Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Η επιστροφή Τραμπ και η αναζήτηση του επόμενου «πρόθυμου Μητσοτάκη»

"Οι σφαίρες που ευτυχώς δεν τον σκότωσαν, οδηγούν σχεδόν με βεβαιότητα τον Ντόναλντ Τραμπ ξανά στον Λευκό Οίκο. Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η επιστροφή του;
Ο δικηγόρος και διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Θέμης Τζήμας εξηγεί τι μπορεί να αλλάξει. Το βέβαιο είναι ότι αν η Ελλάδα δεν αποκτήσει έστω περιορισμένα «αυτόφωτη» εξωτερική πολιτική, όποιος κι αν είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου ελάχιστα ή τίποτα δεν θα αλλάξει προς το συμφέρον μας.
Κι εδώ αρχίζει η πολύ σοβαρή ανάλυση που κάνει ο κ.Θέμης Τζήμας για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Όπως εξηγεί τίποτα απ΄ όσα συμβαίνουν στα ελληνικά κόμματα εξουσίας δεν είναι τυχαίο! Αναζητείται ο επόμενος πρόθυμος Κυριάκος Μητσοτάκης! Αυτή είναι η εκτίμηση του και την υποστηρίζει με επιχειρήματα που δύσκολα μπορείς να αντικρούσεις.
Ένα πολιτικό σύστημα με πρωταγωνιστές που καλούνται να αποδείξουν την υποταγή τους στα αμερικανικά πρωτίστως θέλω! Δεν αρκεί να είναι απλά συνεργάσιμοι, αλλά πλήρως υποταγμένοι. Ο κ.Τζήμας επικαλείται συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία βλέπουμε να εξελίσσονται. Δεν βλέπουμε όσα ίσως κρύβονται πίσω απ΄ αυτά. Ο κ.Τζήμας μας τα δείχνει…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: