Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

 ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΣΕ ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΕΕ

Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε σε βάθος τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις αν δεν καταλάβουμε την τεράστια αντίθεση των (αν και καπιταλιστικών) εντελώς διαφορετικών παραπάνω πολιτικών συστημάτων.
Που φυσικά δεν είναι η περί "δημοκρατίας" προπαγάνδα εκείνων που και τεράστια ελλείμματα ουσιαστικής δημοκρατίας, ελέγχου των ΜΜΕ και λογοκρισίας έχουν στο εσωτερικό τους και δικτατορίες επιβάλουν και σκοταδιστικά καθεστώτα στηρίζουν όποτε τους συμφέρει!
Τόσο σε Κίνα-Ρωσία όσο και σε ΗΠΑ/ΕΕ/"Δυτικό κόσμο" συνολικά, όλες τις κρίσιμες αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι λαοί. Τι συμβαίνει επί της ουσίας των σημερινών πλανητικών αντιθέσεων λοιπόν;

#ΣτηνΚίνα, όπως σημειώνουν αρκετοί σοβαροί γεωπολιτικοί και διεθνολόγοι, έχουν καπιταλισμό ελεγχόμενο από το κράτος και την πολιτική εξουσία.

#Αυτό προσπαθεί να κάνει, και σε μεγάλο βαθμό το κάνει και ο Πούτιν ελέγχοντας τους ολιγάρχες κι όσοι δεν δέχονται τον ελεγχο τσακίζονται....

#Αντίθετα στην Δύση οι ολιγάρχες και οι πολυεθνικές ελέγχουν απολύτως τα κράτη. Τρανό παράδειγμα το τι συνέβη στις ΗΠΑ με τον Τραμπ, παλιότερα με τους Κένεντι κλπ, όταν επιχείρησαν να θέσουν κάποια όρια στην FED-στην οικονομικοπολιτική ασυδοσία των Ροκφέλερ- και να θέσουν "εθνικούς" όρους δράσης στις πετρελαϊκές πολυεθνικές.

#Γιαυτό επίσης το αγγλοαμερικάνικο καρτέλ ενέργειας χρησιμοποιώντας τα υποκείμενα Μπάιντεν-Ζελένσκι και τους Ουκρανούς ναζί, αφενός ανάγκασε την Ρωσία να επιλέξει είτε να έχει το πιστόλι τους στονκρόταφό της -το ΝΑΤΟ στα σύνορά της στην επί αιώνες ως το 1922 ρωσική Ουκρανία- είτε να επιτεθεί, αφετέρου ανάγκασε τις κυβερνήσεις-πιόνια του στην ΕΕ να δράσουν αυτοκτονικά ως προς το ενεργειακό και οικονομικό παρόν και μέλλον τους, παίρνοντας πολεμικά μέτρα κατά Ρωσίας τα οποία στρέφονται μπούμεραγκ εναντίον των ευρωπαϊκών λαών.

"απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια" είναι η καταστροφική για την ΕΕ απόλυτη εξάρτηση από πανάκριβη (και ανεπαρκή) αγγλοαμερικάνικη ενέργεια...
Αν σε Αγγλία ΕΕ και ΗΠΑ

#ή έστω και μόνο στην ΕΕ, τα κράτη και η Κομισιόν έλεγχαν τις πολυεθνικές και όχι αυτές τα κράτη, επουδενί δεν θα είχαν συμβεί όσα τραγικά ζούμε αυτή την περίοδο.

Κώστας Σ. Ντουντουλάκης 18/4/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: