Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΕΊΑ ΠΡΟΣ ΦΡΙΚΤΆ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ

Παν. Ήφαιστου, ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΕΊΑ ΠΡΟΣ ΦΡΙΚΤΆ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΩΘΟΎΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΚΎΠΡΟ ΣΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΕΔΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΆΣ ΜΑΣ

andreas-demetriou-cyprus
Σημ. Η εικόνα και συνοδευτικό σχόλιο του Δρ Ανδρέα Δημητρίου αντλήθηκε από την σελίδα του. Βλ. υστερόγραφο. Απεικονίζει την αλήθεια: Τουρκικό κράτος (δήθεν τουρκοκυπριακό) εντός κρατιδίου (δήθεν «Νέα Κύπρος» ή κάτι παρόμοιο) και διεστραμμένες «κρατικές» ρυθμίσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τις δεδηλωμένες επεκτατικές αξιώσεις της  Άγκυρας. Ρίχνουμε δηλαδή την Μεγαλόνησο στην αγκαλιά της νεο-ισλαμικής Τουρκίας, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μεγαλονήσου γίνονται στρατηγικοί όμηροι της Άγκυρας και το νεοελληνικό κράτος παγιδεύεται στρατηγικά.
Η παρούσα παρέμβαση στηρίζεται στην υπόθεση ότι α) επιβίωση της ΚΔ και των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Κύπρου σημαίνει απόσυρση όλων των εκτρωματικών προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι και β) απόφαση στην Ελλάδα και Κύπρο για μια νέα αφετηρία βιώσιμης διεξόδου για την οποία δεν βιαζόμαστε γιατί «δεν βιαζόμαστε να αυτοκτονήσουμε». Ένα σύγχρονο κράτος δεν καταργείται και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε να το καταργήσουμε,  να καταστήσουμε την Τουρκία κάτοχο των κατεχομένων και συγκυρίαρχο και σύντομα κυρίαρχο της υπόλοιπης Κύπρου και να θέσουμε την Ελλάδα σε μια θέση στρατηγικής ομηρίας βαθύτατων προεκτάσεων. 
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος είναι κυριολεκτικά βουτηγμένες στα προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης, μνημονίων. Η κρατική τους κυριαρχία βασικά ακυρώθηκε και οι πολιτικοοικονομικές αποφάσεις, οι κοινωνικοπολιτικές ιεραρχίες και οι σχέσεις εξουσίας – κοινωνίας προσδιορίζονται εκτός Ελλάδας. Για να παραφράσω τον συνάδελφο και νυν Υπέξ Νίκο Κοτζιά στο ομώνυμο βιβλίο του, γίναμε αποικία χρέους.
Η διεθνής πολιτική όμως επιταχύνει ανακατατάξεις βαθύτατων προεκτάσεων για αμφότερα τα κράτη. Οι στρατηγικές ανακατατάξεις είναι καταιγιστικές και τυχόν φρικτά λάθη στην Κύπρο θα ωθήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα στα θανατηφόρα πεδία αστάθειας που εδώ και πολλά χρόνια επεκτείνονται στην περιφέρειά μας. Αστείοι άνθρωποι, αστείων απόψεων και μηδενικού πολιτικού ορθολογισμού και επικοινωνιακά κυρίαρχοι, συνεχίζουν, εν τούτοις, να εκπέμπουν αστεία ιδεολογήματα και θεωρήματα που αναπόδραστα θα θανατώσουν τους νεοέλληνες κρατικά και εθνικά.
andreas-demetriou-cyprusΣε κρίσιμα πεδία όπως το Κυπριακό, τον Τουρκικό αναθεωρητισμό και τα Βαλκάνια οι εξελίξεις επιταχύνονται δρομολογώντας καταστάσεις οι οποίες κάποια στιγμή ενδέχεται να είναι εκτός ελέγχου. Αυτό εξηγεί και την πυκνότητα των παρεμβάσεών μας των τελευταίων εβδομάδων. Το Κυπριακό είναι στην πρώτη γραμμή και όπως πρόσφατα γράψαμε στην κόψη του ξυραφιού. Στα όσο γράψαμε πρόσφατα για το κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά προσθέτουμε και τα εξής.
Η «λύση» του Κυπριακού δεν είναι κάτι απλό και ποτέ δεν ήταν, ιδιαίτερα μετά τα φρικτά «Ελληνικά» λάθη του 1974 (προηγήθηκε βέβαια το 1967).
Μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίζει την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και που δεν θα τους καθιστούσε ομήρους της Τουρκίας παγιδεύοντας θανάσιμα το νεοελληνικό κράτος, δεν  είναι προ των θυρών. Και αυτό αντίθετα με αυτά που ακούγονται και γράφονται.
Το Κυπριακό θα μπορούσε όντως να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση μόνο εάν η Κύπρος και Ελλάδα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες έθεταν δύο απαράβατες προϋποθέσεις χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμο κράτος.
Η δήθεν «λύση» που ακούει στο όνομα ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα σε εθνική βάση, αρχή που θα διέπει όλες τις δομές και όλες τις λειτουργίες του «κράτους») θα είναι ένας δήθεν κρατικός χώρος ενός «κράτους» στερημένου κάθε έννοιας πολιτικής κυριαρχίας. Ενός κράτους που θα ενσαρκώνει την πολιτική διαστροφή και που θα αποτελέσει άμεσα μια πηγή διενέξεων, συγκρούσεων και πολέμων.
Θα  είναι ένα κρατίδιο χωρίς εξωτερική και εσωτερική κυριαρχία, χωρίς δυνατότητα εσωτερικής αυτοδιάθεσης και δημοκρατικής συγκρότησης και με ένα τουρκικό (δήθεν τουρκοκυπριακό) κράτος εντός αυτού του κρατιδίου που θα καταστήσει την Μεγαλόνησο πεδίο κυριαρχίας του νεο-ισλαμισμού.
Χρειάζεται, επιτέλους, μια νέα αφετηρία.
andreas-demetriou-cyprusΤο παρόν και άλλα προγενέστερα και μεταγενέστερα τα οποία ετοιμάζονται στηρίζονται στην υπόθεση πως δεν θα βρεθεί ελληνικό χέρι να υπογράψει μια θανατηφόρα εκτρωματική «λύση» (και στην συνέχεια, μετά την υπογραφή, όπως και με τα μνημόνια, αναμφίβολα θα βρεθούν πολλοί εθελόδουλοι και γενίτσαροι οι οποίοι ελέω και ξένης «βοήθειας» εκπέμπουν εκβιασμούς πως δήθεν αποτελεί την μόνη διέξοδο – η μελέτη της υπόθεσης του ανελεύθερου, φασιστικού, αντιδημοκρατικού και γενοκτόνου σχεδίου Αναν είναι Παραδειγματική).
Όσον αφορά την νέα αφετηρία αργήσαμε και το κόστος είναι μεγάλο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, ιδιαίτερα εάν με λίγη καλή τύχη οι Τούρκοι τα θέλουν όλα εδώ και τώρα οπότε ο κατήφορος προς την Άβυσσο ενδέχεται να είναι εφικτό να αντιστραφεί. Επαφίεται, βασικά, στον Πρόεδρο Νίκο Ανασταδιάδη και στον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά (στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν που … βρίσκεται η Κύπρος). Σε αυτούς τελικά πέφτει η ευθύνη να αντιστρέψουν την πορεία προς την Άβυσσο.
Μια τέτοια επιτυχία!!! θα γίνει γεγονός εάν στην Τουρκική βουλιμία αντιτάξουν μια νέα αφετηρία θέσεων στην βάση κριτηρίων και παραγόντων που δημιουργούν προϋποθέσεις βιώσιμου διεξόδου. Μόνο εάν τηρήσουμε μια τέτοια στάση θα αφυπνιστούν τα υπόλοιπα κράτη τα οποία λογικότητα προσαρμόζουν τους σκοπούς και τα συμφέροντά τους στις δικές μας εθνικά αυτοκτονικές αποφάσεις.
Τονίζεται και υπογραμμίζεται κάτι που γράψαμε πρόσφατα, πως αυτή την φορά απαιτείται ορθολογισμός και αποφάσεις σύμφωνα με την διεθνή πρακτική: Εάν η Τουρκία δεν υποχωρήσει απόλυτα (βλ. πιο κάτω) στα θέματα των δήθεν εγγυήσεων και στα θέματα που αφορούν την δημοκρατική συγκρότηση του κυπριακού κράτους, αποσύρονται όλα από το τραπέζι και προτάσσονται ανένδοτα και ανυποχώρητα αρχές και κριτήρια συμβατά με την διεθνή και Ευρωπαϊκή νομιμότητα. Μόνο μια τέτοια απόφαση δημιουργεί μια νέα αφετηρία προς βιώσιμες διεξόδους.
andreas-demetriou-cyprusΗ διεθνής πρακτική είναι, όπως πολύ σωστά έγραφε ο αείμνηστος πρέσβης Μιχάλης Δούντας, ότι σε μια διαπραγμάτευση εάν δεν υπάρξει συμφωνία και διακόπτονται, ότι υπήρχε πάνω στο διαπραγματευτικό τραπέζι αποσύρεται. Ιδιαίτερα αποσύρεται, όταν όπως στην περίπτωσή μας αντιβαίνει στην διεθνή νομιμότητα, την ευρωπαϊκή νομιμότητα και σε διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την ευρυθμία, λειτουργικότητα και δημοκρατικότητα ενός κράτους.

Τα πιο κάτω είναι, εκτιμάται, νομίζουμε απόλυτα αντικειμενικά και αποτελούν τις αρχές, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις μιας νέας αφετηρίας.

Πρώτον, εγγυήσεις και στρατεύματα: Μήπως τελικά η τουρκική αδιαλλαξία είναι η τελευταία ευκαιρία διεξόδου;
  1. Άμεσο τέλος στις λεγόμενες «εγγυήσεις» και άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση.
  2. Αυτό προβλέπει το διεθνές δίκαιο για την διεθνή τάξη και αυτό παρότρυναν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  3. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα μπορούσαν να αναζητηθούν προσωρινές και μόνο προσωρινές αποφάσεις για εποπτεία στα θέματα ασφάλειας από όργανα όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας (και αυτά μόνο μετά από μια μεταρρύθμιση της ΚΔ που θα αλλάξει την Ζυρίχη και θα επιτρέψει στο κράτος να λειτουργεί εύρυθμα και δημοκρατικά, βλ. πιο κάτω).
  4. Αυτές οι θέσεις λογικό και ορθολογιστικό θα ήταν εάν γράφονταν πάνω σε μια πανύψηλη σημαία και εάν θα αποτελούσαν κόκκινη γραμμή των θέσεών μας από το 1974 και εντεύθεν. Απαράβατα, ανένδοτα και ακλόνητα. Και αυτές πρέπει να είναι οι θέσεις μας σε μια νέα αφετηρία που θα δημιουργούσαν βιώσιμους προσανατολισμούς.
  5. Εάν η Τουρκία δεν υποχωρήσει 100% αποχωρούμε από τις διαπραγματεύσεις και ζητούμε εκκίνηση από νέα αφετηρία στην βάση της διεθνούς νομιμότητας (πάγια κριτήρια περί διεθνούς τάξης και συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την εισβολή και κατοχή) και στην βάση της Ευρωπαϊκής νομιμότητας καθότι η Κύπρος είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της ΕΕ.
    1. Ο πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου υπέξ, βλ. πιο κάτω, κρίνονται επιεικώς ανάξιες ενός υπέξ της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Πρόεδρος Ντε Γκολ. Βέβαια, ευθύνεται λιγότερο ο Γάλλος υπέξ και περισσότερο εμείς επειδή δεν θέτουμε επιτακτικά την ευρωπαϊκή έννομη τάξη ως προϋπόθεση διεξόδου. [«ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, …» http://wp.me/p3OlPy-lc]
andreas-demetriou-cyprusΔεύτερον, η Ελληνική πλευρά απαιτετείται να κρατά μια ακόμη σημαία με κόκκινες γραμμές για την ΚΔ και το είδος των πολιτειακών μεταρρυθμίσεων.
  1. Δεν καταργείται η ΚΔ και δεν «μεταρρυθμίζεται» με τρόπο που θα δημιουργηθεί ένα κρατικό έκτρωμα που θα αποτελεί έρμαιο της Τουρκίας διαμέσου του τουρκικού κράτους εντός κρατιδίου. Μόνο μεταρρυθμίζεται σε σχέση με τα δεδομένα του Συντάγματος της Ζυρίχης που αποδείχθηκαν ότι δημιουργούν αδιέξοδα για να αντικατασταθούν με ρυθμίσεις με αρχές και κριτήρια που θεωρούνται προϋποθέσεις ενός βιώσιμου κράτους.
  2. Καταργούνται οι αποικιακές ρυθμίσεις που σκοπό είχαν να διχάσουν και που έδιναν το δικαίωμα για βέτο σε εθνική βάση με αποτέλεσμα το κράτος να παραλύσει σε μερικούς μήνες (καλώς ή κακώς αυτό οδήγησε τον Μακάριο να επιδιώξει μεταρρυθμίσεις, τα περίφημα 13 σημεία)
  3. Διασφαλίζεται η ενιαία κυριαρχία, η ενότητα των κυβερνητικών αποφάσεων, η ενότητα της Επικράτειας και ενότητα όλων των δραστηριοτήτων.
  4. Διασφαλίζεται η ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης, ιδιοκτησίας και οικονομικών δραστηριοτήτων πάνω σε όλο το νησί. Για όποιον απορεί η υπάρχει πλήρης έκθεση για την διεθνή κα ευρωπαϊκή νομιμότητα τις πρόνοιες των οποίων ένα κράτος μέλος της ΕΕ αν δεν τις απαιτεί ασυμβίβαστα είναι ως να εξαιρεί τον εαυτό του από πλήρες κράτος μέλος. Βλ. «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, … http://wp.me/p3OlPy-lc»
  5. Αποχωρούν όλοι ανεξαιρέτως οι έποικοι των οποίων η παραμονή αποτελεί έγκλημα πολέμου. Εξαιρέσεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αυτό προβλέπεται. [ΈΠΟΙΚΟΙ – ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. by Alfred de Zayas, Geneva, THE ANNAN PLAN AND THE IMPLANTATION OF TURKISH SETTLERS IN NORTHERN CYPRUS, Έποικοι – Εγκλήματα πολέμου – Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ, Διεθνές Δίκαιο http://wp.me/p3OlPy-1lx ]
  6. Διασφαλίζονται τα πολιτικά δικαιώματα για όλους τους πολίτες της ΚΔ ανεξαρτήτως εθνικής καταβολής και θρησκείας
  7. Όριο ο ουρανός για αυτοδιοίκηση και αυτοδιάθεση στα πεδία της Θρησκείας και του πολιτισμού, κάτι που δεν απαιτεί διαίρεση σε ρατσιστική-εθνική βάση, κάτι που επιπλέον θα εμποδίσει την επαφή και την ανάπτυξη σεβασμού για τις εκατέρωθεν εθνικές πολιτικές παραδόσεις και τις εκατέρωθεν θρησκείες. Σημειώνω απλά κάτι που ξανά έγραψα, ότι αποτελεί πολιτική παράδοση διαδρομής δύο χιλιετιών των Ελλήνων να συνυπάρχουν με άλλους εθνικούς πολιτισμούς και άλλες εθνικές παραδόσεις.  Οι ρατσισμοί είναι και πρέπει να είναι ξένοι με τις Ελληνικές πολιτικές παραδόσεις.
  8. Όριο ο ουρανός επίσης για επίπεδα λήψης αποφάσεων όπου χωρίς να είναι προγραμματικά αδιέξοδα θα επιτρέπουν συμμετοχή όλων στους νομοθετικούς και εκτελεστικούς θεσμούς και ασφαλιστικές δικλείδες για συζήτηση και λήψη αποφάσεων που θα είναι συμβατές με τα πολιτικά δικαιώματα όλων των πολιτών, με τις διεθνείς συμβάσεις και ασφαλώς με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη.
andreas-demetriou-cyprusΣτο σημείο αυτό, παραθέτω σύνδεσμο στις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ, http://www.naftemporiki.gr/story/1163552/ero-apodidoume-idiaiteri-simasia-sto-thema-tis-asfaleias-stin-kupro που ανέφερα πιο πάνω ο οποίος όπως και πολλοί άλλοι αφού εμείς δεχόμαστε την αυτοκτονική ΔΔΟ δεν κάνει λόγο για τις προδιαγραφές μιας πολιτείας της οποίας οι θεσμοί θα είναι συμβατοί με την διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα. Προσκολλάται στην ασφάλεια για την οποία αφού εμείς δεχθούμε ένα πολιτειακό έκτρωμα ακόμη και εάν καταργηθούν οι εγγυήσεις δεν θα έχει καμιά σημασία καθότι το τουρκικό κράτος εντός κράτους θα μπορεί να απευθυνθεί στην Άγκυρα αφού προηγουμένως υπόγεια φροντίσει να υπάρξει κάποια κρίση. Τα είδαμε αυτά ξανά και ξανά στο παρελθόν.
Εάν δεν αλλάξουμε αμέσως πορεία έστω και την τελευταία στιγμή οδηγούμαστε είτε σε αυτοκτονικές ρυθμίσεις που θα μας εντάξουν ακαριαία στα πεδία αστάθειας της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής είτε σε αδιέξοδο είτε σε απόρριψη της πρότασης έκτρωμα-ΔΔΟ από την Κοινωνία και με μεγάλο κόστος. Ακόμη μια φορά μετά το ΟΧΙ του 2004 και με πολύ μεγαλύτερο κόστος. Αυτά παθαίνουν οι νεοέλληνες. Οι λεγόμενοι ηγέτες διαπραγματεύονται ερήμην της κοινωνίας, συμφωνούν εις βάρος της κατά κόρον και οι πολίτες είτε υπόκεινται τις συνέπειες ή υποχρεώνονται να λένε ΟΧΙ.
Αν πάντως έτσι καταλήξουμε μια νέα αφετηρία στις πιο πάνω γραμμές είναι επιτακτική
Υστερόγραφο.
andreas-demetriou-cyprusΗ εικόνα της «ΚΔ» εντός ενός κρατιδίου στο οποίο η Τουρκία θα ελέγχει την Μεγαλόνησο διαμέσου του «τουρκικού (δήθεν τουρκοκυπριακού) κράτους εντός κρατιδίου» την άντλησα από την σελίδα του Ανδρέα Δημητρίου όπου και εύστοχα την συνόδευσε με το εξής σχόλιο: «Η μικρή Κυπρούλα στο κέντρο,θα είναι το….»ομόσπονδο» κράτος. Σ’αυτό το κράτος θα μεταφερθούν όλες οι εξουσίες που σήμερα έχει η ΚΔ. Η ΑΟΖ, το FIR, οι διεθνείς σχέσεις και όλα όσα έχει ένα κράτος. Όμως για να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, σ’ αυτό το τμήμα, θα είναι απαραίτητη η διπλή πλειοψηφία. Λόγω της «πολιτικής ισότητας» αυτό καθίσταται απαραίτητο σε κάθε θέμα. Όταν λοιπόν η Τουρκία αποφασίσει, θα ΠΑΡΑΛΎΣΕΙ αυτό το κεντρικό κράτος. Και τότε θα υπάρχουν δύο ψευδοκράτη. Ένα στον Βορρά και ένα στον Νότο. Τις δε εξουσίες της παραλυμένης κεντρικής κυβέρνησης θα τις παραλάβει η Τουρκία, χωρίς να ρίξει μια ντουφεκιά. Θα κάνει κουμάντο μόνη και σε όλα. Εμείς,οι Έλληνες της Κύπρου,θα ψάχνουμε για κηδεμόνα και δεν θα βρίσκουμε. Ενώ στον Βορρά οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσοουν με τον ήδη υπάρχοντα, την Τουρκία. Είναι μαθημένοι. Και τότε για ασφάλεια οι Έλληνες της Κύπρου θα μεταναστεύουμεστην Ελλάδα στην Αγγλία, στην Αυστραλία και αλλού. Ούτε προσφυγή πουθενά θα μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν θα έχουμε νομιμότητα. Αυτά που δεν πέτυχαν τόσα χρόνια η Τουρκία,η Αγγλία και οι ΗΠΑ, τους τα δίνουμε εμείς επειδή θα το πουν ….’Λύση». Θα μας περιγελά σύμπασα η ανθρωπότητα με την αφέλεια και απερισκεψία μας. Και τότε θα αρχίσει, επίσημα, και το ξύλωμα της Ελλάδος. Απο την Κύπρο θα αρχίσει και στην Κύπρο μπορεί να ανακοπεί. Δρ.Ανδρέας Γ.Δημητρίου, Πάφος. 

Συναφείς αναλύσεις αναρτημένες στο διαδίκτυο

«ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, …» http://wp.me/p3OlPy-lc
Ελληνική Εθνική Στρατηγική, έννοια, σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής… http://wp.me/p3OlPy-Ff 
In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. Ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και ο Γιάννος Κρανιδιώτης http://wp.me/p3OlPy-I2 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΗΜΝΟΥ http://wp.me/p3OqMa-1eH
Π. Ήφαιστος, ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΜΙΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΥΠΈΞ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΊΑ http://wp.me/p3OqMa-140
ΚΎΠΡΟΣ: “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ” ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ http://wp.me/p3OlPy-12U 
Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1955-59 http://wp.me/p3OlPy-120 
Π. Ήφαιστος, ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. http://wp.me/p3OqMa-17D

Θεός ΉφαιστοςΠ. Ήφαιστος – P. Ifestos
www.ifestos.edu.gr / www.ifestosedu.gr – info@ifestosedu.gr
Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρίαhttps://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/
Διεθνής πολιτική 21ος αιώναςhttps://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/
Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνοhttps://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/
Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/
Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/
Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/
Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/
Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτηςhttps://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/
Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούνhttps://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/
Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos
Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμαhttps://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB
«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos
Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

10314662_590042864424600_5571377441958060910_n

Δεν υπάρχουν σχόλια: