Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Πανηγυρίζουν η "Αριστερά" και τα Δυτικά ΜΜΕ, για δήθεν ..."νίκη, κατά της Ακροδεξιάς"!

 

Από  Γρηγόρη Γρηγοριάδη




"Μια εικόνα που λέει πολλά περισσότερα από χιλιάδες λέξεις και αναλύσεις, για την κατάντια της ΝΑΤΟϊκής "αριστεράς" και αυτών που συναγελάζονται μαζί της.
Τα στοιχεία για το "ταξικό πρόσημο" της ψήφου στη Γαλλία, τα λένε όλα:
Στην εργατική τάξη, τη Λεπέν την ψηφίζει το 38%, ενώ το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο" το 35%. *
Στην ανώτερη τάξη ("ντρέπονται" να πουν "μεγαλοαστική" στις έρευνες, βλέπετε...), τη Λεπέν ψηφίζει το 21%, τον Μακρόν το 27% και το Ν.Λ.Μ. το ...28%(!!!).
Αντίστοιχη εικόνα στα μεσαία στρώματα, στο κατώτερο και ανώτερο τμήμα τους. Πού καταντήσαμε..."

Από Κώστα Ντουντουλάκη:
"1.ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ:
Το 65% των ψήφων της (εκφυλισμένης εδώ και μισό αιώνα, μετά την "ευρωκομμουνιστική" εκ των έσω διάλυση του πρώην ισχυρότατου ΚΚΓαλλίας) γαλλικής νατοϊκής "αριστεράς", είναι ΨΗΦΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΩΝ-ΜΑΡΟΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (υπερσυντηρητικά θρησκόληπτων στη συντριπτική πλειοψηφία τους) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...
Οι καθαυτό Γάλλοι των λαϊκών στρωμάτων των από το 1789 κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων, δίνουν πάνω από 58% στην κατά τους νεοταξίτες των ΜΜΕ "ακροδεξιά", που κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει πως είναι μια λαϊκίστικη κοινοβουλευτική δεξιά με βασικά συνθήματα που μοιάζουν μάλιστα σε μεγάλο βαθμό με εκείνα του "ακροαριστερού" κατά την ΝΔ τότε, ΠΑΣΟΚ του 1980... -Αν δεν είναι (ακραία-ακρότατη) πασιφανής ακροδεξιά η αντεργατική πολιτική του Μακρόν, η τεράστια βία, φυλακίσεις, και δολοφονίες κατά των λαϊκών εξεγέρσεων των "κίτρινων γιλέκων", η στήριξή του στην σιωνοναζιστική γενοκτονία στη Γάζα, οι θερμοπολεμικές προσπάθειές του να στείλει γαλλικό στρατό κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία αδιαφορώντας ως και για την αναμενόμενη τότε μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας πυρηνική ανάφλεξη, τότε τι στο διάολο άλλο εκτός από αυτά είναι πραγματική και μάλιστα παρανοϊκά αδίστακτη κι επικίνδυνη για όλο τον κόσμο ακροδεξιά;"
2. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:
Οι συστημικοί "αριστεροί" τύπου Μακρόν-Μελανσόν, οι τότε σοσιαλδημοκράτες στην Γερμανία , ήταν εκείνοι που ΜΑΖΙ με τα πολύ λιγότερης δύναμης από εκείνους τότε Τάγματα Εφόδου των ναζί και μαζί με την γερμανική δεξιά και αστυνομία της, τσάκισαν την ηρωική λαϊκή αντικαπιταλιστική εξέγερση των "Σπαρτακιστών" και δολοφόνησαν άγρια τους ηγέτες της, Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λήμπκνεχτ το 1919 στρώνοντας τον δρόμο για άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία...


Από ΙωάνναΥψηλάντη

"Πανηγυρίζει η "Αριστερά" και τα Δυτικά ΜΜΕ, για την "νίκη, κατά της Ακροδεξιάς"!

Ποια "νίκη"; 
Νίκη, μόνο της νοθείας του γαλλικού εκλογικού συστήματος.

Η Λεπέν πήρε, στον β΄γύρο 10.121.846 ψήφους και ο Μελανσόν 6.948.090 ψήφους.

Αλλά οι έδρες είναι 143 για την Λεπέν και 179, για την "αριστερή" συμμαχία με λιγότερες ψήφους!!!"

Από την ίδια πολιτική αναλύτρια επίσης και αυτό: 

"Ο Μελανσόν ανακοίνωσε ότι η νέα Γαλλική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει άμεσα το περιβάλλον.

Ανίατη η "αριστερή" βλακεία! 

Η χώρα του καίγεται και καταρρέει, βρίσκεται στο χείλος του πολέμου, οι άνθρωποι γίνονται φτωχότεροι, υπάρχει τεράστιο εθνικό χρέος και ο ηλίθιος ονειρεύεται ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες.

Τα "συμβόλαια" πρέπει να υλοποιηθούν αμέσως..."



Ο δε γνωστός πολιτικός σχολιαστής και παλαίμαχος αγωνιστής της αντισυστημικής αριστεράς Δημήτρης Μπελαντής γράφει: 

"Βρισκόμαστε ένα τσακ από τον  Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η φτώχεια κυριαρχεί σε όλη την ΕΕ , στην Παλαιστίνη τους σφάζουν σαν αρνιά, αλλά ένα μέτωπο "αριστερό" νίκησε στη Γαλλία.
Και θα συνεργαστεί με τους ακραια φιλονατοϊκούς και φιλοσιωνιστες του Μακρόν,  ενώ ένα τμήμα του είναι επίσης το ίδιο ακριβώς αντιπαλαιστινιακο και φιλοουκρανικό. 

Θα λένε δημόσια να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, ενώ εσωτερικά θα στέλνουν όπλα στο Ισραήλ.

Όμως  "η Ακροδεξιά στην Γαλλία  ηττήθηκε". 

Αυτή θα είναι η αφήγηση τώρα. Και όλοι ένιωσαν να ανακουφίζονται... 

Οι άνθρωποι που σκέφτονται τόσο απλοϊκά, πλην όσων έχουν σαφές υλικό συμφέρον, είναι κάτι,  όχι το ίδιο ακριβώς, αλλά συγγενές με ψυχιατρικό σύμπτωμα. 

Η πλειοψηφία των αριστερών διεθνώς είναι κάτι σαν ψυχιατρικό σύμπτωμα. Φυγή από την πραγματικότητα."


Και σε άλλο του δημοσίευμα, για την ταξική σύνθεση των κομμάτων της Αριστεράς άλλοτε και τώρα:

Δημήτρης Μπελαντής

* "Δεν ήταν τα κόμματα της Αριστεράς άλλοτε κόμματα των μεσαίων στρωμάτων ή της εύπορης διανόησης όπως είναι τώρα. 
Προπολεμικά και σε μεγάλο βαθμό (τουλάχιστον τα κομμουνιστικά) και μεταπολεμικά μέχρι και τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 ήταν κόμματα με ισχυρή εργατική-μισθωτή σύνθεση και των μελών και των ψηφοφόρων τους.
Για παράδειγμα , το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας 
(KPD) που ήταν στην Ευρώπη ως το 1933 η ναυαρχίδα της Κομμουνιστικής Διεθνούς, μετά το κόμμα των Μπολσεβίκων, είχε την εξής σύνθεση κομματικών μελών στην καταγραφή του έτους 1927:
-68 % των μελών βιομηχανικοί εργάτες και εργάτριες. 40% ειδικευμένοι και 28 % ανειδίκευτοι.
-12% των μελών εκτός βιομηχανίας χειρώνακτες και εργάτες γης.
Σύνολο μισθωτών εργατών ως αναλογία στα κομματικά μέλη= 80%.
1,7 % εμποροϋπάλληλοι ( δεν τους μετρούσαν ως εργάτες τότε).
2,6 % υπάλληλοι των συνδικάτων
1,6 % επαγγελματίες του κόμματος
11,00 % γυναίκες μη εργαζόμενες
0,1 % μικροαγρότες
2,2 % (μεσαία στρώματα= κατώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, βιοτέχνες, μικρέμποροι)
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε καθόλου στα κομματικά μέλη ούτε εκπροσώπηση των μεσαίων στρωμάτων.
Τα μεσαία στρώματα που ήταν "αριστερά" ή "κεντροαριστερά" εντάσσονταν κυρίως στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (ελεύθεροι επαγγελματίες, διανόηση, εκπαιδευτικοί κλπ).

Πηγή Hermann Weber " Die Wandlung des deutschen Kommunismus- Die Stalinisierung der KPD in er Weimarer Republik", 1969, Europaeische Verlagsanstalt Frankfurt am Main σελ. 282-283
Ο τίτλος στα ελληνικά : "Ο μετασχηματισμός του γερμανικού κομμουνισμού- η σταλινοποίηση του ΚΚ Γερμανίας στην Δημοκρατία της Βαιμάρης".

Με πρωτεύουσα πηγή το άρθρο του Wienand Kasch "Η κοινωνική δομή του ΚΚ Γερμανίας" στο περιοδικό " Η Κομμουνιστκή Διεθνής" , τεύχος 19/1928 ( επίσημο όργανο της ΚΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: