Κυριακή 8 Μαΐου 2022

 

Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας... Ιεράρχης που σε πλήρη αντίθεση με τον Βαρθολομαίο, σέβεται τα ράσα του...



Σχολιάζει ο
 Νίκος Κλειτσίκας

«Yπάρχει 1 (ένας) δημοσιογράφος, ή 1 (ένας) "δημοκρατικός" πολιτικός,
που θα ερευνήσει γιατί η ΕΕ και οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ δεν...

στέλνουν όπλα
στους Παλαιστίνιους, κατεχόμενους και απομονωμένους από
τους σιωνιστές/ρατσιστές που έχουν καταλάβει την Παλαιστίνη;»
Fernando Rossi, Γερουσιαστής, Ιταλός φίλος και σύντροφος,
"ένοχος" της παρακάτω συνομιλίας...

Ιδού τι είπε συγκεκριμένα ο Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών - προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατά τη συνομιλία του με τον πάπα Φραγκίσκο στις 16 Μάρτη:

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία οργάνωσης αυτής της συνομιλίας μας. Όταν συναντηθήκαμε στην Κούβα το 2016, Σας είπα ότι συναντηθήκαμε τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος. Και παρόλο που η συνομιλία μας γίνεται πλέον από απόσταση μέσω τεχνικών μέσων επικοινωνίας, είμαι πεπεισμένος ότι μιλάμε ξανά σε καλή στιγμή. Με την άδειά σας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το όραμά μου για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Φυσικά, ζούμε σε διαφορετικά πεδία πληροφόρησης: τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν μιλήσει σχεδόν για κάποια γεγονότα στα οποία θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε ότι η σύγκρουση ξεκίνησε το 2014, με τα γεγονότα του Μαϊντάν στο Κίεβο, το πραξικόπημα που οδήγησαν σε αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία. Ειδικότερα, επέστησε την προσοχή του συνομιλητή στα γεγονότα στην Οδησσό και τις συνέπειές τους:

«Σε αυτή την πόλη έλαβε χώρα μια ειρηνική διαδήλωση Ρωσόφωνων κατοίκων, οι οποίοι σκόπευαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Αυτή η ειρηνική συνάντηση δέχθηκε επίθεση από μέλη ορισμένων ναζιστικών ομάδων που άρχισαν να χτυπούν τους διαδηλωτές με λοστούς [σημ. βλέπε: «Μέχρι σήμερα, η σφαγή της Οδησσού έχει μείνει ατιμώρητη... Δεν ξεχνάμε, Δεν συγχωρούμε!»]. Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναζητά καταφύγιο στο κοντινό κτίριο, στο Σπίτι των Συνδικάτων. Και εκείνη τη στιγμή συνέβη κάτι τρομακτικό: αυτό το κτίριο κλειδώθηκε και στη συνέχεια πυρπολήθηκε. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να ξεφύγουν πηδώντας από τον δεύτερο ή τον τρίτο όροφο και, φυσικά, σκοτώθηκαν. Όσοι πλησίαζαν στα παράθυρα, φοβούμενοι να πηδήξουν έξω, πυροβολήθηκαν από κάτω. Όλα αυτά τα παρακολουθήσαμε σχεδόν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Αυτό το φρικτό "μάθημα" από την Οδησσό επηρέασε την απόφαση του λαού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του».

Επιπλέον, ο Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε ότι στο τέλος της Σοβιετικής εποχής, η Ρωσία είχε καθησυχαστεί από το ίδιο το ΝΑΤΟ πως δεν θα κινηθεί ούτε μια ίντσα ανατολικά. Ωστόσο, αυτή η υπόσχεση αθετήθηκε, και ακόμη και ορισμένες από τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ. Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση: τα σύνορα του ΝΑΤΟ βρίσκονται 130 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη, ο χρόνος πτήσης των πυραύλων είναι μόλις λίγα λεπτά. Εάν η Ουκρανία γινόταν δεκτή στο ΝΑΤΟ, ο χρόνος πτήσης για τη Μόσχα θα ήταν επίσης λίγα λεπτά. Η Ρωσία δεν μπορούσε και δεν μπορεί να επιτρέψει να συμβεί αυτό. Καταλήγοντας, ο Πατριάρχης υπογράμμισε:

«Φυσικά και με πληγώνει βαθιά αυτή η κατάσταση. Το ποίμνιό μου είναι και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, κυρίως Ορθόδοξοι. Μέρος του ανήκει επίσης στο δικό σου ποίμνιο. Επομένως, θα ήθελα, αφαιρώντας τη γεωπολιτική συνιστώσα, να θέσω το ερώτημα πώς μπορούμε εμείς και οι Εκκλησίες μας να επηρεάσουμε την κατάσταση των πραγμάτων; Πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην ειρήνευση με έναν και μόνο στόχο: να επιτύχουμε την ενίσχυση της ειρήνης και της δικαιοσύνης; Είναι πολύ σημαντικό στις παρούσες συνθήκες να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση».

Ενδιαφέρον προκαλεί η στάση του Αξιωματικού του Τουρκικού στρατού Δημήτριου Αρχοντώνη, γνωστού και ως Βαρθολομαίου, που στο πρόσφατο παρελθόν, λες και γνώριζε τις εξελίξεις και παραβαίνοντας κάθε εκκλησιαστικό κανόνα εγκατάστησε σχισματική εκκλησία στο ναζιστικό Ουκρανικό καθεστώς για τα "μάτια" των αμερικανικών συμφερόντων:
 «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, είναι μια ντροπή που θα στιγματίζει εσαεί εκείνους που την προκάλεσαν, εκείνους που αποδείχθηκε ότι δεν έχουν φόβο Θεού», δηλώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος...
 
Βαρθολομαίος: Να τερματιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «Στην καρδιά της Ευρώπης διεξάγεται ένας άδικος πόλεμος, χύνεται ανθρώπινο αίμα, σκοτώνονται γυναίκες και παιδιά και καταστρέφονται πόλεις»
Σε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας κάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επαίνεσε την «σθεναρή αντίσταση» των Ουκρανών κατά των ρωσικών δυνάμεων...
 (protagon)

«Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε
και η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" να φέρει ειρήνη στην περιοχή,
όπως "υπόσχεται" και το όνομά της»
Επιστολή του κ. Δημήτριου Αρχοντώνη, πρώην αξιωματικού του τουρκικού στρατού,
γνωστός ως Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προς τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
με την οποία του εύχεται να στεφθεί με επιτυχία η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας
Γενάρης 2018
Επίσης... κανένας/καμία Ορθόδοξος/η δεν θα ξεχάσει το ρόλο του Βαρθολομαίου στη στήριξη του νεοναζιστικού Ουκρανικού καθεστώτος, όπως αυτή υπέρ του Ερντογάν κι εναντίον του λαού της Συρίας: Κύριλλος σε Βαρθολομαίο: Οι ΗΠΑ πίσω απ’ το Ουκρανικό, αλλά καιρός για συμβιβασμό
 
Δεν χρήζει ερμηνειών, εξηγήσεων και αναλύσεων γιατί ο σχισματικός πατριάρχης στηρίζει τον ιμπεριαλισμό και τους λακέδες τους και μάλιστα ως θρησκευτικός ηγέτης συμπεριφέρεται σαν υπάλληλος των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ με χυδαία εμπλοκή, επαινώντας την «σθεναρή αντίσταση» των Ουκρανών... προκαλεί εμετικές σκέψεις... ντροπή για την Ορθοδοξία...

 Όμοιος ομοίω αεί πελάζει... "χρέος" η υποστήριξη των νεοναζί!
Μπορούσε να απουσιάζει ο Μάρτης από τη "Σαρακοστή";
Μπορούσε ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Δημήτριος Αρχοντώνης να μην ευλογήσει και τους νεοναζί της Ουκρανίας;
Θα μπορούσε να μην προσφέρει υπηρεσίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ;
Μάλιστα κάνει και χιούμορ: Βαρθολομαίος σε Πούτιν: Για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας «πήρα καραμέλες και σοκολάτες... χρηματίστηκα με καραμέλες και σοκολάτες από το εργοστάσιο του» ήταν η απάντηση του για τη σχισματική αυτοκεφαλία στη λεγόμενη ουκρανική Εκκλησία...

ΘούΚύριεφυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: