Φωτογραφία: Ο παγετώνας στο Κιλιμάντζαρο της Κεντρικής Αφρικής!
Δεν υπάρχει κλιματική κρίση!
Ένα παγκόσμιο δίκτυο 1400 επιστημόνων και επαγγελματιών έχει ετοιμάσει αυτό το επείγον μήνυμα. Η κλιματική επιστήμη οφείλει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα οφείλουν να είναι πιο επιστημονικά θεμελιωμένες.
Οι επιστήμονες οφείλουν να αναγνωρίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις για την παγκόσμια θέρμανση ενώ οι πολιτικοί οφείλουν να υπολογίζουν με νηφαλιότητα το πραγματικό κόστος καθώς και τα εικαζόμενα οφέλη των μέτρων πολιτικής που λαμβάνουν.
Φυσικοί και ανθρωπογενείς παράγοντες προκαλούν την αύξηση της θερμοκρασίας
Το γεωλογικό παρελθόν αποκαλύπτει ότι το κλίμα της Γης έχει υποστεί μεταβολές σε όλη τη διάρκεια που υπάρχει ο πλανήτης, με φυσικές ψυχρές και θερμές περιόδους. Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων έληξε μόλις το 1850. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μια θερμή περίοδο.
Η θέρμανση είναι πολύ πιο αργή απ’ όσο προβλεπόταν
Ο πλανήτης έχει θερμανθεί με ρυθμό λιγότερο από το ήμισυ αυτού που προβλεπόταν από την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) με βάση τα μοντέλα των ανθρωπογενών επιπτώσεων και διαφορών στο ισοζύγιο της ακτινοβολίας. Αυτό μας δείχνει ότι απέχουμε πολύ από την κατανόηση της αλλαγής του κλίματος.
Η πολιτική για το κλίμα βασίζεται σε ανεπαρκή μοντέλα
Τα μοντέλα του κλίματος έχουν πολλές αδυναμίες και δεν είναι αληθοφανή ως εργαλεία χάραξης παγκόσμιας πολιτικής. Διογκώνουν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου όπως το CO2. Επιπλέον, αγνοούν το γεγονός ότι ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι επωφελής.
Το CO2 είναι τροφή για τα φυτά, η βάση όλης της ζωής πάνω στη Γη
Το CO2 δεν είναι ρύπος. Είναι αέριο απαραίτητο για τη ζωή στη Γη. Η φωτοσύνθεση είναι ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, για το πράσινο της Γης: το επιπρόσθετο CO2 στον αέρα έχει συντελέσει στην ανάπτυξη της φυτικής βιομάζας σε όλη τη Γη. Επίσης είναι επωφελές για τη γεωργία, αυξάνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών παγκοσμίως.
Η θέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τις φυσικές καταστροφές
Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η θέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και άλλες παρόμοιες φυσικές καταστροφές, ή τις καθιστά περισσότερο συχνές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι τα μέτρα μείωσης του CO2 είναι τόσο επιζήμια όσο και δαπανηρά.
Η κλιματική πολιτική οφείλει να σέβεται την επιστημονική και οικονομική πραγματικότητα
Δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού.
Είμαστε αντίθετοι με την επιζήμια και μη ρεαλιστική πολιτική μηδενικού άνθρακα που προτείνεται για το 2050. Εάν προκύψουν καλύτερες προσεγγίσεις, σίγουρα θα έχουμε αρκετό χρόνο να αναλογισθούμε και να αναπροσαρμοστούμε.
Ο στόχος της παγκόσμιας πολιτικής πρέπει να είναι η “ευημερία για όλους” με την παροχή αξιόπιστης και προσιτής ενέργειας διαρκώς.
Σε μια ευημερούσα κοινωνία, άνδρες και γυναίκες έχουν καλή εκπαίδευση, ο ρυθμός γεννήσεων είναι χαμηλότερος και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον τους.
Υπογράφοντες από Ελλάδα:
1. Stavros Alexandris, Associate Professor Agricultural University of Athens, Dept. of Natural Resources and Agricultural Engineering, Sector of Water Resources; WCD Ambassador
2. Costas Fasseas, Emeritus Professor of Plant Anatomy & Electron Microscopy, Department of Crop Science, Agricultural University of Athens
3. Antonιοs Foscolos, Emeritus Professor of Mineral Resources at the Technical University of Crete, Energy Consultant for the United Nations Development Program (UNDP)
4. Vassilios C. Kelessidis, former Professor at Khalifa University, Texas A&M at Qatar and Technical University of Crete Greece, Lifetime of Experience in Petroleum Engineering
5. Christos J. Kolovos PhD, Mining & Metallurgy Engineer, Former Director of Mine Planning & Contractor Works Dept., Public Power Corporation of Greece
6. Emmanouil Kopanakis, Mechanical Engineer, Teacher at the Environmental Education Center of Karpenisi
7. Demetris Koutsoyiannis, Professor of Hydrology and Analysis of Hydrosystems at the National Technical University of Athens
8. Aristotelis Liakatas, Emeritus Professor of the Agricultural University of Athens on Agrometeorology, Member of the Greek Agricultural Academy
9. Nikos Mamassis, Associate Professor of Engineering Hydrology and Hydrometeorology at the National Technical University of Athens
10. Charilaos Markopoulos MSc in Waste Management
11. Spyridon Nikiforos, Economist, MBA
12. Sonia Perez † PhD, Biology/Immunology, Scientific Coordinator Cancer Immunology and Immunotherapy Center Saint Savas Cancer Hospital, Athens
Ένας κάτοικος της Νέας Σκωτίας, ο 22χρονος Ντάλτον Κλάρκ Στιούαρτ, κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία των δασικών πυρκαγιών, στην Ανατολική Καναδική επαρχία, που διήρκεσε ένα μήνα το 2023.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου