαρό κίνδυνο επιβάρυνσης της
κατάστασής τους, με τους ακόλουθους παράγοντες υψηλού κινδύνου:
Νοσήματα υψηλού κινδύνου ICD 10
Μεταμόσχευση
Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή
αιμοποιητικών κυττάρων
Z94, T86
Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση
οργάνου
Νεφρική ανεπάρκεια Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση N18, N19,
Y84.1
Κυστική Ίνωση E84
Καρκίνος υπό αγωγή
Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που
υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία,
ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη
θεραπεία)*
C00 ως 97
(εκτός
αιματολογικού
καρκίνου)
Αιματολογικές κακοήθειες το τελευταίο έτος**
D37 ως D48
C81 ως C86,
C88
C90 ως C95
Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες & δευτεροπαθείς λόγω θεραπείας με Βειδικούς παράγοντες π.χ. Rituximab D80-D84
HIV με CD4<200 κύτταρα/μL
Εγκυμοσύνη τρίτου τριμήνου
Επί επιδημικών εξάρσεων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
*Άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο από 1/11/2020
**Άτομα που έχουν διαγνωσθεί με αιματολογικό καρκίνο από 1/11/2020
Με δυνατότητα συνεκτίμησης για τους παραπάνω ασθενείς συνυπαρχουσών καταστάσεων που
οδηγούν σε περαιτέρω αύξηση του κινδύνου για σοβαρή νόσο όπως:
• Ηλικία ≥ 65 ετών, BMI>40, Άλλες σοβαρές συν-νοσηρότητες όπως π.χ. Χρόνια
νεφρική νόσος, αρρύθμιστος διαβήτης (με γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρινη > 9)
Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία διάθεσης των εμβολίων, προτείνονται και τα
παρακάτω:
• Κεντρική διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων


βλ. επίσης:  https://www.ethnos.gr/health/article/183594/koronoiosneesodhgiesgiaastheneisstospitipotexorhgoyntaimonoklonikaantisomata:
"Η αντίστροφη μέτρηση για την χορήγηση των πρώτων 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν φτάσει στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, η χορήγηση στους ασθενείς με κορονοϊό πιθανότατα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα χορηγούνται σε πρώτη φάση σε 10 νοσοκομεία της χώρας, τα οποία όμως βρίσκονται σε 10 διαφορετικές περιφέρειες της χώρας. Το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα είναι δύο από αυτά τα νοσοκομεία.Μέσα στις επόμενες ώρες θα τεθεί σε λειτουργία, ειδική πλατφόρμα της ΕΙΔΙΚΑ, μέσω της οποίας ο κάθε θεράποντας ιατρός θα υποβάλλει αίτηση για χορήγηση της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα σε κάποιον ασθενή, όμως τον τελικό λόγο θα έχει κεντρική επιτροπή. Ο αλγόριθμος ο οποίος θα ορίζει την προτεραιότητα των ασθενών που θα λάβουν τη νέα θεραπεία κατά του κορονοϊού, φαίνεται πως ήδη έχει ολοκληρωθεί. Μεταμοσχευμένοι, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλα πολύ βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχουν προτεραιότητα.Υπενθυμίζεται ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται σε κρούσματα -όπου κρίνεται απαραίτητο- τις πρώτες πέντε ημέρες από την εμφάνιση συμπτωμάτων. Η έγχυση γίνεται στα νοσοκομεία. Επίσης, στη χώρα αναμένεται να φτάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, -πιθανότατα και μέσα στον Νοέμβρη τα πρώτα 10.000 χάπια - φάρμακα που θα χορηγούνται σε ασθενείς με κορονοϊό....."

(ΕΘΝΟΣ 24.11.2021 09:10)

*

Γιώργος Καρυστινός


Ο Γεώργιος Καρυστινός γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει αποφοιτήσει από τα σχολεία: Αεροπορικής Ιατρικής, Υπερβαρικής - Καταδυτικής Ιατρικής και από το σχολείο Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Ιατρικής και Άμυνας. 

Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ως στρατιωτικός ιατρός  και ως δ/ντής καρδιολογικής κλινικής Γεν. Νοσοκ. Αεροπορίας. 

Επίσης είναι ιατρικός συγγραφέας. Τώρα (2021) ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. 


Το βιβλίο της Β΄Γυμνασίου, του Γ. Καρυστινού:



Δεν υπάρχουν σχόλια: