Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Οι Χανιώτες βετεράνοι βρέθηκαν στην κορυφή

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Οι Χανιώτες βετεράνοι βρέθηκαν στην κορυφή



57aΣτο ΟΑΚΑ διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών-αθλητριών άρσεως βαρών στο οποίο μετείχαν και δυο αθλητές του Κύδωνα, οι οποίοι ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου των κατηγοριών που αγωνίστηκαν.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Ντουντουλάκης επέστρεψε στη δράση (είχε διακόψει τα τελευταία χρόνια) και παρά το γεγονός ότι ήταν μικρό το διάστημα προετοιμασίας του, πήρε το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία 60-64 ετών σωματικού βάρους 94 κιλών, με σύνολο 175κ (75κ αρασέ+100κ ζετέ).
Ανάλογη επιτυχία είχε και ο Λευτέρης Τζουγκαράκης με σύνολο 219κ (102+117) στην ηλικιακή κατηγορία 55-59 ετών επίσης σωματικού βάρους 94 κιλών.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δυο χανιώτες αθλητές έχουν πάρει μετάλλια και σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις παλαιμάχων του αθλήματος (μάλιστα, το 2002, στην “Ολυμπιάδα διαχρονικών αθλητών” της Μελβούρνης  ήταν οι μόνοι Έλληνες αθλητές που κατέκτησαν ασημένια μετάλλια).
Η “Ολυμπιάδα διαχρονικών αθλητών” γίνεται κάθε 4 χρόνια, σε όλα σχεδόν τα Ολυμπιακά αθλήματα και το 2017 είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Νέα Ζηλανδία.
Θα προηγηθούν δυο άλλες σπουδαίες διοργανώσεις, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών άρσεως βαρών που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2015 στην Αγγλία και ακολουθεί (τον Σεπτέμβριο του 2015) το αντίστοιχο παγκόσμιο, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Φινλανδία.
Οι διαχρονικοί αθλητές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για τη μετάβασή τους σε διεθνείς αγώνες, αφού δεν υπάρχει υποστήριξη από την Πολιτεία και καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τα έξοδα μετάβασης και παραμονής.
Όσον αφορά τους δυο χανιώτες, σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνουν ότι παλαιότερα είχαν υποστήριξη, έστω και μόνο στον τομέα των μετακινήσεων,  από Δήμο Χανίων και -την τότε- Νομαρχία και έτσι είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, μέσα από τις οποίες έφεραν μετάλλια στην Ελλάδα. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι αν θα βρεθεί και πάλι κάποιος χορηγός-υποστηριχτής για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή στους διεθνείς αγώνες που ακολουθούν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο «… η ιδέα της διαχρονικής άθλησης, είναι στον αντίποδα της υπερεντατικής -και συχνά με κάθε θεμιτό και μη μέσο- πρόσκαιρης ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό μόνο. Προάγει την γνήσια αθλητική ιδέα, όπως και η αναγκαία παράλληλη προσπάθεια ισόβιας πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας, σύμφωνα με τον ιδεατό στόχο “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”, που θα έπρεπε να είναι πρωταρχικός στόχος της παρεχόμενης παιδείας».
Πηγή: "Χανιώτικα Νέα" 6/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: