Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ομάδες υπέρ της επανένωσης στην Ταϊβάν εκδίδουν κοινή δήλωση για να αντιταχθούν στη συμπαιγνία των αυτονομιστών με τις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: 06 Ιουνίου 2024 15:03
Στις 7 Μαΐου 2024, πολλές πολιτικές και πολιτικές ομάδες στο νησί της Ταϊβάν ξεκινούν μια δραστηριότητα για να παροτρύνουν τις αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) να τηρήσουν την αρχή της μίας Κίνας. Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Wang Wu-lang

Στις 7 Μαΐου 2024, πολλές πολιτικές και πολιτικές ομάδες στο νησί της Ταϊβάν ξεκινούν μια δραστηριότητα για να παροτρύνουν τις αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) να τηρήσουν την αρχή της μίας Κίνας. Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Wang Wu-lang


Ομάδες υπέρ της επανένωσης στο νησί της Ταϊβάν αντιτάχθηκαν στη συμπαιγνία μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων στο νησί και των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων και η επίσκεψη Αμερικανών εμπόρων όπλων στο νησί στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης στα Στενά και η αγορά αμερικανικών όπλων θα να οδηγήσει σε πιο σοβαρές απώλειες και να σύρει το νησί της Ταϊβάν σε πόλεμο.

Καθώς η κατάσταση στα στενά της Ταϊβάν γίνεται ολοένα και πιο τεταμένη λόγω των προσπαθειών του περιφερειακού ηγέτη της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε να επιδιώξει την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» βασιζόμενος στις ΗΠΑ, εκπρόσωποι 27 Αμερικανών εμπόρων όπλων επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες την Ταϊβάν για να παρακολουθήσουν ένα φόρουμ με στόχο « ενίσχυση της συνεργασίας σε αμυντικές τεχνολογίες».

Δεκάδες πολιτικές και πολιτικές ομάδες υπέρ της επανένωσης στο νησί της Ταϊβάν εξέδωσαν κοινή δήλωση, επικρίνοντας τις αυτονομιστικές δυνάμεις στο νησί ότι οδηγούν την Ταϊβάν σε κίνδυνο και χρησιμοποιούν τα χρήματα του λαού της Ταϊβάν για να αγοράσουν αμερικανικά όπλα, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη. στους Global Times την Πέμπτη.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο στόχος των Αμερικανών εμπόρων όπλων είναι να κλιμακώσουν την ένταση στα Στενά και να πουλήσουν όπλα και τελικά να παρασύρουν τους κατοίκους της Ταϊβάν σε έναν πόλεμο κατά της Κίνας που υποκινείται από τις ΗΠΑ. "Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ταϊβάν, θα φέρουν μόνο απομόνωση και κίνδυνο στους ανθρώπους στο νησί της Ταϊβάν. Η αγορά αμερικανικών όπλων δεν θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ταϊβάν και θα οδηγήσει μόνο σε πιο σοβαρές απώλειες", ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση σημειώνει επίσης ότι πίσω από πολλές παγκόσμιες στρατιωτικές συγκρούσεις βρίσκεται η σκιά του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. Αυτοί οι κερδοσκόποι του πολέμου είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της παγκόσμιας ειρήνης και αρμονίας. Οποιαδήποτε χώρα ή περιοχή γίνεται αντιπρόσωπος των αμερικανικών πολέμων θα καταλήξει με τους ανθρώπους να υποφέρουν και την όμορφη πατρίδα της να καταστραφεί σε ερείπια.

Οι ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την ηγεμονία τους, χρησιμοποιούν το νησί της Ταϊβάν ως πιόνι για να περιορίσουν την Κίνα, διαταράσσοντας την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, και αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μη αναστρέψιμη καταστροφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος, αυτό είναι το κοινό έδαφος για όλους τους κατοίκους της Ταϊβάν, και οποιοσδήποτε πολιτικός που ωθεί την Ταϊβάν στην κρίση του πολέμου στέκεται ενάντια στα συμφέροντα όλων των ανθρώπων στο νησί. Η Ταϊβάν είναι η Ταϊβάν της Κίνας, όχι ως η πρώτη αλυσίδα νησιών για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δήλωση. Προειδοποίησε επίσης ότι το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) που επιδιώκει την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» για να διασπάσει την Κίνα βασιζόμενη σε εξωτερικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσει την καταστροφή.

Ομάδες υπέρ της επανένωσης είπαν επίσης ότι "Θέλουμε ειρήνη, όχι όπλα! Θέλουμε οικονομία, όχι πόλεμο! Θέλουμε επανένωση, όχι "ανεξαρτησία της Ταϊβάν!"" και κάλεσαν για κοινές προσπάθειες στην Ταϊβάν για να μποϊκοτάρουν τους Αμερικανούς εμπόρους όπλων.

Εκτός από την επίσκεψη Αμερικανών εμπόρων όπλων, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε δύο πιθανές πωλήσεις στο νησί της Ταϊβάν ανταλλακτικών F-16 και σχετικού εξοπλισμού συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η κίνηση έχει επικριθεί από αναλυτές για περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στα Στενά και παραβίαση της δέσμευσης των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Ο Wang Wu-lang, γενικός γραμματέας της Ένωσης Εργατικών Δικαιωμάτων, δήλωσε στους Global Times ότι ο Lai ακολουθεί την πολιτική που έχει θέσει ο Tsai Ing-wen, ο οποίος επιδιώκει να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς και Αμερικανούς εμπόρους όπλων για την ανάπτυξη του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ταϊβάν, το οποίο αποτελεί επίσης μέρος της αυτονομιστικής στρατηγικής του DPP για την αναζήτηση «ανεξαρτησίας» με στρατιωτικά μέσα.

Με την υποκίνηση Αμερικανών πολιτικών, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και εξοπλίζουν το νησί της Ταϊβάν με διάφορα μέσα για να εφαρμόσουν το κακόβουλο σχέδιο των ΗΠΑ για τον περιορισμό της Κίνας, είπε ο Wang.

Οι αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες θα συμπίεζαν τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό, επηρεάζοντας αρνητικά τις προσδοκίες του κοινού για οικονομική ανάπτυξη και αυξημένες δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που υπογραμμίζει επίσης ότι η αρχή Lai δεν δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τη ζωή της Ταϊβάν.

Ο Γουάνγκ σημείωσε επίσης ότι όσες περισσότερες προκλήσεις κάνουν ο Λάι και άλλες αυτονομιστικές δυνάμεις για να υπονομεύσουν την αρχή της μίας Κίνας, τόσο πιο αποφασιστικά μέτρα θα λάβει η ηπειρωτική χώρα για τη διασφάλιση της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: