Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Αυτοαποκαλύψεις απο την επίσκεψη Τσίπρα στην "Βόρεια Μακεδονία"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Στην αφόρητα κομματική ΕΡΤ, την ριζικά αντίθετη από εκείνη για την οποία αγωνιστήκαμε κατά του "μαύρου" που της είχε επιβάλει η ΝΔ, χτες το βράδυ (1/4/2019) που άνοιξα τηλεόραση,έπαιζε συνεχώς την κυβερνο-ευρωνατοϊκή προπαγάνδα για την "ιστορική" επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια.
Μεταξύ άλλων "επιτευγμάτων" που προβάλλονταν, δυο ήταν αυτά που ,κυριολεκτικά, έβγαζαν μάτι:
1.Η έπαρση του  κυβερνοκαναλιού "για τους 120  μεγαλοεπιχειρηματίες* από τους 330 που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια", οι οποίοι λέει συμμετείχαν (...ανιδιοτελώς φυσικά) στην επίσκεψη και τις επαφές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκεί. 
Πρώτα πρώτα, πλάι σε άλλα ονόματα τέτοιων σύγχρονων Σάυλωκ-νυν   "προοδευτικών κοσμοπολιτών"  που, αφήνοντας εδώ εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους μετέφεραν εκατοντάδες επιχειρήσεις τους εκεί για πιο φτηνό εργατικό δυναμικό και πρόσθετες φοροααπαλλαγές, φιγουράριζε ξεδιάντροπα το όνομα του ...συριζαίου ολιγάρχη ΚΟΚΚΑΛΗ της INTRAKOM και αυτό της MOTOR OIL των πασίγνωστων ολιγαρχών, των  αιωνίως ασύδοτων παρά τις κάποτε καταγγελλόμενες και από ΣΥΡΙΖΑ φοροκλοπές δεκάδων δισ. μέσω λαθρεμπορίας ναυτιλιακών πετρελαίων...
Να λοιπόν ποιοι κορυφαίοι ολιγάρχες εκλεκτοί όλων των κυβερνήσεων, από εποχές χούντας ως τώρα,  είναι η "οικονομική - υλική βάση" της πολιτικής επιλογής των Πρεσπών και όλης της κυβερνητικής πολιτικής.
Η "οικονομική-υλική βάση", καταπώς αναλύει-αποκαλύπτει  ότι ισχύει  για  κάθε καθεστωτικό πολιτικό, πολιτισμικό, νομικό και αξιακό-ηθικό "εποικοδόμημα",  ο τόσο απεχθής πλέον για την τόσο καπιταλιστική και νατοϊκή μας "αριστερά"  Καρλ Μαρξ.
-Αυτά και για όποιον είχε "απορία" όσον αφορά  την τοποθέτηση του ολιγάρχη και υιού του ολιγάρχη Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο το γραφείο τύπου των μεταλλαχθέντων όσο ποτέ κανένα άλλο κόμμα της παγκόσμιας ιστορίας, απαντά πως είναι ...εγγονός του αντιστασιακού παππού του, μα ...ξεχνά να πει ποιος και με πόσα σε βάρος του ελληνικού λαού σκάνδαλα μπλεγμένος ακραία καθεστωτικός και ολιγάρχης είναι ο  ...πατέρας του επίσης ολιγάρχη εγγονού!
2. Η άλλη  αδιάντροπη νατοϊκή και κυβερνητική ...περιχαρής ανακοίνωση ήταν ότι επειδή το ευρωαμερικάνικο προτεκτοράτο των Σκοπίων δεν έχει πολεμική αεροπορία, ο ΡΟΛΟΣ της ΝΑΤΟΪΚΉΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!!
Δηλαδή πληρώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα οπλικά συστήματα, καταχρεωθήκαμε και καταχρεωνόμαστε ως λαός για να έχουμε υποτίθετα ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ απέναντι στην ΤΟΥΡΚΙΑ, αλλά αφενός, όποτε αυτό χρειάστηκε (Κύπρος 1974, μετέπειτα απόλυτη αδράνεια κυβερνήσεων μπρος στην κατοχή μισής Κύπρου, Ίμια, κλπ) οι εντολοδόχες των ΗΠΑ/ΕΕ ελληνικές πολιτικές ηγεσίες θέτουν σε αχρηστία τα αεροσκάφη και τις φρεγάτες που ΗΠΑ/ΝΑΤΟ μας βάζουν να αγοράζουμε για τους δικούς τους και μόνο σκοπούς!
Αφετέρου, ενώ οι προκλήσεις του τουρκικού ιμπεριαλισμού κορυφώνονται με αφορμή τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και τα συμφέροντα των πολυεθνικών που κατά 80% και πάνω θα τα καρπωθούν, οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ μέσω του νατοϊκότερου του ΝΑΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουν ελληνικά αεροσκάφη και επίγεια μέσα του ελληνικού προτεκτοράτου τους να επιτηρούν στο άλλο προτεκτοράτο, των Σκοπίων!
Από πού κι ως πού η Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τέτοιο ρόλο του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας και συμμάχων της, πρωτοστατεί στην ψυχροπολεμική (και πιο πιθανά από ποτέ έτσι, θερμοπολεμική) αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας;
Τελικά, για όσους  παραμένουν απτόητα ...συριζαίοι μετά από τόσες κωλοτούμπες, μετά από τόσα και τέτοιου μεγέθυους πρωτοφανή σε παγκόσμια κλίμακα πολιτικά ψέματα, μνημόνια, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας, παγίδευση γενεών Ελλήνων ως το 2060 και μετά από τόσο ξετσίπωτη αμερικανονατοποίηση,  ισχύει μεταξύ σοβαρού και αστείου, αν και δεν είναι καθόλου για γέλια, το: "Πιο συριζαίος, ...πεθαίνεις!!!"
-Κώστας Ντουντουλάκης συντ δάσκαλος-ανένταχτος αριστερός αγωνιστής 

*Μεταξύ των επιχειρηματιών που ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο του ταξίδι στη Βόρεια Μακεδονία ως πρωθυπουργού, ήταν οι:
Κωνσταντίνος Κόκκαλης, αντιπρόεδρος Intracom.
Motor Oil με διευθυντικό στέλεχος της.
Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (πρώην Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών μελών του συνδέσμου
Ιωάννης Μαυρουδής, CEO της Γαία Επιχειρείν ΑΕ (αγροτοδιατροφικός τομέας).
Δημήτρης Καλλιτσάντσης, CEO της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Ιωάννης Κουφουδάκης, CEO της Neuropublic ΑΕ (συστήματα υψηλής τεχνολογίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα)
Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ.
Nicola Battilana, CEO της ΔΕΣΦΑ (φυσικό αέριο).
Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίου (ενέργεια, μέταλλα, κατασκευές)
Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΤΕΡΝΑ (ενέργεια κατασκευές)
Γ Αψούρης, Ν. Μαυρούλιας, Σ. Γρίβας και I. Γερουλάνος από τα ΕΛΠΕ
Χριστίνα-Άντζελα Παπανδρέου, GFO Elbisco ΑΕ (βιομηχανία τροφίμων)
Νίκος Καλημέρης, γενικός διευθυντής Zitoluks (βιομηχανία τροφίμων).
Γιάννης Μπαϊρακτάρης, γενικός διευθυντής Elea Creta Ltd
Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης, CEO Rhoe Urban Technologies PC, startup σπουδαστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, διευθυντής Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν
Μιχάλης Κωνστανπνίδης, Αντώνης Κοντολέων, στελέχη ΣΙΔΕΝΟΡ
Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος DEMKO (ασφάλειες)
Δημήτρης Κούτρας, πρόεδρος ΙΝΤΡΑΚΑΤ
Νικόλαος Στασινόπουλος, πρόεδρος ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Νικόλαος Δημαρέλης, γεν. διευθυντής Παυλίδης ΑΕ (μάρμαρα γρανίτες)
Παναγιώτης Νετίδης, ιδιοκτήτης της NGP (εταιρεία διανομών βιομηχανικών, ναυτιλιακών και καταναλωτικών προϊόντων με έδρα στη Θεσσαλονίκη) και αντιπροσωπείες επιμελητηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: