Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

 

Ότο Σκορτσένι: Ο αξιωματικός των SS που απήγαγε τον Μουσολίνι συνεργάστηκε με τη CIA και τη Μοσάντ και ήταν πίσω από τη δολοφονία του Κένεντι!


copyright Ap Photos

Ότο Σκορτσένι: Ήταν ο διαβόητος αξιωματικός των SS που απήγαγε τον Μουσολίνι από τα χέρια των Ιταλών, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1943, ήταν πράκτορας της CIA μετά τον πόλεμο και - όπως φημολογείται - βρίσκεται και πίσω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Όταν πέθανε ο Σκορτσένι άφησε αμύθητη η περιουσία!

Αν κάποιος προσπερνούσε τη λευκή Mercedes του, όταν οδηγούσε στους αγροτικούς δρόμους γύρω από το Κούραγκ στην κομητεία Κιλντέρ της Ιρλανδίας - εκεί κάπου στα τέλη της 10ετίας του ’50 - δεν θα πίστευε ότι ο δύσθυμος οδηγός της ήταν ένας από τους πιο έμπιστους αξιωματικούς του Χίτλερ.

Ο άνθρωπος, που έμοιαζε να έχει πατήσει τα 60 και καθόλου δεν θύμιζε ιρλανδό αγρότη, ήταν ο Ότο Σκορτσένι, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ο επικεφαλής των κομάντος που είχαν απαγάγει τον Μουσολίνι από τα χέρια των Ιταλών δεσμοφυλάκων του, ο Σημαδεμένος του Γ’ Ράιχ, ο θηριώδης διοικητής των επίλεκτων SS που κοίταζε τους κατωτέρους του με βλέμμα βλοσυρό από τα 1,83 μέτρα του και που πατούσε και τα 120 κιλά του άφηναν βαθύ το χνάρι τους στη γη… Ο Σκορτσένι δεν ήταν ο άνθρωπος, που θα μπορούσε να περάσει, ακόμα κι από τον πιο αδιάφορο χωρικό, απαρατήρητος.

Ο Σκορτσένι είχε γεννηθεί στη Βιέννη στις 12 Ιουνίου του 1908 από μεσοαστική αυστριακή οικογένεια με πολωνικές ρίζες· μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στη Βιέννη και μιλούσε όχι μόνο γερμανικά αλλά άπταιστα γαλλικά και αρκετά καλά αγγλικά. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ήταν δεινός ξιφομάχος – πήρε μέρος σε 15 μονομαχίες και μια από αυτές του άφησε μια βαθιά ουλή στο πρόσωπό.

Ο Σκορτσένι ήταν χαρισματικός, αψύς και με ισχυρή προσωπικότητα· εντάχθηκε στο Αυστριακό Ναζιστικό Κόμμα το 1930 και όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία το 1939, προσφέρθηκε εθελοντικά να ενταχθεί στη Luftwaffe, αλλά απορρίφθηκε καθώς ήταν ψηλός και ογκώδης! Έγινε δεκτός όμως ως δόκιμος αξιωματικός στο σύνταγμα της προσωπικής φρουράς του Χίτλερ, την Leibstandarte SS Adolf Hitler (LSSAH).


copyright Ap Photos
Ο Σκορτσένι υπηρέτησε στο Ανατολικό Μέτωπο αλλά τραυματίστηκε τον Δεκέμβριο του 1942 και στάλθηκε πίσω στο Βερολίνο για νοσηλεία. Τότε ήταν που επεξεργάστηκε τις ιδέες του για αντισυμβατικό πόλεμο. Πρότεινε σε φίλους του, ανώτατους αξιωματικούς, να επιλέξουν άνδρες και να τους εκπαιδεύσουν στο να μάχονται πολύ πίσω από τις εχθρικές γραμμές, προκαλώντας σύγχυση, καταστρέφοντας εγκαταστάσεις, τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές.

«Φέρε μου τον Μουσολόνι»

Η πρώτη προσπάθεια σε αυτή τη μορφή πολέμου δοκιμάστηκε στην Περσία, αλλά απέτυχε λόγω της αδιάλλακτης φύσης των φυλών των λόφων που οι Γερμανοί είχαν προσπαθήσει να υποκινήσουν σε εξέγερση. Η μονάδα είχε κάποια επιτυχία με τη δράση της πίσω από τις ρωσικές γραμμές, αλλά οι ελλείψεις προμηθειών, εξοπλισμού και αεροπλάνων για να ρίξουν τους αντάρτες έκαναν την ανάπτυξη τους εξαιρετικά αργή και αναποτελεσματική.

Η ομάδα του Σκορτσένι με τον Μπενίτο Μουσολίνι. /copyright Ap Photos
Η ομάδα του Σκορτσένι με τον Μπενίτο Μουσολίνι. /copyright Ap Photos
Τον Ιούλιο του 1943, ο Χίτλερ επέλεξε προσωπικά τον Σκορτσένι για να σώσει τον Μπενίτο Μουσολίνι, που είχε φυλακιστεί μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1943, ο Σκορτσένι τέθηκε επικεφαλής της καταδρομικής ενέργειας στην κορυφή του βουνού Gran Sasso. Η ομάδα του προσγειώθηκε με ανεμοπλάνα δίπλα στο ξενοδοχείο Campo Imperatore όπου κρατούνταν ο Μουσολίνι.

Ο Ντούτσε διασώθηκε χωρίς να πέσει μια σφαίρα! Ο ξεπεσμένος ιταλός δοκτάτορας οδηγήθηκε στη Ρώμη και μετά στο Βερολίνο, όπου τον υποδέχτηκε ο Χίτλερ. Ο Σκορτσένι προήχθη στο βαθμό του Sturmbannfuhrer (Ταγματάρχης) και του απονεμήθηκε ο Σιδηρούς Σταυρός. Εκείνη η επιτυχία θα ενίσχυσε τη θέση του Σκορτσένι απέναντι στον Χίτλερ και η τολμηρή επιτυχημένη επιδρομή έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς. Ακόμη και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ εντυπωσιάστηκε…
Ο Σκορτσένι συμμετείχε ή σχεδίασε πολλές άλλες παράτολμες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας των Τσώρτσιλ, Στάλιν και Ρούσβελτ στη Διάσκεψη της Τεχεράνης το 1943.

Με στολές αμερικανών στρατιωτών!

H τελευταία του στρατιωτική επιχείρηση έγινε κατά τη διάρκεια της Μάχης των Αρδενών στα τέλη του 1944, όταν μαζί με στρατιώτες που μιλούσαν άπταιστα αγγλικά διείσδυσαν στις συμμαχικές γραμμές μεταμφιεσμένοι με αμερικανικές στολές, παραπλάνησαν τα στρατεύματα των Αμερικανών και αιχμαλώτισαν πολλούς.

Και οι Σύμμαχοι αιχμαλώτισαν Γερμανούς που φορούσαν αμερικανικές στρατιωτικές στολές και τους εκτέλεσαν.
Οι Σύμμαχοι συνέλαβαν τότε και άνδρες του Σκορτσένι, οι οποίοι διέδωσαν τη φήμη ότι ο επικεφαλής τους σκόπευε να ηγηθεί επιδρομής στο Παρίσι για να δολοφονήσει τον στρατηγό Αϊζενχάουερ, αναγκάζοντας τον Αμερικανό Στρατάρχη να περάσει τα Χριστούγεννα του 1944 απομονωμένος για λόγους ασφαλείας.

Ο Σκορτσένι πέρασε τους τελευταίους μήνες ως εν ενεργεία Υποστράτηγος στην Ανατολική Πρωσία. 
Συνελήφθη και δικάστηκε με την κατηγορία της παραβίασης των νόμων του πολέμου, λόγω των αμερικανικών στολών που χρησιμοποίησε στην μάχη των Αρδενών. Η κατηγορία εναντίον του Σκορτσένι αποσύρθηκε!
Ο σκληρός γερμανός αξιωματικός κρατήθηκε στη φυλακή καθώς αντιμετώπιζε κι άλλες κατηγορίες από διαφορετικές χώρες, αλλά με τον δικό του τρόπο, ο Σκορτσένι, δραπέτευσε. Τρεις βετεράνοι των SS, ντυμένοι με αμερικανικές στολές, τον συνόδευσαν έξω από το στρατόπεδο, ισχυριζόμενοι ότι τον πήγαιναν για ακρόαση.
Κρύφτηκε σε ένα αγρόκτημα στη Βαυαρία για 18 μήνες και με τη βοήθεια της ισπανικής κυβέρνησης, διέφυγε στη Μαδρίτη. Από τα προσωπικά αρχεία του Σκορτσένι, προκύπτει ότι οι «Αμερικανοί» ήταν πράγματι Αμερικανοί πράκτορες της CIA, που στρατολόγησαν τον Γερμανό.

Ισχυρός στην Μαδρίτη

Στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Σκορτσένι ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών. Ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του ήταν νόμιμες, αλλά οι φήμες έλεγαν ότι χρησιμοποίησε την επιχείρηση σαν βιτρίνα για να διευκολύνει τη διαφυγή των Ναζί από τη Γερμανία στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες· κατηγορήθηκε ότι ήταν σύμβουλος και εκπαιδευτής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και σχετίστηκε με το σχέδιο Odessa. Το σχέδιο περιλάμβανε τη βοήθεια σε στρατιώτες των SS, που είχαν καταφέρει να διαφύγουν, σε βετεράνους SS να αποφύγουν την σύλληψη φυγαδεύγοντας τους σε χώρες του εξωτερικού.

Ο Σκορτσένι ταξίδεψε στην Αργεντινή και κάποια στιγμή έσωσε τη ζωή της Εύας Περόν (της Εβίτας), συζύγου του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν.
Στην Νότια Αμερική ήρθε σε επαφή με τον Άντολφ Άιχμαν και τον Κλάους Μπάρμπι και άλλα σημαίνοντα στελέχη των Ναζί!

Ο Σκορτσένι με τον αγαπημένο του Τσάρλτον Ίστον ως Ιούλιο Καίσαρα./copyright Ap Photos
Ο Σκορτσένι με τον αγαπημένο του Τσάρλτον Ίστον ως Ιούλιο Καίσαρα./copyright Ap Photos
Στα μέσα του 1957, προσκλήθηκε στο ξενοδοχείο Portmarnock Country Club στην κομητεία του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή και τιμές από την αφρόκρεμα της ιρλανδικής κοινωνίας, η οποία απαρτιζόταν από πολλούς νέους πολιτικούς όπως ο Charles Haughey, ο οποίος έγινε ο αμφιλεγόμενος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Ήθελε να γίνει αγρότης...

Το θερμό του καλωσόρισμα στην Ιρλανδία ενθάρρυνε τον Σκορτσένι να αγοράσει το Martinstown House, ένα αγρόκτημα και εξοχική κατοικία 160 στρεμμάτων στο Curragh, στην κομητεία Kildare.
Ο Σκορτσένι ταξίδευε με διαβατήριο για απάτριδες, οπότε η Ιρλανδία δεν μπορούσε να του αρνηθεί την είσοδο. Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν του είχε χορηγήσει ανοιχτή βίζα μόνιμης διαμονής, επομένως κάθε επίσκεψη του περιοριζόταν στις έξι εβδομάδες. Επίσης, δεν του επετράπη η είσοδος στην Αγγλία – μια απόφαση που έκανε έξαλλο τον Σκορτσένι…

Το ενδεχόμενο να επανακάμψει ο ναζισμός στην Ευρώπη τρόμαζε μετά τον πόλεμο και η παρουσία του Σκορτσένι στην Ιρλανδία απασχόλησε πολλούς πολιτικούς.
Οι ιρλανδικές αρχές φοβήθηκαν ότι ο Γερμανός λειτουργούσε ως ενδιάμεσος για τους φυγάδες Ναζί. Ο Νόελ Μπρόουνε, ο ιρλανδός υπουργός Υγείας εκείνη την εποχή, φοβόταν ότι, ο Σκορτσένι θα χρησιμοποιούσε την Ιρλανδία για αυτόν τον σκοπό. Αυτός ο φόβος δεν επαληθεύτηκε ποτέ, αλλά η συνεχιζόμενη αγωνία για την αναγέννηση του ναζιστικού καθεστώτος και το μίσος για τους SS τροφοδότησαν διαμαρτυρίες για άρνηση διαμονής στον Σκορτσένι.

Ο τελευταίος, πάντως, διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς ότι βοηθούσε τους Ναζί φυγάδες και επέμεινε ότι το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να αγοράσει μερικά άλογα και να ζήσει ειρηνικά στο αγρόκτημά του. Αυτό δεν έγινε ποτέ και τελικά, ο Σημαδεμένος πούλησε το ακίνητο που είχε αγοράσει το 1971 και σταμάτησε να επισκέπτεται την Ιρλανδία. Η τελευταία γνωστή επιχειρηματική δραστηριότητα  του Σκορτσένι ήταν η Paladin Group, με έδρα την Ισπανία. Αυτή η εταιρεία εκπαίδευε στρατεύματα για ανταρτοπόλεμο και πολλές κυβερνήσεις ήταν στο πελατολόγιό της.

Το αρχείο του στρατηγού λέει άλλα...

Το ντοκιμαντέρ, ισπανικής παραγωγής «Ο Πιο Επικίνδυνος Άνθρωπος της Ευρώπης» , που προβάλλεται από το Netflix - από τις αρχές Σεπτεμβρίου - παραθέτει στοιχεία, που προκύπτουν από το αρχείο του Σκορτσένι το οποίο η σύζυγός του εκχώρησε σε ισπανική οικογένεια, ότι ο αδίστακτος καταδρομέας συνεργάστηκε και με την CIA και με τη Μοσάντ ως κατάσκοπος!
Μάλιστα τονίζεται ότι ήταν προκλητικές οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη του. 

Ακόμα και ένας αμερικανός αξιωματικός, που βασανίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλτ (ο Γέο Τόμας) κατέθεσε με θέρμη υπέρ του και ουσιαστικά ήταν αυτός που τον αθώωσε!..


Επίσης - το πιο σημαντικό απ’ όλα - παραθέτονται στοιχεία, που δείχνουν τον Σκορτσένι να βρίσκεται πίσω και από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Το δίκτυο με το οποίο συνεργαζόταν ο Ναζί αξιωματικός ήταν το ίδιο που δολοφόνησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ!

Ο τάφος του Σκορτσένι στην Αυστρία. /copyright Ap Photos
Ο τάφος του Σκορτσένι στην Αυστρία. /copyright Ap Photos
Ο Σκορτσένι - φανατικός καπνιστής - πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 67 ετών, στις 5 Ιουλίου 1975, στο καταφύγιό του στο Ελ Βίσο στην Ισπανία. Το φέρετρό του ήταν ντυμένο με τα ναζιστικά χρώματα και στην κηδεία του παρευρέθηκαν πολλοί από τους ναζί συντρόφους του. «Τόσους πολλούς ναζιστικούς χαιρετισμούς είχα να δω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του.

Ο Σκορτσένι, άφησε στην τελευταία του σύζυγο Ίλσε πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια σε Τράπεζες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ! Επίσης η Ίλσε έγινε κάτοχος δεκάδων ακινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ένας ακόμα Ναζί, που πέθανε πλούσιος από εμπειρίες και χρήμα στο μαλακό κρεβάτι του σπιτιού του, έστω κι από καρκίνο... 

Για τη δράση του ναζί πράκτορά τους-του αρχιεγκληματία και μετά τον Β΄Παγκ. Πόλεμο Σκορτσένι, ούτε η CIA ούτε και η Μοσάντ έχουν μιλήσει ποτέ.
Και ούτε πρόκειται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: